Βόρεια Κορέα: Αλλαγή στην ηγεσία του στρατού της χώρας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βόρεια Κορέα: Αλλαγή στην ηγεσία του στρατού της χώρας

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, αντικατέστησε τον σκληροπυρηνικό επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Κιμ Κιοκ -σικ, σε μια κίνηση περαιτέρω αναδιάρθρωσης του στρατεύματος, από τον νεαρό ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA νέος γενικός διοικητής των ενόπλων δυνάμεων είναι ο Γιανγκ Γιονγκ-ναμ ο οποίος ονομάστηκε "υπουργός των Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων" και είναι ο τρίτος κατά σειρά που καταλαμβάνει αυτή τη θέση τον τελευταίο χρόνο. Ο Γιανγκ μια σχετικά άγνωστη βορειοκορεατική προσωπικότητα, στο παρελθόν ήταν διοικητής του Πρώτου Σώματος Στρατού της Βόρειας Κορέας.

Ο νέος αρχηγός του στρατού ανήκει σε μια ομάδα νεότερων ηλικιακά στρατιωτικών που αναβαίνουν στην ιεραρχία σε μια προσπάθεια αντικατάστασης της παλαιάς φρουράς η οποία μεγάλωσε υπό τις διαταγές του ιδρυτή της χώρας Κιμ Ιλ- σουνγκ.

Σύμφωνα με παρατηρητές οι συχνοί ανασχηματισμοί στην κορυφή του στρατού γίνονται καθώς ο μόλις 30 ετών ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο τρίτος της οικογένειάς του που διοικεί τη χώρα, επιδιώκει να επαναβεβαιώσει την ισχύ του Εργατικού Κόμματος της Κορέας επί των στρατηγών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ