Παρουσιάστρια μοιράζεται τα μυστικά για να δείχνει μικρότερη –Χάρη στην ελληνική διατροφή  - iefimerida.gr

Παρουσιάστρια μοιράζεται τα μυστικά για να δείχνει μικρότερη –Χάρη στην ελληνική διατροφή 

Tόνια Μπάξτον
Η ελληνοκυπριακής καταγωγής παρουσιάστρια που ορκίζεται στα θαύματα της ελληνικής διατροφής/Φωτογραφία: Instagram/toniabuxton
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μυστικά για να παραμένει νέα μοιράστηκε μια τηλεοπτική παρουσιάστρια ελληνικής καταγωγής, αποκαλύπτοντας πως το μυστικό της είναι η ελληνική διατροφή που είναι πλούσια σε ελαιόλαδο, διάφορα βότανα και μπαχαρικά.

Η 51χρονη Τόνια Μπάξτον, ελληνοκυπριακής καταγωγής, που ζει και εργάζεται στην Βρετανία, ορκίζεται στις αντιγηραντικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής, συμπεριλαμβανομένης μιας ποικιλίας εποχιακών λαχανικών, ζυμαρικών αλλά και ψωμιού. Μάλιστα, έχει γράψει και ένα βιβλίο με τίτλο :«Το μυστικό των Μπαχαρικών», στο οποίο περιγράφει πώς ορισμένα βότανα και μπαχαρικά έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, ενώ άλλα μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την διάθεσή μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στην βρετανική εκπομπή «This Morning», είπε πως το δεντρολίβανο, ο κουρκουμάς και η κανέλα περιέχουν αντιγηραντικά μικροθρεπτικά συστατικά, ενώ η μέντα μπορεί να σας ηρεμήσει και το σκόρδο μπορεί να αυξήσει την σεξουαλική σας επιθυμία. «Νομίζω πως το μυστικό είναι ο τρόπος ζωής» είπε. «Αλλά σε αυτό τον τρόπο ζωής, σημαντικό ρόλο παίζει το τι τρως και το πώς σκέφτεσαι. Πιστεύω πως είναι ένας μεγάλος κύκλος πραγμάτων που σε κρατά νέο. Είμαι αποφασισμένη να παραμείνω όσο νέα μπορώ μέχρι να πεθάνω και θα κάνω ότι μπορώ για να το κάνω πιο εύκολο. Η χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από αυτά, γιατί είναι γεμάτα μικροθρεπτικά συστατικά. Εάν τα χρησιμοποιείτε συχνά, θα έχετε επιπλέον οφέλη στο δέρμα σας, στο πώς αισθάνεστε, στο πώς σκέφτεστε, στην διάθεσή σας και σίγουρα θα βγείτε νικητές».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύχρωμη διατροφή με άφθονο ελαιόλαδο, ψωμί και ζυμαρικά

Η συγγραφέας και παρουσιάστρια πιστεύει ότι μια «πολύχρωμη διατροφή» εποχιακών λαχανικών και «άφθονες ποσότητες ελαιολάδου» μπορεί να έχει τεράστια οφέλη στην εμφάνιση και στο πώς νιώθετε και επιμένει ότι το μαγείρεμα είναι ο μόνος τρόπος για να αποκομίσετε τα οφέλη του φαγητού.

«Μαγειρεύοντας το φαγητό από το μηδέν, παίρνεις όλα τα καλά θρεπτικά συστατικά από αυτό και με τα μπαχαρικά παίρνεις όλα τα μικροθρεπτικά συστατικά» είπε. «Ενώ με το συσκευασμένο φαγητό, δεν παίρνεις θρεπτικά στοιχεία, απλά γεμίζεις την κοιλιά σου και όχι το σώμα σου».

Αναφορικά με την ελληνική διατροφή, τόνισε: «Είναι μια πολύχρωμη διατροφή, η οποία ποικίλλει ανάλογα με την εποχή και αποτελείται από άφθονη ποσότητα ελαιολάδου. Όταν έκαναν μελέτες για την μεσογειακή διατροφή, δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έπασχαν από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο και γιατί έδειχναν τόσο νέοι. Ήταν ο τρόπος ζωής και η διατροφή που ακολουθούσαν οι παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτό. Αλλά το κυριότερο είναι το πολύ ελαιόλαδο και τα πολλά πολύχρωμα τρόφιμα, πολλές ντομάτες και μελιτζάνες και ζυμαρικά και ψωμί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνέχισε εξηγώντας τα οφέλη από τα βότανα και τα μπαχαρικά όπως ο κουρκουμάς, η κανέλα, το δεντρολίβανο και η μέντα. «Όσον αφορά στα μπαχαρικά και τα βότανα» είπε. «Είναι πολυλειτουργικά. Ο κουρκουμάς είναι πολύ σπουδαίος ενώ η κανέλα είναι απίστευτη γιατί ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και το μυαλό. Το δεντρολίβανο είναι ένα απίστευτα αντιγηραντικό μπαχαρικό, ενώ η μέντα είναι ένα υπέροχο ηρεμιστικό βότανο. Όλα είναι πολυλειτουργικά».

Αυξάνει την λίμπιντο το σκόρδο ή όχι;

Ερωτηθείσα από τον παρουσιαστή της εκπομπή Φίλιπ Σκόφιλντ αν είναι αλήθεια πως η προσθήκη σκόρδου στα τρόφιμα μπορεί να αυξήσει την λίμπιντο, η συγγραφέας απάντησε: «Όλοι πιστεύουν ότι δεν θα έπρεπε να μπαίνει σκόρδο στα φαγητά, αλλά δεν είναι έτσι. Στο Θιβέτ απαγορεύεται στους μοναχούς να τρώνε σκόρδο και συμβουλεύουν και στους έφηβους και τις χήρες να μην έχουν σκόρδα. Επειδή είναι ένα βότανο που ενισχύει την λίμπιντο».

Και συνέχισε, προσθέτοντας: «Το κύμινο είναι φανταστικό γιατί έχει πολύ ψευδάργυρο. Υπάρχουν πολλοί ενισχυτές της διάθεσης, ένα από αυτά είναι η μέντα, η φρέσκια μέντα που ηρεμεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα άλλο αγαπημένο μπαχαρικό της Τόνια Μπάξτον είναι ο κουρκουμάς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι την βοήθησε να θεραπεύσει έναν τραυματισμό που υπέστη κάνοντας σκι πριν από μερικά χρόνια, χάρη στις αντιφλεγμονώδες ιδιότητές του. «Έπεσα από ένα βουνό. Νόμιζα ότι ήμουν εξαιρετική σκιέρ και πήγαιναν σαν τρελή με αποτέλεσμα να τραυματιστώ. Μετά από χρόνια επέστρεψαν οι επιπτώσεις του ατυχήματος και δεν ήθελα να πάρω στεροειδή και τέτοια, έτσι άρχισα να παίρνω κουρκουμά που είναι αντιφλεγμονώδες. Το βάζω παντού. Σε μάφινς, σε latte. Το βάζεις παντού, είναι η θεά των μπαχαρικών, προσφέρει πολλά οφέλη στο δέρμα σου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ