Βουλγαρία: Το κεντροδεξιό GERB του Μπορίσοφ θέλει να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βουλγαρία: Το κεντροδεξιό GERB του Μπορίσοφ θέλει να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB της Βουλγαρίας, το μεγαλύτερο στο νέο κοινοβούλιο, θα προσπαθήσει να ακυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής εξαιτίας μιας "παραβίασης" της νομοθεσίας την ημέρα πριν από την ψηφοφορία, ανακοίνωσε σήμερα ο ηγέτης του κόμματος, ο Μπόικο Μπορίσοφ.

Το GERB κέρδισε 97 έδρες στο 240μελές κοινοβούλιο και πιστεύει πως η υποστήριξή του επλήγη από την ανακοίνωση το Σάββατο --την ημέρα πριν από την ψηφοφορία, κατά την οποία απαγορεύεται η προεκλογική εκστρατεία-- ότι παράνομα ψηφοδέλτια βρέθηκαν σ' ένα τυπογραφείο που ανήκει σ' έναν από τους δημοτικούς συμβούλους του.

"Σήμερα ή αύριο το GERB θα ασκήσει έφεση ενώπιον του συνταγματικού δικαστηρίου και θα επιδιώξει την ακύρωση των εκλογών", δήλωσε ο Μπορίσοφ προς τους δημοσιογράφους. "Το κίνητρό μας είναι η χονδροειδής παραβίαση του νόμου την ημέρα πριν από την ψηφοφορία".

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εκλογές Βουλγαρία Μπορίσοφ ακύρωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ