Είναι μία λιχουδιά που λατρεύουν οι choco lovers σε όλο τον κόσμο αλλά πιθανόν όλοι τρώμε τα σοκολατάκια maltesers λάθος όλο αυτό το διάστημα.
Πολλοί από εμάς δαγκώνουμε σιγά–σιγά τη σοκολατένια επικάλυψη πριν καταβροχθίσουμε το τραγανό εσωτερικό ή τα αφήνουμε να λιώσουν στο στόμα χωρίς να τα μασήσουμε.
Ωστόσο, η Μέγκαν Ράσμαν, επιστήμονας ανάπτυξης προϊόντων στη Mars, υποστηρίζει ότι υπάρχει μια καλύτερη τεχνική.
Πώς πρέπει να τρώμε τα σοκολατάκια maltesers
Λέει ότι, για μέγιστη απόλαυση, θα πρέπει να βάζετε ολόκληρη τη σοκολατένια λιχουδιά στο στόμα, πριν τη δαγκώσετε.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη κάλυψη του ουρανίσκου και προσφέρει μια «πολυαισθητηριακή εμπειρία».
«Αν και το εσωτερικό είναι αναμφισβήτητα νόστιμο, στην πραγματικότητα εξυπηρετεί έναν έξυπνο σκοπό», εξήγησε η κ. Ράσμαν.
«Βοηθά στη διάσπαση της σοκολάτας, αποτρέποντας εκείνο το κολλώδες, δύσκολο στο καθάρισμα αίσθημα που αφήνει ένα συμπαγές κομμάτι σοκολάτας στον ουρανίσκο. Είναι η μοναδική υφή και η ισορροπία ανάμεσα στη σοκολάτα και το τραγανό κέντρο που κάνει αυτή τη γλυκιά λιχουδιά τόσο εμβληματική και αγαπητή σε τόσους πολλούς».
Τα Maltesers δημιουργήθηκαν από τον Φόρεστ Μαρς τον πρεσβύτερο το 1936, πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά την επόμενη χρονιά, με την ονομασία «μπάλες ενέργειας». Σήμερα, πωλούνται ετησίως 187 εκατομμύρια Maltesers.

Αυτό αντιστοιχεί σε έξι τεμάχια κάθε δευτερόλεπτο! Ωστόσο, το πώς πρέπει να τρώγονται παραμένει αντικείμενο διαφωνίας.
Μια νέα έρευνα σε 2.000 λάτρεις των Maltesers έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς (53%) Βρετανούς τα αφήνουν να λιώσουν στο στόμα χωρίς να τα μασήσουν.
Την ίδια ώρα, πάνω από το 1/4 (26%) προτιμούν να «τσιμπούν» πρώτα τη σοκολατένια επικάλυψη πριν φάνε το τραγανό εσωτερικό. Αντίθετα, η κ. Ράσμαν προτείνει να τα τρώμε ολόκληρα.
Αυτό όχι μόνο διεγείρει καλύτερα τους γευστικούς κάλυκες μέσω της κατανομής της γεύσης, αλλά ενεργοποιεί και την ακοή μας χάρη στον ήχο του τραγανού «κρακ», όπως λέει.