Ο δημοσιογράφος του BBC που οδήγησε στην παράνοια την Νταϊάνα -Τα τερατώδη ψέματα που της είπε | ΖΩΗ | iefimerida.gr

Ο δημοσιογράφος του BBC που οδήγησε στην παράνοια την Νταϊάνα -Τα τερατώδη ψέματα που της είπε

Ντάιανα, δημοσιογράφος BBC
Τα τερατώδη ψέματα στη Νταϊάνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες αποκαλύψεις για τους παράδοξους και αντιδεοντολογικούς τρόπους που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος του BBC προκειμένου να πάρει την περιβόητη συνέντευξη από την πριγκίπισσα Νταϊάνα έρχονται τις τελευταίες ημέρες στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με μια πηγή, η πριγκίπισσα Νταϊάνα συνωμότησε με τον δημοσιογράφο Μαρτίν Μπασίρ σε «τρομακτικούς υπόγειους χώρους στάθμευσης» πριν από τη συνέντευξή της στο BBC. Οι δυο τους φέρεται να πραγματοποίησαν μυστικές συναντήσεις σε πάρκινγκ του κεντρικού Λονδίνου προκειμένου να κανονίσουν τα της συνέντευξης «Panorama».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπαιζε με την παράνοιά της

Ο δημοσιογράφος του BBC κατηγορείται ότι έπαιζε με την παράνοιά της, προειδοποιώντας την πως οι υπηρεσίες ασφαλείας, ο σύζυγός της, πρίγκιπας Κάρολος, και οι πιστοί ακόλουθοί της την κατασκόπευαν.

πρίγκιπας κάρολος πριγκίπισσα Νταϊάνα
Ο δημοσιογράφος του BBC της είχε πει ότι την κατασκόπευαν όλοι, από τον πρίγκιπα Κάρολο μέχρι και το προσωπικό της

Μετά από δύο εβδομάδες καταστροφικών αποκαλύψεων, ο Τιμ Ντέιβι, ο νέος γενικός διευθυντής του BBC, δεσμεύτηκε για μια «στιβαρή και ανεξάρτητη» έρευνα σχετικά με την παράξενη τακτική του Μπασίρ, ο οποίος λέγεται ότι τροφοδότησε την πριγκίπισσα Νταϊάνα με απίστευτα ψέματα για τη βασιλική οικογένεια και το προσωπικό του παλατιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπασίρ έγινε διάσημος με τη συνέντευξη που πήρε από την πριγκίπισσα Νταϊάνα στο παλάτι του Κένσινγκτον το 1995. Αλλά καθώς πλησιάζει η 25η επέτειος, γίνεται γνωστό πως ο Μπασίρ -τώρα συντάκτης θρησκευτικών θεμάτων για το BBC- απέκτησε την αποκλειστικότητα δημιουργώντας έναν ιστό από καταστροφικά ψέματα.

Συναντιούνταν σε σκοτεινά υπόγεια πάρκινγκ, μέρη που δεν θα πήγαινε ποτέ μια πριγκίπισσα

Χθες, μια πηγή της Daily Mail, που βρισκόταν κοντά στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, δήλωσε: «Συναντήθηκαν αρκετές φορές πριν γυριστεί η συνέντευξη στο παλάτι του Κένσινγκτον. Οι συναντήσεις γίνονταν πάντα σε σκοτεινές γωνίες υπόγειων χώρων στάθμευσης -πραγματικά τρομακτικά μέρη. Ήταν σαν μια κακή ταινία, όχι το είδος του τόπου που θα περίμενε κανείς να συναντήσει ανθρώπους όπως η πριγκίπισσα της Ουαλίας».

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μετά την συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνας στο BBC
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μετά την συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνας στο BBC

Η πηγή πρόσθεσε: «Της είχε πει ότι όλοι την κατασκόπευαν, από τον Κάρολο και την MI5 μέχρι το πιστό προσωπικό της, ακόμη και ο οδηγός της. Ίσως ήταν δύσκολο να συναντηθούν δημόσια, αλλά θα μπορούσαν να είχαν συναντηθεί με ασφάλεια στο σπίτι του Μπασίρ, όπου κανείς δεν θα το είχε μάθει ένα γινόταν με διακριτικότητα. Αντ’ αυτού, έκαναν τις τρομακτικές συναντήσεις τους σε υπόγειους χώρους στάθμευσης, σαν να της είχε πει ότι ήταν ο μόνος ασφαλής τρόπος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα απίστευτα ψέματα του Μπασίρ για να πείσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα να του δώσει συνέντευξη - Οι πλαστές τραπεζικές καταθέσεις σε «προδότες» και ο «έρωτας» του Καρόλου για την νταντά των παιδιών τους

Όταν η συνέντευξη του Μπασίρ με την Νταϊάνα μεταδόθηκε πριν από 25 χρόνια, αποκάλυψε οικείες λεπτομέρειες για την ζωή της με τον πρίγκιπα Κάρολο, συμπεριλαμβανομένου του «ήμασταν 3 σε αυτό τον γάμο» αναφερόμενη στην σχέση του με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Την συνέντευξη παρακολούθησαν 23 εκατομμύρια άνθρωποι, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο και προκάλεσε σοκ στην βασιλική οικογένεια.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα με τον δημοσιογράφο του BBC, Μαρτίν Μπασίρ
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα με τον δημοσιογράφο του BBC, Μαρτίν Μπασίρ

Ωστόσο, ο Μπασίρ, όπως λέγεται και όπως αποκαλύπτεται, κέρδισε την εμπιστοσύνη της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνας, μέσω της χρήσης αμφισβητήσιμων μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης ψευδών τραπεζικών καταστάσεων, που έδειχναν πληρωμές χιλιάδων λιρών από εφημερίδες σε «προδότες» που φέρεται να «κατασκόπευαν» την οικογένεια Σπένσερ.

Μάλιστα, όπως δήλωσε πρόσφατα ο αδερφός της πριγκίπισσας Νταϊάνας, Ερλ Σπένσερ, ο Μπασίρ λέγεται ότι έπαιζε με την παράνοια της πριγκίπισσας λέγοντάς της ψέματα για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και πως ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν «ερωτευμένος» με την νταντά του πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι, Τίγκι Λέτζε Μπουρκ, αλλά και πως το προσωπικό της την πρόδιδε στις μυστικές υπηρεσίες. Κι όλα αυτά, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την συνέντευξη μαζί της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πριγκίπισσα ήταν ευάλωτη κι αυτός την εκμεταλλεύτηκε»

Τις παράδοξες αυτές μεθόδους του Μπασίρ καταδίκασε και ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Ντιμπλμπάι, μιλώντας για τον «παράξενο και απαίσιο» τρόπο που εκμεταλλεύτηκε την «ταραγμένη» πριγκίπισσα Νταϊάνα για την συνέντευξη. «Εάν γνωρίζεις κάποιος που είναι αδύναμος και ευάλωτος για οποιονδήποτε λόγο, δεν πρέπει να το εκμεταλλεύεσαι εκτός κι αν διακυβεύεται ένα πολύ σημαντικό θέμα δημόσιου συμφέροντος. Απλά δεν πρέπει ποτέ να το κάνεις αυτό. Αυτή (η πριγκίπισσα) ήταν ευάλωτη».

Ενοχλημένοι οι δημοσιογράφοι του BBC με την αντιδεοντολογική συμπεριφορά του Μπασίρ

Σύμφωνα με την Daily Mail, το BBC ξεκινά μια εντατική και εις βάθος έρευνα και θα δημοσιεύσει ό,τι ευρήματα ανακαλύψει. Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ένας αριθμός έμπειρων υπαλλήλων «έχει ενοχληθεί βαθιά» από τις αποκαλύψεις σχετικά με την συμπεριφορά του Μπασίρ.

Ο Γουίτσελ, ένας δημοσιογράφος του Panorama στις αρχές της δεκαετίας του 1990, λέγεται ότι είχε γίνει έξαλλος όταν άκουσε τους ισχυρισμούς των ψευδών τραπεζικών καταστάσεων που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Μπασίρ για να αποκτήσει πρόσβαση στην πριγκίπισσα Νταϊάνα. Λέγεται μάλιστα, ότι σοκαρίστηκε ότι το BBC προσέλαβε τον Μπασίρ το 2016 ως ανταποκριτή θρησκευτικών θεμάτων. Ωστόσο, το BBC είπε ότι τα πλαστά έγγραφα του Μπασίρ δεν επηρέασαν την απόφαση της πριγκίπισσας Νταϊάνας να συμφωνήσει για την συνέντευξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ