fbpx Πώς τα resolutions του 2021 θα μας φέρουν Kάτι Kαλύτερο | ΖΩΗ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΖΩΗ

Πώς τα resolutions του 2021 θα μας φέρουν Kάτι Kαλύτερο

Στόχοι για την νέα χρονιά
25|01|2021 | 11:10
Οι στόχοι για την νέα χρονιά θα μας φέρουν Κάτι Καλύτερο/Φωτογραφία: Shutterstock/Blue Panet Studio

Ας το παραδεχτούμε, οι στόχοι για το νέο έτος είναι μια διαδικασία που όλοι αγαπάμε να μισούμε.

Ακόμα και αν δεν ανήκουμε σε εκείνους που καταγράφουν λεπτομερώς τους στόχους που θέλουν να πετύχουν τη νέα χρονιά, δεν γίνεται να μην έχουμε στο μυαλό μας κάποια ορόσημα που επιθυμούμε να κατακτήσουμε μέσα στις επόμενες 365 μέρες. Δεν είναι ανάγκη να αφορούν αποκλειστικά κάτι πολύ σπουδαίο. Μπορεί να είναι και απλά μικρά καθημερινά πράγματα, που φέρνουν Κάτι Καλύτερο στη ζωή μας, όπως το πέτυχε το myblu, το ηλεκτρονικό τσιγάρο Νέας Γενιάς, μέσα σε ένα χρόνο από την κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά.

Κάποιοι θα αναρωτηθούν: «Μα πώς να κάνουμε resolutions όταν έχει προηγηθεί μια χρονιά όπως το 2020, κατά την οποία όλα όσα θεωρούσαμε αυτονόητα ανατράπηκαν;». Υπάρχει τρόπος. Άλλωστε το νόημα των resolutions είναι να τονώσουν με θετική διάθεση την καθημερινότητά μας. Για να δούμε πώς θα γίνει αυτό.

Ουσιαστικό κίνητρο

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν έχει σημασία μόνο να σκεφτείς τι θες να πετύχεις τη νέα χρονιά, αλλά και για ποιο λόγο θες να το πετύχεις. Με άλλα λόγια, δεν αρκεί να θέσεις ένα στόχο, αλλά να γνωρίζεις γιατί θα αφοσιωθείς στην εκπλήρωση του.Για παράδειγμα, έρευνα του Pew Research Center έδειξε ότι ένας από τους πιο κοινούς στόχους που θέτουν οι άνθρωποι στην αρχή κάθε νέου έτους σχετίζεται με την αποταμίευση και τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης εν γένει. Κάθε ένας όμως προσδοκά να αποκτήσει μεγαλύτερο εισόδημα για διαφορετικούς λόγους. Κάποιοι το κάνουν για λόγους κοινωνικούς, διότι πιστεύουν ότι όσο καλύτερη είναι η οικονομική τους κατάσταση τόσο υψηλότερο είναι και το κοινωνικούς τους status, ενώ πολλές φορές συσχετίζουν εσφαλμένα την προσωπική οικονομική ευημερία με την «ποιότητα» του χαρακτήρα κάποιου. Τέτοια κίνητρα όμως είναι εξωτερικά, μάς επιβάλλονται από κάποιον τρίτο δηλαδή, εν προκειμένω από την κοινωνία και τα πρότυπα που θέτει σχετικά με την οικονομική επιφάνεια που «οφείλει» να έχει ένας «επιτυχημένος» άνθρωπος. Από την άλλη, αν μπούμε στη διαδικασία να μαζέψουμε χρήματα επειδή θέλουμε να πάμε ένα μεγάλο ταξίδι ή για να παρακολουθήσουμε ένα σεμινάριο, τότε τα κίνητρά μας είναι εσωτερικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτά τα κίνητρα είναι πιο ισχυρά και επομένως μπορούν να μας οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων μας.

Σχέδιο, όχι απλώς ένας στόχος

Είναι σπουδαίο να έχουμε ένα στόχο, αλλά εξίσου, αν όχι σημαντικότερο, είναι το σχέδιο με βάση το οποίο θα φτάσουμε στην εκπλήρωσή του. Οι life coaches σημειώνουν ότι είναι απαραίτητο να έχουμε προσδιορίσει με λεπτομέρεια τα μικρά και μετρήσιμα βήματα που πρέπει να κάνουμε προκειμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε αυτό βοηθά πολύ να γράφουμε όλα αυτά τα μικρά που όμως είναι απαραίτητα για να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε. Επιστρέφοντας στο παράδειγμα της αποταμίευσης, είναι πολύ σημαντικό να κατεβάσουμε μια εφαρμογή που θα καταγράφει τα έσοδα και τα έξοδα μας, τόσο τα πάγια όσα και τα έκτακτα, προκειμένου να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ανά ημέρα, εβδομάδα και μήνα να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχουμε ξοδέψει και σε τι. Με τον τρόπο αυτό, θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα των οικονομικών μας και έτσι θα μπορέσουμε να ιεραρχήσουμε με τέτοιο τρόπο τις ανάγκες μας προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας.

Να είμαστε επιεικής με τους εαυτούς μας

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για πολλούς από εμάς. Δεν χρειάζεται επομένως να δεν χρειάζεται να πιέσουμε πολύ τους εαυτούς μας το 2021. Οι διεθνείς μελέτες έχουν αποδείξει ότι η έννοια της αρχής, του νέου ξεκινήματος δεν είναι μόνο ο πρώτος μήνας του έτους. Μπορεί να είναι μια οποιαδήποτε Δευτέρα ή ακόμη και η πρώτη μέρα του μήνα. Να ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας διαρκώς, ειδικά τις μέρες που δεν υπήρξαμε συνεπείς. Αν δεν πετύχουμε τον στόχο μας όσο γρήγορα θα θέλαμε ή με τον τρόπο που ακριβώς θα θέλαμε, το σημαντικό είναι ότι προσπαθήσαμε για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας.

Να ψάχνουμε το κάτι καλύτερο

Εδώ τα πράγματα γίνονται εύκολα, ειδικά για όσους από εμάς είμαστε ενήλικες ατμιστές. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εμπιστευτούμε το myblu και να απολαύσουμε τη νέα εμπειρία ατμίσματος που μας προσφέρει. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, το myblu τήρησε την υπόσχεσή του για Κάτι Καλύτερο και κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του. Μέσα από την ποικιλία στις γεύσεις (οκτώ στον αριθμό και με τρία διαφορετικά επίπεδα νικοτίνης), το κομψό/πρακτικό design της συσκευής (διαθέσιμη σε πέντε διαφορετικά χρώματα) και την ποιότητα που εγγυάται πιστοποιημένη ασφάλεια κέρδισε τις προτιμήσεις των ενήλικων ατμιστών. Το καλύτερο; Χρειάζονται μόλις 30 λεπτά φόρτισης για μια μέση χρήση.

Αυτή, άλλωστε, είναι η εποχή που οφείλουμε να δώσουμε στον εαυτό μας την υπόσχεση για Κάτι Καλύτερο το 2021, όπως έκανε το myblu.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ