Ο στεγνός Γουίλιαμ και ο αυθόρμητος Χάρι -Εβγαλαν δύο ανακοινώσεις «κόντρα», για τον παππού τους - iefimerida.gr

Ο στεγνός Γουίλιαμ και ο αυθόρμητος Χάρι -Εβγαλαν δύο ανακοινώσεις «κόντρα», για τον παππού τους

Πρίγκιπας Γούλιαμ, πρίγκιπας Χάρι, Φίλιππος
Γουίλιαμ, Χάρι, Φίλιππος / ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βρετανία θρηνεί τον παππού της, πρίγκιπα Φίλιππο, αλλά την ίδια ώρα περιμένει στη γωνία, με όρεξη για κουτσομπολιό, τα δύο αδέλφια της βασιλικής οικογένειας που αποφάσισαν να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους: ο ένας αυτόν του καθήκοντος και της δημόσιας υπηρεσίας -όπως τον ορίζει η βρετανική βασιλική οικογένεια- και ο άλλος αυτόν της επανάστασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κηδεία τού πρίγκιπα Φιλίππου το Σάββατο θα συναντηθούν για πρώτη φορά, ύστερα από περίπου έναν χρόνο, τα δύο αδέλφια, ο Γουίλιαμ και ο Χάρι, τα οποία χωρίζει πλέον… ένας ολόκληρος ωκεανός. Τα δύο άλλοτε πολυαγαπημένα αδέλφια, που φαίνονταν να είχαν αναπτύξει έναν πολύ ισχυρό και αδιάρρηκτο δεσμό, πλέον τραβούν χωριστούς και εντελώς διαφορετικούς δρόμους. Η έλευση της Μέγκαν Μαρκλ στη ζωή του Χάρι φαίνεται ότι λειτούργησε σαν καταλύτης, οδηγώντας τον… επιρρεπή στην επανάσταση μικρό της οικογένειας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, διεκδικώντας χώρο για να αναπνεύσει η σύζυγός του και μαζί της και ο ίδιος.

Εχοντας έρθει σε ρήξη με τη βασιλική οικογένεια, δίνοντας μια συνέντευξη στην Οπρα Γουίνφρεϊ, την οποία είδαν εκατομμύρια τηλεθεατές ανά την υφήλιο, και εκτοξεύοντας βολές για μέλη της βασιλικής οικογένειας αλλά και εκθέτοντας τις τωρινές του σχέσεις με τον πατέρα του και τον αδελφό του -διαδόχους του θρόνου-, δικαιολογημένα η επιστροφή του και η συνάντηση μαζί τους θα συγκεντρώσει τα βλέμματα.

Και είναι κάτι που και ο ίδιος γνωρίζει. Ανθρωποι του περιβάλλοντος της Μέγκαν Μαρκλ υποστηρίζουν ότι ο κύριος λόγος που δεν ταξίδεψε με τον πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο δεν είναι η συμβουλή του γιατρού της αλλά το γεγονός ότι δεν ήθελε να γίνει το επίκεντρο της προσοχής, την ώρα του αποχαιρετισμού του παππού της οικογένειας.

Τις διαφορές των δύο αδελφών θα επιτείνει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι ο Γουίλιαμ θα εμφανιστεί κανονικά, με τη στρατιωτική στολή του, σε αντίθεση με τον αδελφό του, που θα εμφανιστεί με το κοστούμι του, καθώς απεμπόλησε το δικαίωμα να τη φορά. Μαζί με όλα αυτά που έχασε, ακολουθώντας τον δικό του δρόμο στις ΗΠΑ, ήταν και η θέση του στον στρατό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και θέλοντας να επιβεβαιώσει τις διαφορές με τον αδελφό του και το πόσο διαφορετικοί είναι, ενδεχομένως για να κάνει και πιο εμφανή τα όρια που βάζει η ιδιότητα «μέλος βασιλικής οικογένειας», μισή ώρα αφότου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ μοίρασε τη δική του ανακοίνωση για τον πρίγκιπα Φίλιππο, δημοσίευσε και εκείνος τη δική του στον ιστότοπο του ιδρύματος Archwell, υπό τη σκέπη του οποίου μαζί με τη Μέγκαν Μαρκλ συνεχίζουν τώρα το φιλανθρωπικό τους έργο.

Δύο ανακοινώσεις-αφιερώματα στον πρίγκιπα-παππού τους, γραμμένες και οι δύο με μεγάλη προσοχή, για να τονίσουν το τεράστιο κενό που αφήνει στη ζωή τους ο θάνατός του. Ανακοινώσεις με ομοιότητες σε ένα επίπεδο: και οι δύο αναφέρθηκαν στην προτροπή που έδινε πάντα ο παππούς τους να πηγαίνουν παρακάτω και να προχωρούν και ακόμη και οι δύο θέλησαν να δώσουν μια προσωπική νότα στην ανακοίνωση, αλλά το έκαναν με εντελώς διαφορετικό τρόπο... Ο Γουίλιαμ επίσημα και τυπικά, ο Χάρι πιο απλά και πιο γλαφυρά, μεταφέροντας εικόνες -αν και με γραμματικά λάθη, όπως σημειώνει η «Daily Maill».

Η ανακοίνωση του Γουίλιαμ

«Η εκατοντάχρονη ζωή του παππού μου καθορίστηκε από την υπηρεσία -στη χώρα και στην Κοινοπολιτεία, στη σύζυγό του και βασίλισσα, στην οικογένειά μας.

Αισθάνομαι τυχερός που δεν είχα απλώς το παράδειγμά του για να με καθοδηγεί αλλά και τη διαρκή παρουσία του στην ενήλικη ζωή μου -τόσο στις καλές όσο και στις δυσκολότερες ημέρες. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για το γεγονός ότι η σύζυγός μου είχε την ευκαιρία να ζήσει επί μακρόν τον παππού μου, αλλά και για την καλοσύνη που της έδειξε. Θα εκτιμώ πάντα τις ιδιαίτερες αναμνήσεις που θα έχουν τα παιδιά μου με τον προπάππου τους να έρχεται να τα μαζεύει με την άμαξά του και να τους μεταδίδει αυτή την αίσθηση της περιπέτειας και το ιδιαίτερο χιούμορ του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο παππούς μου ήταν εξαιρετικός άνδρας, μέλος μιας εξαιρετικής γενιάς. Η Κέιτ και εγώ θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που εκείνος θα ήθελε και θα υποστηρίξουμε τη βασίλισσα τα επόμενα χρόνια. Θα μου λείψει ο παππούς μου, αλλά γνωρίζω ότι θα ήθελε να συνεχίσουμε παρακάτω, κάνοντας τη δουλειά μας», αναφέρει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ στην ανακοίνωσή του.

Ο Γουίλιαμ, μάλιστα, ανήρτησε την ανακοίνωσή του στο Instagram συνοδεύοντάς την με μια φωτογραφία που είχε βγάλει η Κέιτ Μίντλετον, από τις περιπέτειες του πρίγκιπα Τζορτζ με τον προπάππου του, στην άμαξά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του Χάρι

«Ο παππούς μου ήταν ένας άνδρας της υπηρεσίας, της τιμής και ένας άνδρας με σπουδαίο χιούμορ. Ήταν αυθεντικός, με σπινθηροβόλο πνεύμα και μπορούσε να τραβήξει την προσοχή οπουδήποτε και αν βρισκόταν, λόγω της γοητείας του -και, επίσης, επειδή δεν ήξερες ποτέ τι θα έλεγε στη συνέχεια.

Θα τον θυμόμαστε ως τον πιο μακρόχρονο σύζυγο μονάρχη, έναν αφοσιωμένο στρατιώτη, πρίγκιπα, δούκα. Αλλά για μένα, όπως για πολλούς από εσάς που έχετε χάσει αγαπημένα σας πρόσωπα ή τον παππού και τη γιαγιά μέσα στην περιπέτεια του τελευταίου έτους, ήταν απλά ο παππούς μου: μάστερ του μπάρμπεκιου, θρύλος στα ανέκδοτα και θρασύς μέχρι τέλους.

Στάθηκε σαν βράχος στην Αυτή Μεγαλειότητα τη βασίλισσα, με απαράμιλλη αφοσίωση, δίπλα της στα 73 χρόνια του γάμου τους και ενώ θα μπορούσα να συνεχίσω λέγοντας και άλλα, ξέρω ότι αν εκείνος ήταν εδώ, τώρα θα έλεγε σε όλους μας, με μια μπύρα στο χέρι, ''συνεχίστε τη δουλειά σας''.

Γι' αυτό, παππού, σε ευχαριστώ για την υπηρεσία σου, την αφοσίωσή σου στη γιαγιά και για το ότι ήσουν πάντα ο εαυτός σου. Θα μας λείψεις πολύ, αλλά πάντα θα σε θυμόμαστε -το έθνος και ο κόσμος. Η Μέγκαν, ο Αρτσι και εγώ (καθώς και η μελλοντική εγγονή σου) θα κρατούμε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας για εσένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Per Mare, Per Terram».

(Σ.σ.: Per Mare, Per Terram - «Στη θάλασσα και στην ξηρά» -σύνθημα των Βρετανών πεζοναυτών).

Πολλοί στη Βρετανία πάντως εκτιμούν ότι ο θάνατος του παππού της οικογένειας μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να έρθουν ξανά τα δύο αδέλφια κοντά. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν άλλωστε εκείνος που τους στήριξε στη δυσκολότερη στιγμή της ζωής τους, στην απώλεια της μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα, σε μια τρυφερή ηλικία και για τους δύο, ειδικά για τον μικρό τότε Χάρι. Ο παππούς τους ήταν εκείνος μάλιστα που βγήκε μπροστά, στήριξε και συνόδευσε τα δύο παιδιά να ακολουθήσουν το φέρετρο της μητέρας τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια επίδειξη αλληλεγγύης, περπατούσε δίπλα στον Γουίλιαμ και τον Χάρι καθώς αποχαιρετούσαν για τελευταία φορά την αγαπημένη τους μητέρα, όπως είχε κάνει για τα πολλά μέλη της οικογένειας που είχε χάσει.

«Αν περπατήσω, θα περπατήσετε μαζί μου;» τους ρώτησε, μπαίνοντας στη θέση τους, καταλαβαίνοντας τη θλίψη που ένιωθαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ