Επαγγελματίας προικοθήρας; Γιατί η νέα σύζυγος του Ρούπερτ Μέρντοχ τρομάζει τα παιδιά του - iefimerida.gr

Επαγγελματίας προικοθήρας; Γιατί η νέα σύζυγος του Ρούπερτ Μέρντοχ τρομάζει τα παιδιά του

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ με την Ανν Λέσλι Σμιθ
Ο Ρούπερτ Μέρντοχ με την Αν Λέσλι Σμιθ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ ετοιμάζεται να ντυθεί γαμπρός στα 92 του, πιστεύοντας πως αυτός θα είναι και ο τελευταίος του γάμος. Τα παιδιά του, όμως, ανησυχούν μήπως η νύφη είναι «προικοθήρας», έχοντας βρεθεί στο παρελθόν σε μια δικαστική διαμάχη με τις θετές της κόρες.

Πριν από μερικές ημέρες, ο δισεκατομμυριούχος των ΜΜΕ ανακοίνωσε μέσα από δικό του έντυπο (τη «New York Post») πως το καλοκαίρι θα ντυθεί για 5η φορά γαμπρός, καθώς έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του (εδώ και μερικούς μόνο μήνες) Αν Λέσλι Σμιθ, η οποία είναι χήρα του αστέρα της country μουσικής Τσέστερ Σμιθ. Και μπορεί η Αν Λέσλι Σμιθ να μην έχει δώσει δικαιώματα στα παιδιά του Ρούπερτ Μέρντοχ, αυτά όμως ίσως να έχουν κάποιον λόγο να ανησυχούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αποκαλύπτει η «Daily Mail», μετά τον θάνατο του συζύγου της, Τσέστερ Σμιθ, το 2008, η Αν Λέσλι κατηγορήθηκε για «οικονομική κακοποίηση ηλικιωμένων» και για «παρακράτηση χρημάτων κληρονομιάς» από τις τρεις θετές κόρες της. Για δύο χρόνια, μάλιστα, ήταν μπλεγμένη σε μια άσχημη δικαστική διαμάχη με τις ενήλικες κόρες τού Σμιθ από τον πρώτο του γάμο.

Ποιο είναι, όμως, το παρελθόν της Αν Λέσλι και τι μας λένε όλα αυτά για τη γυναίκα που θα γίνει η τελευταία σύζυγος του άνδρα τού οποίου το χαρτοφυλάκιο τίτλων περιλαμβάνει τη «Wall Street Journal» και τη «New York Post» στις ΗΠΑ, τους «Times» και τη «Sun» στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τον εκδοτικό οίκο βιβλίων Harper Collins και το τηλεοπτικό κανάλι Fox News;

Ο γάμος της μέλλουσας συζύγου του Μέρντοχ με τον εκατομμυριούχο τραγουδιστή της κάντρι

Η ιστορία ξεκινά με τον Τσέστερ Σμιθ, έναν πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία, ευσεβή χριστιανό και επιτυχημένο τραγουδιστή της κάντρι και της γουέστερν, ο οποίος ήταν παντρεμένος για πάνω από 40 χρόνια με τη σύζυγό του, Ναόμι, μητέρα των τριών θυγατέρων του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έναν χρόνο μετά το διαζύγιό τους, σε ηλικία 74 ετών, παντρεύτηκε τη γοητευτική Αν Λέσλι, 27 χρόνια μικρότερή του, η οποία ήταν και η ίδια διαζευγμένη από τον πρώτο της σύζυγο.

H Ανν Λέστερ Σμιθ με τον σύζυγό της Τσέστερ στο εξώφυλλο του άλμπουμ του
H Αν Λέσλι Σμιθ με τον σύζυγό της, Τσέστερ, στο εξώφυλλο του άλμπουμ του

Ο γάμος της με τον Τζον Χάντινγκτον, πλούσιο γόνο μιας από τις πρωτοπόρες οικογένειες σιδηροδρόμων της Καλιφόρνιας, είχε τελειώσει άσχημα. Είχε, ωστόσο, βρει τον Θεό, και η πίστη της αυτή την οδήγησε στο να διασταυρωθούν οι δρόμοι της με τον Τσέστερ. Το ζευγάρι ηχογράφησε μαζί ένα άλμπουμ, το «Captured By Love», το 2005, και φαινόταν να απολαμβάνουν μια ευτυχισμένη ζωή μέχρι τον ξαφνικό θάνατο του Σμιθ, σε ηλικία 78 ετών.

Η σύγκρουση με τις κόρες του πρώην συζύγου της -Τι έγινε με την κληρονομιά του

Μέσα σε λίγους μήνες, η Αν Λέσλι ήρθε σε σύγκρουση με τις κόρες του. Αρχικά, η Ροξάν Στόρεϊ άσκησε αγωγή, στην οποία ανέφερε πως η Αν Λέσλι είχε διαπράξει «οικονομική κακοποίηση ηλικιωμένων» και ενήργησε όταν ο πατέρας της ήταν «σωματικά αδύναμος και συναισθηματικά ευάλωτος και ανίκανος να φροντίσει για τις δικές του ανάγκες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ζήτησε αποζημίωση λόγω των ενεργειών της Αν Λέσλι, τις οποίες χαρακτήρισε «σκόπιμες, απερίσκεπτες, δόλιες και κακόβουλες». Στις καταθέσεις της ανέφερε ότι ο πατέρας της υπέστη «σημαντική σωματική, συναισθηματική και οικονομική ζημία» και ότι ήταν ευάλωτος λόγω «ηλικίας, κακής υγείας, αδυναμίας, μειωμένης κατανόησης και περιορισμένης κινητικότητας».

Από την πλευρά της, η Αν Λέσλι δήλωσε ότι ήταν ικανή να διαχειριστεί τις υποθέσεις του εκλιπόντος συζύγου της, επειδή την είχε ορίσει εκτελεστή του και βοηθούσε να διευθύνει την επιχείρησή του, που περιελάμβανε τηλεοπτικούς σταθμούς στην Καλιφόρνια και το Όρεγκον.

Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι η Αν Λέσλι ήταν η δικαιούχος ενός καταπιστεύματος που δημιουργήθηκε από την ίδια και τον Σμιθ το 2008 και το οποίο υπήρχε για να διαχειρίζεται την περιουσία του συζύγου της.

Αυτό ανερχόταν σε περίπου 14.000.000 δολάρια σε καταπίστευμα, καθώς και άλλα ρευστά περιουσιακά στοιχεία, ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το καταπίστευμα περιελάμβανε απροσδιόριστα ακίνητα, επιχειρηματικά συμφέροντα και τίτλους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν πέθανε ο Τσέστερ Σμιθ, σύμφωνα με τους όρους του καταπιστεύματος, η Αν Λέσλι έλαβε τα πάντα και επίσης της δόθηκαν ρητά όλα τα έργα τέχνης, τα οχήματα και τα υπάρχοντα που ανήκαν στον σύζυγό της, σε περίπτωση που εκείνος πέθαινε πριν από αυτήν.

Οι τρεις κόρες του Τσέστερ Σμιθ έλαβαν 3 εκατομμύρια δολάρια για να τα μοιραστούν μεταξύ τους, αλλά, κατά τα άλλα, είχαν αποκοπεί από τη διαθήκη του, η οποία ανέφερε: «Έχω σκόπιμα αποτύχει να προβλέψω για τους κληρονόμους μου σε αυτή τη διαθήκη».

Η Αν Λέσλι και οι θετές κόρες της επιχείρησαν να διευθετήσουν τη διαφορά, αλλά αυτό απέτυχε.

Καταπέλτης ο δικαστής κατά της Αν Λέσλι Σμιθ

Τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2010 διατάχθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας στο Σαν Χοακίν να καταβάλει σε κάθε κόρη μια αρχική πληρωμή, ύψους 250.000 δολαρίων (203.000 λιρών), αλλά δεν το έπραξε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως αποτέλεσμα, της αφαιρέθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα η θέση της ως διαχειριστή του καταπιστεύματος, που είχαν συστήσει η ίδια και ο εκλιπών σύζυγός της για να φροντίζουν την περιουσία του.

Στην απόφασή του το 2010, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Duane Martin, περιέγραψε την κατάσταση ως «συνεχιζόμενη σοβαρή παραβίαση από την εμπιστευματοδόχο του εμπιστευτικού της καθήκοντος προς τις τρεις κόρες του Τσέστερ Σμιθ». Σημείωσε: «Η διαχειρίστρια έκανε ό,τι μπορούσε για να ικανοποιήσει το κληροδότημα των 3 εκατομμυρίων δολαρίων προς τις κόρες με περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την πρώην σύζυγο του Τσέστερ Σμιθ, η οποία βρίσκεται εν ζωή, και να διατηρήσει τα ρευστά περιουσιακά στοιχεία του καταπιστεύματος για τον εαυτό της».

Ο δικαστής συνέχισε: «Το δικαστήριο είναι πεπεισμένο ότι η Αν Λέσλι Σμιθ ως υπεύθυνη του καταπιστεύματος αγνόησε ή παραβίασε διάφορα τμήματα του κώδικα διαθήκης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ