Ψωμί στην κατάψυξη. Μια συνηθισμένη πρακτική για να έχει ένα σπίτι πάντα, και οποιαδήποτε ώρα, φρέσκο ψωμί.
Για να διασφαλίσετε όμως ότι αυτή η «θαυματουργή λύση» δεν θα γίνει εστία ανάπτυξης βακτηρίων και δεν θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία του εντέρου πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βήματα και να εφαρμόσετε την όλη διαδικασία κατάψυξης του ψωμιού σωστά.
Το λάθος που πολλοί κάνουν όταν βάζουν ψωμί στην κατάψυξη
Πρώτον, και αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, πρέπει να αλλάξετε τη σακούλα στην οποία είναι συσκευασμένο το ψωμί, συνήθως χάρτινη. «Εκτός από την αλλοίωση της γεύσης, δεν επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα και συνεπώς πολλαπλασιάζονται τα βακτήρια.
Γι' αυτό, αν δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε μια αεροστεγή σακούλα . Σε αντίθεση με τις χάρτινες σακούλες, αυτές σφραγίζουν τον αέρα και περιορίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων.
Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τους κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε κατά τη διαδικασία απόψυξης.
Πώς αποψύχουμε το ψωμί
Αν θέλουμε να αποψύξουμε το ψωμί με ασφάλεια, τότε πρέπει να ξεχάσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το αφήσουμε να αποψυχθεί αργά στον αέρα και στη συνέχεια, για να έχουμε μια τραγανή κρούστα, να το βάλουμε στο φούρνο για μερικά λεπτά.
Φυσικά, το γεγονός ότι η κατάψυξη βοηθά στην παράταση της διάρκειας ζωής των τροφίμων δεν σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει αυτό επ' αόριστον. Στην περίπτωση του ψωμιού, πρέπει να θυμόμαστε ότι η μέγιστη διάρκεια ζωής του είναι περίπου έξι μήνες.
Επίσης, δεν είναι σκόπιμο να καταψύχετε, να αποψύχετε και να ξανακαταψύχετε, είτε χρησιμοποιείτε σπιτικό είτε αγορασμένο ψωμί.