Θεοφανία Παπαθωμά στο iefimerida: «Δεν είναι προνόμιο της εποχής μας οι δυναμικές γυναίκες» (και ένα spoiler για τη Βιολέτα) | ΖΩΗ | iefimerida.gr

Θεοφανία Παπαθωμά στο iefimerida: «Δεν είναι προνόμιο της εποχής μας οι δυναμικές γυναίκες» (και ένα spoiler για τη Βιολέτα)

Η Θεοφανία Παπαθωμά στον ρόλο της Βιολέτας στις «Άγριες Μέλισσες»
Η Θεοφανία Παπαθωμά στον ρόλο της Βιολέτας στις «Άγριες Μέλισσες»

Η Θεοφανία Παπαθωμά έκανε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της σειράς «Άγριες Μέλισσες» και μίλησε στο iefimerida για το μέλλον της Βιολέτας στο Διαφάνι, τις χειραφετημένες γυναίκες χθες και σήμερα και τη σχέση της με τους ρόλους που υποδύθηκε και άφησαν εποχή στην ελληνική τηλεόραση.

Οι «Άγριες Μέλισσες» δεν είναι απλώς μια σειρά που αγαπήθηκε πολύ από τους τηλεθεατές. Παρακολουθώντας κανείς το δράμα εποχής, αντιλαμβάνεται πως βασικός άξονας της πλοκής είναι οι ισχυρές, πρωτοπόρες και μαχητικές γυναίκες. Μια τέτοια είναι το δίχως άλλο και η ηρωίδα που μας σύστησε πριν έναν χρόνο η Θεοφανία Παπαθωμά, η Βιολέτα.

Θεοφανία Παπαθωμά: Παρότι οι γυναίκες φαίνονται χειραφετημένες και δυνατές, τα φαινόμενα απατούν!

Αναρωτηθήκαμε πόσο εύκολα θα μπορούσαν να υπάρχουν πραγματικά γυναίκες όπως η Λενιώ, η Βιολέτα, σε μια Ελλάδα έντονα ανδροκρατούμενη πίσω στη δεκαετία του ’60.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νομίζω ότι σε όλες τις εποχές υπήρχαν δυναμικές γυναίκες! Γυναίκες φωτεινά παραδείγματα, εξαιρέσεις, ευφυείς μορφωμένες ή απλώς αποφασισμένες και ικανές. Δεν είναι προνόμιο της εποχής μας» απάντησε η Θεοφανία Παπαθωμά και συνέχισε: «Αν και πιστεύω ότι η εποχή μας έχει να επιδείξει τη μεγαλύτερη δειλία όλων των εποχών. Παρότι οι γυναίκες φαίνονται χειραφετημένες και δυνατές, τα φαινόμενα απατούν!».

Σκηνή από τις «Άγριες Μέλισσες» με τη Θεοφανία Παπαθωμά
Σκηνή από τις «Άγριες Μέλισσες» με τη Θεοφανία Παπαθωμά

Όπως εξηγεί η Θεοφανία Παπαθωμά, κατά τη γνώμη της, παρά τα φαινόμενα, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις στην εποχή μας. «Οι γυναίκες τη σήμερον ημέρα διανύουν τον βίο τους έχοντας βασικές ελλείψεις που οι γυναίκες παλιότερα δεν είχαν» σχολιάζει η ηθοποιός. Για τη Θεοφανία Παπαθωμά, χαρακτήρες όπως αυτοί στις «Άγριες Μέλισσες» είναι και ένα μήνυμα για τη δύναμη που μπορούν να έχουν οι γυναίκες.

Για τη Θεοφανία Παπαθωμά αναζητούμε την αυθεντικότητα άλλων εποχών

Μέσα από την τεράστια επιτυχία της σειράς, παρατηρούμε και μια άλλη τάση των τελευταίων χρόνων. Την ανάγκη, που μοιάζει να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, να επιστρέψουμε στο παρελθόν, να κοιτάξουμε πίσω και να… ξεχάσουμε για λίγο το σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Θεοφανία Παπαθωμά στα γυρίσματα της σειράς «Άγριες Μέλισσες»
Η Θεοφανία Παπαθωμά στα γυρίσματα της σειράς «Άγριες Μέλισσες»

Πώς εξηγεί η Θεοφανία Παπαθωμά αυτή τη νοσταλγική διάθεση; «Στο παρελθόν υπήρχε αλήθεια, αυθεντικότητα, ρομαντισμός, καλοσύνη, αγνότητα! Αυτά έχουνε χαθεί από την εποχή μας. Επειδή μας λείπουν, τα αναζητούμε και ευχαριστιόμαστε... ευφραίνεται η καρδιά μας! Ακόμη και μέσα από μία σειρά στην τηλεόραση δυστυχώς!» εκτιμά η ηθοποιός.

Οι αποκαλύψεις της Θεοφανίας Παπαθωμά για τη συνέχεια της σειράς

Με την πλοκή της σειράς «Άγριες Μέλισσες» να χαρακτηρίζεται από τις συνεχείς ανατροπές, δεν μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε την τηλεοπτική Βιολέτα για όσα θα ζήσει η καφετζού της σειράς στη δεύτερη σεζόν. «Η Βιολέτα ξαναπαίρνει το καφενείο πίσω και κάνει Πρόβα Νυφικού! Τώρα τι θα γίνει στο τέλος με τόσες ανατροπές, θα δούμε...» αποκαλύπτει η Θεοφανία Παπαθωμά, διεγείροντας την περιέργειά μας για όσα θα δούμε να λαμβάνουν χώρα στο Διαφάνι.

Πρόβα νυφικού για τον γάμο με τον Μιλτιάδη κάνει στα επόμενα επεισόδια η Βιολέτα, στις «Άγριες Μέλισσες»
Πρόβα νυφικού για τον γάμο με τον Μιλτιάδη κάνει στα επόμενα επεισόδια η Βιολέτα, στις «Άγριες Μέλισσες»
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «Άγριες Μέλισσες» συγκλονίζονται από τη δίκη της Ελένης στα επεισόδια που προβάλλονται αυτές τις ημέρες από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Καθώς η ηρωίδα που υποδύεται η Θεοφανία Παπαθωμά υποστήριζε πάντα την Ελένη, πώς αντιμετωπίζει τις αποκαλύψεις για τον φόνο του Σέργιου; «Η Βιολέτα είναι μία γυναίκα που υποστηρίζει το σωστό, το καλό και το δίκαιο. Οπότε καταλαβαίνει τη στάση της Λενιώς, την υποστηρίζει» εξηγεί η ηθοποιός και προσθέτει: «Ξέρει πολύ καλά τον Σέργιο και καταλαβαίνει ότι για να έρθει η Λενιώ στη θέση αυτή, μάλλον κινδύνευσε η ζωή της».

Η Θεοφανία Παπαθωμά αφήνει τον ρόλο της Βιολέτας στην τηλεόραση

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Θεοφανία Παπαθωμά συμμετέχει σε μια σειρά που σημειώνει τεράστια επιτυχία στην ελληνική τηλεόραση. Άλλωστε, την ηθοποιό τη γνωρίσαμε μέσα από το σίριαλ του Μανούσου Μανουσάκη, «Άγγιγμα Ψυχής», όπου ανέλαβε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο πλάι στον Σταύρο Ζαλμά. Πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιός να εγκλωβιστεί σε έναν επιτυχημένο ρόλο;

Σταύρος Ζαλμάς και Θεοφανία Παπαθωμά στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, «Άγγιγμα Ψυχής», το 1998
Σταύρος Ζαλμάς και Θεοφανία Παπαθωμά στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, «Άγγιγμα Ψυχής», το 1998
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν έχω εγκλωβιστεί ποτέ σε ρόλο! Ο ρόλος προσεγγίζεται βάση τεχνικής. Και στη δική μου ζωή τουλάχιστον δεν περνάει... μένει στο θέατρο, μένει στην τηλεόραση!» λέει η Θεοφανία Παπαθωμά. «Νομίζω ότι αυτό είναι και το σωστό, τα άλλα όλα είναι παιχνίδια του μυαλού, τα οποία είναι και λίγο επικίνδυνα», προσθέτει.

Και τι συμβαίνει όταν μια σειρά προβάλλεται καθημερινά, όπως οι «Άγριες Μέλισσες»; Ανησυχεί η Θεοφανία Παπαθωμά μήπως μέσω αυτής της έκθεσης επέλθει και η φθορά; «Όχι, δεν πιστεύω ότι μπορεί να φθαρεί κάνεις μέσα από μία τόσο ωραία σειρά, όσο καιρό και να παίζεται. Αν πραγματικά υπάρχει επιτυχία και αγγίζει το κοινό γιατί να φθαρεί; Αν τώρα κάνει κοιλιά και γίνει μία βαρετή σειρά, τότε, ναι, θα πάρει μαζί της και τους ηθοποιούς», εκτιμά η Θεοφανία Παπαθωμά.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ