Σοκ: 45χρονος μεγιστάνας «μάχεται» με τη γήρανση -Παίρνει αίμα από τον 17χρονο γιο του για να νικήσει τον χρόνο - iefimerida.gr

Σοκ: 45χρονος μεγιστάνας «μάχεται» με τη γήρανση -Παίρνει αίμα από τον 17χρονο γιο του για να νικήσει τον χρόνο

 45χρονος μεγιστάνας «μάχεται» με την γήρανση
45χρονος μεγιστάνας «μάχεται» με την γήρανση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέλει να νικήσει την γήρανση και ξοδεύει τα εκατομμύριά του για γυρίσει πίσω τον χρόνο, ακόμα και χρησιμποιώντας το αίμα το έφηβου γιου του.

Πρόκειται για τον εκατομμυριούχο Μπράιαν Τζόνσον που έχει πάρει απόφαση ζωής να μην γεράσει ποτέ, με κάθε τρόπο. Όνειρό του είναι να έχει το σώμα και την φυσική κατάσταση ενός 18χρονου. Ακολουθεί λοιπόν ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα ζωής αλλά δεν μένει μόνο εκεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg καθώς η ιστορία του κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει τραβήξει τα βλέμματα, τώρα χρησιμοποιεί ακόμα και το αίμα του έφηβου γιου του για να επιχειρήσει να διατηρηθεί νέος.

Σε μια κλινική κοντά στο Ντάλας τον περασμένο μήνα, ο Τζόνσον, ο 70χρονος πατέρας του, Ρίτσαρντ, και ο έφηβος γιος του, Τάλματζ εμφανίστηκαν για μια πολύωρη, τριγενή θεραπεία μετάγγισης αίματος, ανέφερε το πρακτορείο.

Μετάγγιση αίματος από τον έφηβο γιο του

Ο Μπράιαν Τζόνσον συνήθως λαμβάνει πλάσμα από έναν ανώνυμο δωρητή, αλλά αυτή τη φορά ο Τάλματζ παρείχε ένα λίτρο από το αίμα του, το οποίο μετατράπηκε σε παρτίδες κομματιών - μια παρτίδα υγρού πλάσματος και μια άλλη από ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια.

Στη συνέχεια, ο 45χρονος υποβάλλεται στην ίδια διαδικασία, αλλά υπάρχει μια βασική προσθήκη - αφού του αποστραγγιστεί το δικό του αίμα, το πλάσμα του Τάλματζ διοχετεύεται στις φλέβες του πατέρα του, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία, ο παππούς Ρίτσαρν πηγαίνει τελευταίος και δέχεται την ίδια θεραπεία με τον γιο του.

Ο Τζόνσον δήλωσε στο Bloomberg ότι έχει μια ομάδα 30 γιατρών και εμπειρογνωμόνων αναγεννητικής υγείας που επιβλέπουν την αγωγή του, η οποία περιλαμβάνει και ταξίδια στην κλινική της περιοχής του Ντάλας για μετάγγιση πλάσματος.

Φέρεται να εξέταζε τους ανώνυμους δωρητές ως «blood boys» για να διασφαλίσει ότι λαμβάνει αίμα από άτομο με ιδανικό δείκτη μάζας σώματος που ζούσε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ήταν απαλλαγμένο από ασθένειες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άγνωστες οι συνέπειες της θεραπείας

Η χρήση του πλάσματος ως τεχνική αντιγήρανσης τράβηξε την προσοχή των εθισμένων της ευεξίας όταν οι επιστήμονες έραψαν κυριολεκτικά νεαρά και ηλικιωμένα ποντίκια μαζί, ώστε να μοιράζονται το ίδιο κυκλοφορικό σύστημα, ανέφερε το Bloomberg.

Τα ηλικιωμένα τρωκτικά παρουσίασαν βελτιώσεις στη γνωστική τους λειτουργία, στο μεταβολισμό και στη δομή των οστών τους, ενώ τα νεότερα πειραματόζωα έδειξαν ότι η συχνή αιμοδοσία μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστα δεδομένα με βάση τον άνθρωπο, αφήνοντας πολλούς ερευνητές να θεωρούν τις τεχνικές μετάγγισης πλάσματος για τη μακροζωία ως ασαφείς, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Δεν έχουμε μάθει αρκετά για να υποδείξουμε ότι πρόκειται για μια βιώσιμη ανθρώπινη θεραπεία για οτιδήποτε», δήλωσε στο Bloomberg Τσαρλς Μπρενερ, βιοχημικός στο City of Hope National Medical Center στο Λος Άντζελες. «Για μένα, είναι αηδιαστικό, χωρίς στοιχεία και σχετικά επικίνδυνο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πλάσματα αίματος χορηγούνται παραδοσιακά σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν διάφορα τραύματα, εγκαύματα, σοβαρή ηπατική νόσο και ανεπάρκεια πήξης, μεταξύ άλλων καταστάσεων, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Πώς πολεμάει την γήρανση ο 45χρονος

Ο Τζονσον ο οποίος έκανε την περιουσία του πουλώντας την εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών Braintree Payment Solutions στην EBay έναντι 800 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, έγινε γνωστός νωρίτερα φέτος για τη μάχη του ενάντια στον πατέρα χρόνο.

Όσο είναι ξύπνιος, ο Τζόνσον ακολουθεί μια εξαιρετικά αυστηρή ρουτίνα που ξεκινά κάθε πρωί στις 5 το πρωί με δύο δωδεκάδες συμπληρώματα.

Στη συνέχεια, γυμνάζεται στρατηγικά για μία ώρα, τρώει μια χορτοφαγική δίαιτα με λίγες θερμίδες και βουρτσίζει ακόμη και τα δόντια του με υπολογισμένο τρόπο, με ένα ξέπλυμα με λάδι τσαγιού και αντιοξειδωτικό τζελ.

Στη συνέχεια, ενώ κοιμάται, ο Τζόνσον είναι συνδεδεμένος με ένα μηχάνημα που μετράει πόσες στύσεις έχει κατά τη διάρκεια της νύχτας, επισημαίνει η New York Post.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο στόχος για τον Τζόνσον: να λειτουργούν όλα τα κύρια όργανά του - συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, του ήπατος, των νεφρών, των δοντιών, του δέρματος, των μαλλιών, του πέους και του ορθού - όπως λειτουργούσαν στα τέλη της εφηβείας του.

Ισχυρίζεται ότι αυτές οι ακριβές θεραπείες τον έχουν ήδη φέρει πιο κοντά στην πηγή της νεότητας, με την καρδιά ενός 37χρονου και το δέρμα ενός 28χρονου.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος μιας πρωτοβουλίας αντιγήρανσης που ξεκίνησε ο Tζόνσον και ονομάζεται Project Blueprint, η οποία ενθαρρύνει επίσης τους οπαδούς της να κάνουν καθημερινές μετρήσεις του βάρους τους, του δείκτη μάζας σώματος, του σωματικού λίπους, των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και των διακυμάνσεων του καρδιακού ρυθμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το νέο μου εγχείρημα, Project Blueprint, έχει ως στόχο να μετρήσω και τα 70 όργανα του σώματός μου και στη συνέχεια να αντιστρέψω στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ποσοτικοποιημένη βιολογική ηλικία του καθενός», έγραψε ο Τζόνσον σε μια ανάρτηση στο blog του το 2021.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Είπε ότι ξεκίνησε όταν απέλυσε τον «Evening Bryan» το όνομα που έδωσε σε ένα alter ego του, που αντιμετώπιζε «τρομερές προκλήσεις» μεταξύ 5 και 10 μ.μ. κάθε βράδυ, οι οποίες τον έκαναν να τρώει ακατάσχετα και να συσσωρεύει περισσότερα από 50 κιλά.

Εκείνη την εποχή, λίγο πριν πουλήσει την Braintree στην EBay, φέρεται επίσης να εργαζόταν πολλές ώρες που τον άγχωναν και τον έκαναν σχεδόν να έχει τάσεις αυτοκτονίας.

«Τα δεδομένα, όχι τα συναισθήματα, διαχειρίζονται τώρα τόσο τη διατροφή όσο και τα πρωτόκολλα ύπνου μου», έγραψε σε ανάρτησή του ο Τζόνσον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εμμονή του με τη μακροζωία οδήγησε τον Τζόνσον στην ίδρυση της Kernel, μιας εταιρείας κατασκευής για κράνη αξίας 50.000 δολαρίων που μετρούν εγκεφαλικά σήματα και τον αντίκτυπο των φαρμακευτικών παρεμβάσεων στον χρόνιο πόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ