Οι Βρυξέλλες θέλουν να παγώσουν αρωγή 495 εκ. ευρώ προς τη Βουδαπέστη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Οι Βρυξέλλες θέλουν να παγώσουν αρωγή 495 εκ. ευρώ προς τη Βουδαπέστη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να παγώσει η καταβολή από την ΕΕ αρωγών ύψους 495 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ουγγαρία επειδή η χώρα αυτή δεν έχει κάνει αρκετά για να μειώσει το υπερβολικό δημόσιο έλλειμμά της.

Η απόφαση ελήφθη σήμερα και αφορά ποσά που προέρχονται από το Ταμείο Συνοχής --προσφέρει αρωγή προς τις φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ-- και τα οποία η Βουδαπέστη πρόκειται να πάρει το 2013. Η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από τα κράτη της ΕΕ το Μάρτιο.

Είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή επιβάλλει την ποινή της αναστολής της πρόσβασης στο Ταμείο Συνοχής.

Η Ουγγαρία έλαβε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 37 δισεκατομμύρια που αποδεσμεύθηκαν από το ταμείο το 2010, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

Ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την Οικονομία Όλι Ρεν έχει δηλώσει πως οποιαδήποτε τέτοια αναστολή θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2013.

Τον περασμένο μήνα ο Όλι Ρεν επέκρινε την Ουγγαρία λέγοντας πως εφαρμόζει μόνο προσωρινά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος τα οποία «δεν είναι επαρκή για να διορθώσουν το έλλειμμα με βιώσιμο και αξιόπιστο τρόπο».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ