Τη δική της απάντηση σε όσους συγκρίνουν την ερμηνεία της ως Αϊλίν Γουόρνος στη σειρά «Monster: The Lizzie Borden Story» με εκείνη της Σαρλίζ Θερόν έδωσε η Σάρα Πόλσον.
Η ηθοποιός ενσαρκώνει τη διαβόητη κατά συρροή δολοφόνο στη νέα ιστορία της ανθολογίας του Ράιαν Μέρφι, η οποία συνδέεται με την υπόθεση της Λίζι Μπόρντεν.
Ο ρόλος της Πόλσον έρχεται περισσότερα από 20 χρόνια μετά την κινηματογραφική απεικόνιση της Γουόρνος από τη Σαρλίζ Θερόν. Η ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Monster» του 2003 και για την ερμηνεία της είχε κερδίσει το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.
«Δεν προσπάθησα να κάνω κάτι καλύτερο»
Μιλώντας για τις δύο ερμηνείες, η Σάρα Πόλσον ξεκαθάρισε ότι δεν ανέλαβε τον ρόλο με σκοπό να ξεπεράσει τη Σαρλίζ Θερόν.
«Είναι κάπως παράξενο όλο αυτό, γιατί εγώ δεν ξεκίνησα με σκοπό να κάνω κάτι καλύτερο από τη Σαρλίζ Θερόν», είπε κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο podcast «Shut Up Evan» του Έβαν Ρος Κατζ στο Netflix.
Όπως τόνισε, δεν είχε πρόθεση να επισκιάσει την ερμηνεία της Θερόν, κάτι που, όπως σημείωσε, θα ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για «μία από τις πιο υπέροχες ερμηνείες στον κόσμο».
Η υποκριτική μέσα από διαφορετικές ματιές
Η Πόλσον αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις όπου διαφορετικοί ηθοποιοί καλούνται να ερμηνεύσουν τον ίδιο χαρακτήρα.
Όπως εξήγησε, η αντίληψή της πιθανόν να επηρεάζεται και από την προέλευσή της από το θέατρο, όπου σημαντικά έργα παρουσιάζονται επανειλημμένα και κάθε φορά μπορούν να αποκτήσουν διαφορετική ερμηνευτική προσέγγιση.
Στο πλαίσιο αυτό, έφερε ως παράδειγμα τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και τον Νέιθαν Λέιν, οι οποίοι έχουν υποδυθεί τον Γουίλι Λόμαν στο «Death of a Salesman».
«Δεν κάθομαι εκεί και λέω ότι η μία άξιζε και η άλλη όχι», ανέφερε, εξηγώντας ότι η υποκριτική αποτελεί μια διαδικασία εξερεύνησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς μέσα από την προσωπική εμπειρία και την ξεχωριστή ερμηνεία κάθε ηθοποιού.
«Δεν είναι προσπάθεια να κάνω κάτι όπως κάποιος άλλος»
Όσον αφορά τη δική της προσέγγιση στην Αϊλίν Γουόρνος, η Σάρα Πόλσον ανέφερε ότι βασίστηκε στην έρευνα που έκανε, αλλά ταυτόχρονα και στη δική της προσωπικότητα και στον τρόπο με τον οποίο αυτή μεταφέρεται στην ερμηνεία της.
«Δεν είναι μια προσπάθεια να κάνω κάτι όπως το έκανε κάποιος άλλος στο παρελθόν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία ο ηθοποιός υπερασπίζεται τη δική του καλλιτεχνική επιδίωξη.
Οι αρχικές της σκέψεις για τον ρόλο
Η ίδια αποκάλυψε πως η σύγκριση με τη Σαρλίζ Θερόν ήταν κάτι που είχε σκεφτεί από την πρώτη στιγμή που ο Ράιαν Μέρφι της πρότεινε τον ρόλο.
«Μου πέρασε αμέσως από το μυαλό: “Ο κόσμος θα το συγκρίνει με τη Σαρλίζ και αυτό θα είναι τόσο… γιατί να το κάνω;”», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Πόλσον αναρωτήθηκε, μάλιστα, γιατί να επιλέξει να παρουσιάσει μια νέα εκδοχή ενός ρόλου για τον οποίο η Θερόν είχε ήδη βραβευτεί με Όσκαρ. Με χιουμοριστικό τρόπο χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη σκέψη «κάπως ψυχωτική συμπεριφορά» από την πλευρά της.
Τελικά, όμως, αποφάσισε να προχωρήσει. «Ναι, αλλά θέλω να προσπαθήσω», σκέφτηκε, όπως ανέφερε.
«Μια απροσδόκητη ανάσα φρέσκου αέρα»
Θετικά ήταν και τα σχόλια των δημιουργών της ανθολογίας «Monster» για την παρουσία της Πόλσον ως Αϊλίν Γουόρνος.
«Είναι σαν μια απροσδόκητη ανάσα φρέσκου αέρα όταν εμφανίζεται η Αϊλίν», είχε δηλώσει τον Αύγουστο στο Vanity Fair ο συνδημιουργός της σειράς, Ίαν Μπρέναν.