Στο διαζύγιό της από τον Νικόλαο Ντε Γκρες αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Τατιάνα Μπλάτνικ, σε μια σπάνια συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική έκδοση του Vanity Fair.
Η Τατιάνα Μπλάτνικ τόνισε ότι «το να τελειώσει ένας μακροχρόνιος γάμος δεν είναι ποτέ εύκολο», προσθέτοντας ωστόσο: «Είναι δυνατόν να χωρίσεις με αγάπη και αξιοπρέπεια αν δώσεις προτεραιότητα στον αμοιβαίο σεβασμό».
Η ίδια σημείωσε ότι «το να είμαι μέλος της ελληνικής βασιλικής οικογένειας ήταν ένα προνόμιο και μια τιμή», ενώ μίλησε και για την αγάπη της στην Ελλάδα, αναφέροντας: «Νιώθω πραγματικά συνδεδεμένη με τους ανθρώπους της, την ιστορία και την ανθεκτικότητά της».
Τατιάνα Μπλάτνικ για το διαζύγιο από τον Νικόλαο Ντε Γκρες: Το να τελειώσει ένας μακροχρόνιος γάμος δεν είναι ποτέ εύκολο
«Το να τελειώσει ένας μακροχρόνιος γάμος δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά είναι δυνατόν να χωρίσεις με αγάπη και αξιοπρέπεια αν δώσεις προτεραιότητα στον αμοιβαίο σεβασμό. Δεν θεωρήσαμε τίποτα τελειωμένο. Εξελιχθήκαμε σε ένα νέο στάδιο. Το να είμαι μέλος της ελληνικής βασιλικής οικογένειας ήταν ένα προνόμιο και μια τιμή. Έμαθα πάρα πολλά: αξίες όπως η αγάπη και η υπηρεσία στην πατρίδα, η οικογενειακή ενότητα και, φυσικά, γνώρισα την Ελλάδα. Τους θαυμάζω και τους σέβομαι όλους, ειδικά για την ισχυρή οικογενειακή τους ενότητα. Το να είμαι παντρεμένη με τον Νικόλαο ήταν ένα προνόμιο και πάντα θα τον σέβομαι βαθιά. Η ιστορία μας σημάδεψε μια πολύ σημαντική περίοδο της ζωής μου. Χωρίς αυτόν, δεν θα ζούσα στην Ελλάδα», εξομολογήθηκε η Τατιάνα Μπλάτνικ για το διαζύγιό της από τον Νικόλαο Ντε Γκρες, μετά από 14 χρόνια γάμου.
Αποκαλύπτοντας το πιο πολύτιμο μάθημα που πήρε τον τελευταίο χρόνο, η ίδια είπε: «Ότι η επούλωση δεν είναι μια γραμμική διαδικασία, ούτε το να βρεις έναν σκοπό στη ζωή. Μερικές φορές δεν βλέπεις τα πράγματα καθαρά πριν πηδήξεις, αλλά μετά».
Αναφερόμενη, τέλος, στην Ελλάδα, όπου πλέον ζει μόνιμα, η Τατιάνα Μπλάτνικ είπε: «Η ομορφιά της εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει, αλλά με αυτό που νιώθω πραγματικά συνδεδεμένη είναι με τους ανθρώπους της, με την ιστορία και την ανθεκτικότητά της. Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου, ποτέ δεν είχα ζήσει σε μια χώρα τόσο πολύ καιρό, έχω μια βαθιά αίσθηση του ανήκειν προς αυτήν που θεωρώ πατρίδα μου. Το να μείνω δεν ήταν ο εύκολος δρόμος, αλλά το εύκολο δεν είναι το δικό μου (σ.σ.: γέλια). Το να ξαναρχίσω από την αρχή κάπου αλλού θα ήταν πιο απλό στα χαρτιά, αλλά όχι στην καρδιά».