Υπάρχει ο Aγιος Βασίλης; Πώς η Google καταστρέφει το όνειρο των παιδιών - iefimerida.gr

Υπάρχει ο Aγιος Βασίλης; Πώς η Google καταστρέφει το όνειρο των παιδιών

Άγιος Βασίλης σε έλκηθρο
Υπάρχει ο Άη Βασίλης;/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μία ερώτηση που οι περισσότεροι από εμάς σίγουρα έχουμε θέσει κάποια στιγμή στην ζωή μας: «Υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;».

Τα σημερινά παιδιά δεν κοιτάζουν πλέον τους γονείς τους για να λάβουν μία απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αλλά στρέφονται στην Google με αποτέλεσμα η μηχανή αναζήτησης να καταστρέφει αυτή την ψευδαίσθηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περίπου 1,1 εκατομμύρια παιδιά αναζητούν κάθε χρόνο στο ίντερνετ απάντηση στο ερώτημα εάν υπάρχει Άγιος Βασίλης

Έρευνα ανακάλυψε ότι περίπου 1,1 εκατομμύρια παιδιά έμαθαν στο διαδίκτυο πως ο Άη Βασίλης είναι φανταστικός χαρακτήρας, με το πρώτο άρθρο στην μηχανή αναζήτησης (στα αγγλικά) να λέει: «ως ενήλικες γνωρίζουμε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι πραγματικός». Κατά την πρώτη αναζήτηση «Υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;», το πρώτο άρθρο που εμφανίζεται προέρχεται από το Quartz, το οποίο παρέχει συμβουλές στους γονείς για το πώς να απαντήσουν στην ερώτηση. Και η εισαγωγική πρόταση του άρθρου αναφέρει: «Ως ενήλικες γνωρίζουμε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι πραγματικός».

1,1 εκατομμύρια παιδιά αναζητούν κάθε χρόνο στο Google απάντηση στο ερώτημα εάν υπάρχει ο Άη Βασίλης
1,1 εκατομμύρια παιδιά αναζητούν κάθε χρόνο στο Google απάντηση στο ερώτημα εάν υπάρχει ο Άη Βασίλης

Μιλώντας σε ειδικούς στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google, ο Στέφεν Κενράιτ, διευθυντής στο Τμήμα Βελτιστοποιήσεων των μηχανών αναζήτησης στο Rise at Seven, δηλώνει πως «Η Google κατατάσσει αυτό το άρθρο στο Quartz ως το νούμερο 1 αποτέλεσμα, με βάση το κύρος της ιστοσελίδας και την αξιοπιστία του περιεχομένου. Οι αλγόριθμοι της Google επιλέγουν την απάντηση που ανταποκρίνεται καλύτερα στην ερώτηση που αναζητά, λαμβάνοντας υπόψιν το πόσο ακριβείς είναι».

Η Google καταστρέφει το όνειρο ενώ οι μηχανές φωνητικής αναζήτησης έχουν εκσυγχρονιστεί

Κι ενώ η Google μπορεί να καταστρέφει τα όνειρα εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν άλλοι έξυπνοι βοηθοί που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν διαφορετικές απαντήσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι απαντήσεις στα τεχνολογικά μηχανήματα φωνητικών αναζητήσεων είναι πιο προσεκτικές και δημιουργικές όσον αφορά στις απαντήσεις στο ερώτημα αυτό, αφού ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε αμφισβητούν την αλήθεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για παράδειγμα, η Alexa θα απαντήσει: «Το μόνο που ξέρω να πω είναι πως κάποιος έφαγε όλες τις πίτες και ο πατέρας των Χριστουγέννων μοιάζει ο κατάλληλος τύπος». Ενώ ο Siri της Apple, δείχνει να χορεύει με την ερώτηση αυτή. «Αυτό είναι κάτι που δεν μου επιτρέπεται να αποκαλύψω».

182.300 άνθρωποι αναζητούν απάντηση στο ερώτημα «Πού είναι ο Βόρειος Πόλος»

Τα δεδομένα αναζήτησης που συγκεντρώθηκαν αποκαλύπτουν επίσης πως υπάρχουν κατά μέσο όρο 186.900 αναζητήσεις για το «Πόσο χρονών είναι ο Άη Βασίλης» και 182.300 για το «Πού είναι ο Βόρειος Πόλος» σε ετήσια βάση. Ακόμη, υπάρχουν περίπου 47.700 άτομα αναζητούν απαντήσεις για το εάν υπάρχουν ξωτικά ενώ 3.900 αναζήτησαν αν ο τάρανδος μπορεί πραγματικά να πετάξει.

Ο Φαϊσάλ Νασίμ, ιδρυτής του Exam Papers Plus, λέει: «Για πολλά παιδιά, το άγνωστο είναι αρκετό για να κρατήσει το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανό. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σε όλο τον κόσμο πρέπει να είναι προσεκτικοί με αυτό που λένε σχετικά με τον Άγιο Βασίλη και είναι απογοητευτικό να ανακαλύπτουμε πως τα παιδιά και οι μαθητές μαθαίνουν πως δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης, μετά από μια γρήγορη αναζήτηση στην Google. Καλούμε την Google να εξετάσει το θέμα και να γίνει λίγο πιο δημιουργική με την επιλογή της κατάταξης όσον αφορά αυτό το ερώτημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ