Αναβλήθηκαν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Αναβλήθηκαν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Για τις 14 Μαρτίου αναβλήθηκαν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά τη χθεσινοβραδυνή απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, αφού προηγουμένως ομάδες φοιτητών απέκλεισαν την αίθουσα όπου θα γίνονταν η συνεδρίαση.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνυπολογίζοντας την κατάσταση ζήτησε εγγράφως την αναβολή των εκλογών. Ο πρύτανης, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, επισήμανε ότι, «.... Η αναβολή των εκλογών θα ήταν προς το συμφέρον του Πανεπιστημίου...», το δε πρυτανικό συμβούλιο επισημαίνει:

«Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Συνεδρία αριθμ. 1234/ 14.02.2012, εκτιμώντας τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα και στο Πανεπιστήμιο, προτείνει προς την Οργανωτική Επιτροπή για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος τη μετάθεση των εκλογών σε εύθετο χρόνο, όπως έχει ήδη συμβεί και σε άλλα Ιδρύματα της χώρας, ώστε να εκτονωθεί το κλίμα έντασης και να μην οδηγηθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Απευθυνόμενοι προς όλους, κάνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και σύνεση, ώστε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να μην πληγεί από τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε».

Η Οργανωτική Επιτροπή, σε ανακοίνωση, αναφέρει την αναβολή των εκλογών για τις 14 Μαρτίου και την επαναληπτική διαδικασία την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012. Επιπλέον επισημαίνει:

«Στη Δημοκρατία που οικοδομήσαμε και αναδείξαμε ως Έλληνες, με υπέρτατο χαρακτηριστικό και θεμελιώδες στοιχείο της την ψήφο, περιθώρια επιλογής, που δεν εστιάζονται αποκλειστικά στην ελεύθερη έκφραση κάθε πεπαιδευμένου σκεπτόμενου ανθρώπου, δεν έχουμε. Η ανυπακοή στο νόμο που εκφράζεται με αυτοδικία και, δυστυχώς, με καθοδηγούμενη βία δεν αρμόζει σε κανένα χώρο πολύ περισσότερο σε ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα...». Και συνεχίζει:

«...Ως μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και ανεξάρτητα από τις προσωπικές μας θέσεις για το νέο νόμο για τα ΑΕΙ, που σε σημαντικά σημεία συμπίπτουν με αυτές των αρνητών του, και τα προσωπικά ή συλλογικά μας οράματα για το ιδανικό πανεπιστήμιο, έχουμε αυτή τη στιγμή δύο επιλογές. Να συμβιβαστούμε με πρακτικές που κείνται εκτός των ορίων της δημοκρατίας, της πανεπιστημιακής παράδοσης και της ακαδημαϊκής δεοντολογίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο κλίμα έντονης αντιπαράθεσης και σύγκρουσης που μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη και την εξαιρετικά δυσμενή πολιτική συγκυρία. Να αναβάλλουμε τις εκλογές με την ελπίδα ότι με το χρόνο θα ωριμάσει η ιδέα των αλλαγών και ότι θα σταματήσουν φαινόμενα στοχευόμενης ματαίωσης της εκλογικής διαδικασίας...».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ