«Κατάλαβα πως δεν μπορείς να πιέζεις τους ανθρώπους» -Τι ζήτησε ο Εντ Σίραν, το οποίο σεβάστηκε ο Μπόνο - iefimerida.gr

«Κατάλαβα πως δεν μπορείς να πιέζεις τους ανθρώπους» -Τι ζήτησε ο Εντ Σίραν, το οποίο σεβάστηκε ο Μπόνο

Ο Μπόνο μίλησε για τη συνεργασία του με τον Εντ Σίραν
Ο Μπόνο (αριστερά) μίλησε για τη συνεργασία του με τον Εντ Σίραν (δεξιά) / Φωτογραφίες: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια αποκάλυψη για τη συνεργασία του με τον Εντ Σίραν προχώρησε ο Μπόνο, σημειώνοντας ότι ο Βρετανός σταρ ζήτησε να μείνει εκτός πολιτικής.

  • Ο Εντ Σίραν ζήτησε από τον Μπόνο να παραμείνει η συνεργασία τους εκτός πολιτικής, παρά το γεγονός ότι το τραγούδι «Yours Eternally» αφορούσε την οπτική ενός Ουκρανού στρατιώτη, με τον frontman των U2 να σέβεται την επιθυμία του.
  • Μέλη των U2 τοποθετούνται για το δικαίωμα κάθε καλλιτέχνη να επιλέγει τον βαθμό πολιτικής του εμπλοκής, με τον ντράμερ Λάρι Μάλεν Τζούνιορ να υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να ασκείται κριτική σε αυτές τις προσωπικές αποφάσεις.
  • Ο Λάρι Μάλεν Τζούνιορ έθεσε σαφή όρια απέναντι σε παρεμβάσεις διοργανωτών, όπως του Ρόμπερτ Κραφτ στην υπόθεση Macklemore, τονίζοντας ότι αν οι U2 ακολουθούσαν αυτή τη λογική, η καριέρα τους θα είχε τελειώσει νωρίς.
  • Η απομάκρυνση του Macklemore από την περιοδεία του Σίραν προκάλεσε την αποχώρηση και άλλων καλλιτεχνών. Ο ράπερ ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει την αμοιβή του σε παλαιστινιακές οργανώσεις και προανήγγειλε δική του, sold out περιοδεία.

Οι U2 βρέθηκαν ξανά στο προσκήνιο με αφορμή τη συμμετοχή του Εντ Σίραν στο νέο τους EP, «Days of Ash», και τα μέλη του συγκροτήματος μίλησαν στο Rolling Stone UK.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά τη συνεισφορά του στο τραγούδι «Yours Eternally» -το οποίο εξιστορεί την οπτική ενός Ουκρανού στρατιώτη με τη συμμετοχή και του Ουκρανού μουσικού Τάρας Τοπάλια-, ο Σίραν κατέστησε σαφές στον Μπόνο πως επιθυμεί να διατηρήσει τη δουλειά του μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο διάλογος του Μπόνο με τον Εντ Σίραν

«"Δεν θα με μπλέξεις με την πολιτική, έτσι;" μου είπε. Απάντησα πως ο στρατιώτης που μας ενέπνευσε τον αγαπούσε, αλλά κατάλαβα πως δεν μπορείς να πιέζεις τους ανθρώπους» ανέφερε ο frontman των U2, σχολιάζοντας την επιθυμία του 35χρονου καλλιτέχνη να παραμείνει «ελεύθερος».

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στις πρόσφατες εντάσεις γύρω από την απομάκρυνση του ράπερ Macklemore από την περιοδεία «Loop» του Σίραν, μετά από δηλώσεις του πρώτου υπέρ της Παλαιστίνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπόνο επέλεξε να κρατήσει αποστάσεις, επικαλούμενος τον μουσικό παραγωγό Μπράιαν Ίνο: «Οι ποπ σταρ είναι σαν μικρά ψάρια σε μια μεγάλη θάλασσα από τεράστιες δυνάμεις, τη θρησκεία και την πολιτική. Δεν θέλω να σταθώ σε πρόσωπα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ντράμερ του συγκροτήματος, Λάρι Μάλεν Τζούνιορ, υπογράμμισε το δικαίωμα κάθε καλλιτέχνη να επιλέγει τον βαθμό εμπλοκής του. «Δεν είναι δική μας δουλειά να τους επικρίνουμε, ανεξάρτητα από το πώς νιώθουμε. Χρειάζεται χρόνος για να φτάσουν οι άνθρωποι σε συνειδητοποιήσεις» δήλωσε, επικαλούμενος ανάλογες τοποθετήσεις του Μπομπ Γκέλντοφ.

«Κόκκινη γραμμή» απέναντι στους διοργανωτές

Ωστόσο, ο Μάλεν Τζούνιορ εμφανίστηκε κατηγορηματικός απέναντι στις παρεμβάσεις διοργανωτών και δισεκατομμυριούχων ιδιοκτητών χώρων, αναφερόμενος συγκεκριμένα στον Ρόμπερτ Κραφτ (ιδιοκτήτη του Gillette Stadium), ο οποίος συνέβαλε στον αποκλεισμό του Macklemore.

«Είμαστε απολύτως ξεκάθαροι απέναντι στην ιδέα ότι μπορούν να επηρεάζουν το τι λες ή τι κάνεις στη σκηνή. Αν εφαρμόζαμε αυτή τη λογική στους U2, θα είχαμε τελειώσει ήδη από το “Sunday, Bloody Sunday”», τόνισε με νόημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Macklemore και Εντ Σίραν / Φωτογραφία: ΑΡ
Macklemore και Εντ Σίραν / Φωτογραφία: ΑΡ

Το παρασκήνιο του «Loop Tour»

Η απομάκρυνση του Macklemore προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων, καθώς καλλιτέχνες όπως οι Finneas, Lukas Graham, Aaron Rowe και το συγκρότημα Beoga αποχώρησαν από την περιοδεία σε ένδειξη συμπαράστασης στην Παλαιστίνη.

Από την πλευρά του, ο Εντ Σίραν διευκρίνισε ότι η απόφαση δεν ήταν δική του: «Το συμβόλαιο του Macklemore ήταν με τον διοργανωτή. Δεν θα απογοήτευα ποτέ τους θαυμαστές ούτε θα εγκατέλειπα το προσωπικό και τους μουσικούς που βασίζονται σε μένα για το βιοπορισμό τους».

Από την πλευρά του, ο Macklemore ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το ένα εκατομμύριο δολάρια από τις αμοιβές της περιοδείας σε παλαιστινιακές οργανώσεις, ενώ προανήγγειλε το δικό του «Free Palestine Tour», το οποίο έγινε αμέσως sold out.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπόνο Εντ Σίραν U2
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ