Ζευγάρι μετέτρεψε ένα βαν σε ένα μικρό σπίτι -Χώρεσαν τα πάντα σε έναν μικροσκοπικό χώρο, εντυπωσιακό [εικόνες] | ΖΩΗ | iefimerida.gr

Ζευγάρι μετέτρεψε ένα βαν σε ένα μικρό σπίτι -Χώρεσαν τα πάντα σε έναν μικροσκοπικό χώρο, εντυπωσιακό [εικόνες]

Η Σαμπρίνα Ματσότα και Νικ Μπόλεν στο βαν που ζουν με έναν σκύλο
Η Σαμπρίνα Ματσότα και Νικ Μπόλεν μετέτρεψαν ένα βαν σε σπίτι / Φωτογραφία: livingonbreeze / Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ζευγάρι ξόδεψε 20.000 δολάρια για ένα μεταχειρισμένο βαν Mercedes Sprinter και το μετέτρεψε σε ένα μικροσκοπικό σπίτι.

Η Σαμπρίνα Ματσότα και Νικ Μπόλεν διευθύνουν μια επιχείρηση σχεδιασμού ιστοσελίδων από απόσταση και ταξιδεύουν σε όλον τον Καναδά. Έχουν χρησιμοποιήσει το βαν για να αναθρέψουν πέντε σκυλιά μέχρι τώρα και τα βοήθησαν να βρουν σπίτια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 28χρονη κοπέλα και ο 30χρονος σύντροφος της, δήλωσαν στο Business Insider ότι αγόρασαν το όχημα μέσω διαδικτύου από το Kijiji, έναν καναδικό ιστότοπο αγορών και πωλήσεων, μια εβδομάδα αφότου αποφάσισαν να ζήσουν σε ένα μικρό σπίτι με τροχούς. Έκτοτε άρχισαν να καταγράφουν τις εμπειρίες τους από το βαν στον λογαριασμό τους στο Instagram, Living on Breeze.

Το βαν στην εξοχή
Το ζευγάρι αγόρασε το βαν το 2020 / Φωτογραφία: livingonbreeze / Instagram

Το ζευγάρι είπε ότι έζησε για πρώτη φορά σε ένα φορτηγό κατά τη διάρκεια των διακοπών του 2018 στη Νέα Ζηλανδία, αλλά μόλις συνειδητοποίησαν πόσο ακριβό ήταν να αγοράσουν ένα ακίνητο στο Τορόντο, σκέφτηκαν κάτι άλλο.

«Σκεφτόμουν πως "Αν δεν αγοράσουμε ένα βαν αυτήν την εβδομάδα δεν θα το κάνουμε, οπότε ας κοιτάξουμε. Αν βρούμε ένα αυτήν την εβδομάδα, ας το κάνουμε», θυμάται η Ματσότα, η οποία είπε ότι παρακολουθούσαν πολλά βίντεο από τη ζωή σε βαν στο YouTube πριν κάνουν το βήμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι ταξίδευε συχνά μεταξύ της πατρίδας της Ματσότα στον Καναδά και του Μπόλεν στην Αυστραλία, οπότε είχαν συνηθίσει να διατηρούν τα προσωπικά τους αντικείμενα στο ελάχιστο.

«Η μικροσκοπική διαβίωση ήταν αυτή που ταιριάζει με τον τρόπο ζωής μας. Δεν θέλουμε να έχουμε πολλά πράγματα και θέλουμε να συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε και να βλέπουμε τον κόσμο, αλλά και να έχουμε κάτι», δήλωσε η Ματσότα, προσθέτοντας ότι η βιώσιμη ζωή είναι επίσης προτεραιότητα για αυτούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να γίνει η μετατροπή του φορτηγού σε σπίτι χρειάστηκαν 7,5 μήνες, αλλά ζούσαν σε αυτό εν μέρει μετά τους πρώτους πέντε μήνες. Εκτίμησαν ότι οι ανακαινίσεις τους κόστισαν μεταξύ 30.000 και 35.000 δολαρίων του Καναδά.

«Το μετατρέψαμε κατά τη διάρκεια ενός χειμώνα στον Καναδά, και ήταν αρκετά έντονο, δεν είχαμε κανένα κρυφό χώρο ή κάτι τέτοιο, οπότε συνεχίζαμε την ανακαίνιση. Ήταν μείον 20 και χιόνιζε, και ο Νικ βρισκόταν κάτω από το βανάκι τοποθετώντας μια θερμάστρα στη δεξαμενή καυσίμου ντίζελ μας», δήλωσε η Ματσότα στο Business Insider.

άποψη από το εσωτερικό του βαν και θέα από δέντρα
Το ζευγάρι έχει ταξιδέψει στον Καναδά με το βαν του / Φωτογραφία: livingonbreeze / Instagram

Το ζευγάρι είπε ότι ήταν βέβαιο ότι ήθελαν ένα Mercedes Sprinter επειδή είναι «αξιόπιστα, λειτουργούν με ντίζελ και μπορούν να κάνουν πολλά χιλιόμετρα». Είπαν ότι τελικά βρήκαν ένα στον προϋπολογισμό τους και χρησιμοποίησαν τις αποταμιεύσεις τους για να το αγοράσουν αμέσως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι, το οποίο έχει ταξιδέψει στον Καναδά με το βαν του, είπε ότι ήταν σε θέση να ακολουθήσουν έναν νομαδικό τρόπο ζωής επειδή εργάζονταν και οι δύο από το σπίτι.

Ο Μπόλεν είπε ότι έχει τη δική του επιχείρηση σχεδιασμού ιστοσελίδων όπου η Ματσότα έχει ξεκινήσει να εργάζεται με μερική απασχόληση. «Είμαστε τυχεροί γιατί μπορούμε να επιλέξουμε τις δικές μας ώρες, ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε όταν θέλουμε και να οδηγούμε όταν θέλουμε», είπε. Μάλιστα, κάνουν σχέδια να χρησιμοποιήσουν το φορτηγάκι τους για να ταξιδέψουν στον κόσμο μόλις τα σύνορα το επιτρέψουν.

Η κουζίνα και το σαλόνι του βαν
Η κουζίνα και το σαλόνι του βαν / Φωτογραφία: livingonbreeze / Instagram

Το ζευγάρι είπε ότι τα ταξιδιωτικά τους σχέδια πέρα από τον Καναδά παρεμποδίστηκαν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς COVID-19. Είπαν ότι ήθελαν να κατευθυνθούν στην Αμερική για να περάσουν χρόνο στο Σιάτλ, το Πόρτλαντ και την Καλιφόρνια, αλλά δεν τα κατάφεραν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε ακόμα τόσα πολλά σχέδια για να ταξιδέψουμε μόλις ανοίξουν τα σύνορα και ίσως ακόμη και να στείλουμε το βαν μας στην Ευρώπη μια μέρα», δήλωσε η Ματσότα.

«Όταν οι άνθρωποι κατασκευάζουν τα βαν, είτε δίνουν προτεραιότητα στην αποθήκευση είτε στον χώρο διαβίωσης», δήλωσε προσθέτοντας ότι επέλεξαν να μεγιστοποιήσουν το χώρο στο βαν τους.

Στιγμιότυπο από το στάδιο της προετοιμασίας του βαν
Στιγμιότυπο από το στάδιο της προετοιμασίας του βαν / Φωτογραφία: livingonbreeze / Instagram

«Έχουμε έναν καναπέ που μετατρέπεται σε κρεβάτι και κάτω από τον καναπέ μας, έχουμε τη δεξαμενή νερού, τις μπαταρίες μας, το ηλεκτρικό μας σύστημα», δήλωσε ο Μπόλεν. «Επομένως, δεν έχουμε πολύ αποθηκευτικό χώρο στο βαν, έχουμε αρκετό για τα ρούχα μας για την εκάστοτε εποχή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι είπε ότι στοχεύει να μεταφέρει σύντομα τα εποχιακά αντικείμενα που έχουν φυλάξει στα σπίτια των οικογενειών σε μια αποθήκη. Ελπίζουν επίσης να εγκαταστήσουν κουτιά αποθήκευσης στην πίσω ή στην οροφή του βαν τους.

Μάλιστα, ανέφεραν πως έγιναν χορτοφάγοι πριν από δύο χρόνια και αυτό τους ενέπνευσε να ζήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής γενικά. Ωστόσο, «Δεν είμαστε τέλειοι, εξακολουθούμε να αγοράζουμε πλαστικό και όσο κι αν προσπαθούμε να μην το κάνουμε, είναι απλώς αναπόφευκτο μερικές φορές», δήλωσε η Ματσότα.

Ο Μπόλεν είπε ότι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για την κοινότητα των βαν, είναι να χρησιμοποιεί με συνέπεια τις τοπικές εγκαταστάσεις ανακύκλωσης σε κάθε περιοχή που επισκέπτονται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όπου και αν είμαστε, θα ερευνήσουμε πού βρίσκεται η πλησιέστερη εγκατάσταση ανακύκλωσης και θα φροντίζουμε πάντα να διασπάμε τα σκουπίδια μας σε ανακυκλώσιμα, λιπάσματα και ούτω καθεξής», δήλωσε η Ματσότα.

πλάνο από το εσωτερικό του βαν
Το βανάκι αποπνέει τη ζεστασιά ενός μικρού σπιτιού / Φωτογραφία: livingonbreeze / Instagram

Το ζευγάρι είπε ότι η κατανάλωση ενέργειας είναι ένα πράγμα που θα ήθελαν να είχαν μεγαλύτερη επίγνωση πριν μετακομίσουν στο βαν.

Η 28χρονη θυμήθηκε ότι σοκαρίστηκε όταν έπρεπε να ελέγξει αν υπήρχε αρκετή ενέργεια για το μπλέντερ της, αφού συνήθισε να έχει ατελείωτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον θερμοσίφωνα τους μόνο για 15 λεπτά, καθώς οι μπαταρίες τους δεν είναι αρκετά ισχυρές για να συνεχίσουν να τον τροφοδοτούν.

Το ζευγάρι έχει επίσης ένα υπαίθριο ντους, το οποίο λένε ότι είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί όταν κάνει κρύο. Για ζεστά ντους, συχνά βασίζονται σε εγκαταστάσεις γυμναστικής.

Παρά τον περιορισμένο χώρο, η Ματσότα και ο Μπόλεν έχουν ανοίξει το μικροσκοπικό τους σπίτι σε σκυλιά. Το ζευγάρι είπε ότι πίστευαν ότι η ανατροφή ήταν ο πιο δίκαιος τρόπος να περνούν χρόνο γύρω από σκύλους χωρίς να περιορίζονται στο μικρό τους σπίτι για πολύ καιρό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε ότι έστειλε μια αίτηση σε ένα ίδρυμα με έδρα το Βανκούβερ που ονομάζεται Furbae χωρίς να ενημερώσει τον Μπόλεν, μέχρι που κλήθηκαν να επισκεφτούν ένα σκυλί μόλις μία ώρα αργότερα. Κατέληξαν να την πάρουν σπίτι για έξι εβδομάδες και να ταξιδέψουν στο νησί Βανκούβερ για να την πάνε στο σπίτι που της βρήκανε.

Ενώ το ζευγάρι αρχικά ανησυχούσε για το ότι δεν είχε αρκετό χώρο για έναν σκύλο, το έκαναν να λειτουργήσει και έκτοτε ήταν προσωρινό σπίτι για πέντε σκυλιά.

Ένας από τους σκύλους που φρόντισε το ζευγάρι μέχρι να βρει σπίτι
Ένας από τους σκύλους που φρόντισε το ζευγάρι μέχρι να βρει σπίτι / Φωτογραφία: livingonbreeze / Instagram

Ο πρώτος σκύλος που μεγάλωσαν ήταν μεσαίου μεγέθους, αλλά ο δεύτερος ήταν ένα Husky Malamute, και «ήταν δύσκολο επειδή έπιανε όλο τον χώρο της κουζίνας, ώστε να μην μπορώ να πάω στο μπάνιο και δεν μπορούσα να ανοίξω το ψυγείο ταυτόχρονα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι είπε ότι φρόντισε να περνά πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους με τα σκυλιά σε πεζοπορίες και μακρινούς περιπάτους, ώστε να μην αισθάνονται ανήσυχα στο βαν.

Παρά το γεγονός ότι έπρεπε να γίνουν πιο επινοητικοί στο χώρο, το ζευγάρι συμφώνησε ότι ο μινιμαλιστικός τρόπος ζωής τους ταιριάζει περισσότερο. Παρόλο που δεν είναι σίγουροι ότι πρόκειται για μια κατάσταση μακροπρόθεσμης διαβίωσης, είπαν ότι έχουν πολλά περισσότερα ταξίδια να κάνουν πριν μετακομίσουν ή τουλάχιστον αγοράσουν ένα μεγαλύτερο φορτηγό.

Στον Μπόλεν λείπε το να μπορεί να αφήσει τα πράγματα έξω χωρίς να αισθάνεται ακατάστατο το σπίτι του, αλλά τελικά είπε ότι η απλότητα διευκόλυνε τη ζωή τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αισθάνομαι ότι όταν έχεις περισσότερα πράγματα, η ζωή μοιάζει πολύ ακατάστατη. Αν κοιτάζω την ντουλάπα μου, έχω μόνο δύο ή τρία πουλόβερ για να διαλέξω. Νιώθω πιο ελεύθερη, για να είμαι ειλικρινής», είπε η Ματσότα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ