Ο ηθοποιός Τζέσι Άιζενμπεργκ αναμένεται να αποκτήσει την πολωνική υπηκοότητα μέσα στις επόμενες ημέρες, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη δημιουργία ταινιών στην Ευρώπη.
Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι στην Τσεχία, όπου έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα από το κοινό.
Ο ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης τιμήθηκε με το Βραβείο του Προέδρου του Φεστιβάλ, πριν από την προβολή της ταινίας «The Double» του Ρίτσαρντ Αγιοάντε, στην οποία πρωταγωνιστεί.
Κρατώντας τη διάκριση στη Μεγάλη Αίθουσα του Hotel Thermal, που φιλοξενεί το φεστιβάλ, ο Άιζενμπεργκ δήλωσε ότι η παρουσία του εκεί έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς σε μία εβδομάδα θα αποκτήσει επίσημα την πολωνική υπηκοότητα. Όπως εξήγησε, η απόφασή του συνδέεται τόσο με τις οικογενειακές του ρίζες όσο και με την επιθυμία του να περάσει μεγαλύτερο μέρος της ζωής και της επαγγελματικής του δραστηριότητας στην Ευρώπη, με έμφαση στην Κεντρική Ευρώπη.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι η παραγωγή των ταινιών που τον ενδιαφέρουν στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται ολοένα πιο δύσκολη. Όπως σημείωσε, οι ανθρώπινης κλίμακας και πιο ιδιαίτερες ταινίες μεσαίου προϋπολογισμού που αγαπά βρίσκουν ολοένα λιγότερο χώρο στην αμερικανική αγορά, ενώ στην Ευρώπη εξακολουθούν να αναπτύσσονται και να αναγνωρίζονται.