«Πυρά» Σεθ Ρόγκεν κατά σεναριογράφων: «Όσοι χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη να αλλάξουν επάγγελμα» - iefimerida.gr

«Πυρά» Σεθ Ρόγκεν κατά σεναριογράφων: «Όσοι χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη να αλλάξουν επάγγελμα»

Ο ηθοποιός Σεθ Ρόγκεν
Ο ηθοποιός Σεθ Ρόγκεν / Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ηθοποιός Σεθ Ρόγκεν πήρε θέση σχετικά με την είσοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κινηματογράφο, και ειδικά στον χώρο των σεναριογράφων.

Πρότεινε σε όσους βασίζονται σε αυτήν να σκεφτούν την αλλαγή επαγγέλματος.

«Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι υποτίθεται ότι κάνει η Τεχνητή Νοημοσύνη», είπε γελώντας ο 44χρονος ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, μιλώντας στο Brut America στο Φεστιβάλ των Καννών. «Κάθε φορά που βλέπω ένα βίντεο στο Instagram με τίτλο “το Χόλιγουντ τελείωσε”, αυτό που ακολουθεί είναι απλώς η πιο ανούσια ανοησία που έχω δει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αξία της διαδικασίας και όχι μόνο του αποτελέσματος

Σύμφωνα με τον Ρόγκεν, ένας σεναριογράφος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να τον βοηθήσει στη δημιουργία «δεν γράφει πραγματικά». «Αν η πρώτη σου σκέψη είναι να χρησιμοποιήσεις AI και να αποφύγεις τη διαδικασία, τότε δεν θα έπρεπε να είσαι συγγραφέας», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Ασχοληθείτε με κάτι άλλο».

Στη συζήτηση συμμετείχαν και η σύζυγός του, Λόρεν Μίλερ Ρόγκεν, καθώς και η συγγραφέας Σάρα Λίβιτ. Τα απομνημονεύματα της Λίβιτ, που κυκλοφόρησαν το 2010 με τίτλο Tangles: A Story about Alzheimer's, My Mother and Me, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων Tangles, στην οποία ο Ρόγκεν και η σύζυγός του συμμετέχουν ως παραγωγοί.

Διαφωνία με τις υποσχέσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ο Ρόγκεν, γνωστός για επιτυχημένα έργα, επισήμανε ότι διαφωνεί με την βασική υπόσχεση της ΤΝ. «Η ιδέα ενός εργαλείου που με κάνει να γράφω λιγότερο δεν μου φαίνεται ελκυστική», είπε. «Μου αρέσει να γράφω».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λίβιτ συμφώνησε, τονίζοντας ότι στη δουλειά της ως καθηγήτρια δημιουργικής γραφής λέει στους φοιτητές: «Ένα από τα πράγματα που δεν μπορεί να κάνει η ΤΝ είναι να περάσει από τη δημιουργική διαδικασία». Η συγγραφή δεν αφορά μόνο το τελικό αποτέλεσμα αλλά και το ταξίδι της ανακάλυψης.

Η μεταφορά του Tangles

Σχετικά με τη μεταφορά του Tangles στον κινηματογράφο, η Λίβιτ σχολίασε με χιούμορ ότι ήταν ένα έργο που τους πήρε δέκα χρόνια. Η Λόρεν Ρόγκεν συμπλήρωσε ότι η τεχνολογία μπορεί να παράγει μόνο ό,τι της δώσεις και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις προσωπικές εμπειρίες που βίωσαν οι ίδιοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ηθοποιός τεχνητή νοημοσύνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ