Ποια είναι η ερωμένη του Χουάν Κάρλος -Η παράλληλη επί 40 χρόνια ζωή του βασιλιά με την Μάρτα, πώς τους έπιασε η Σοφία - iefimerida.gr

Ποια είναι η ερωμένη του Χουάν Κάρλος -Η παράλληλη επί 40 χρόνια ζωή του βασιλιά με την Μάρτα, πώς τους έπιασε η Σοφία

Η Μαρτά Γκάγια, ερωμένη του βασιλιά Χουάν Κάρλος
Η Μαρτά Γκάγια, ερωμένη του βασιλιά Χουάν Κάρλος/Φωτογραφία: Getty Images
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση πως ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος περνά την «εξορία» του στο Αμπού Ντάμπι με την εδώ και 40 χρόνια ερωμένη του. Ποια είναι όμως η γυναίκα που έμεινε στο πλάι του τόσο καιρό και πώς γνωρίστηκαν;

Αν υπήρχε ένα σημαντικό πρόσωπο στη βιογραφία του Χουάν Κάρλος, αυτή είναι η Καταλανή διακοσμήτρια εσωτερικού χώρου Μάρτα Γκάγια. Αυτή η γυναίκα, η οποία γνώρισε τον πρώην βασιλιά στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, ξεχώρισε για τη διακριτική της ευχέρεια και είναι μία από τις λίγες γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του Χουάν Κάρλος και παρέμειναν στο πλάι του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μάρτα Γκάγια ήταν πάντα μια διακριτική γυναίκα, που προσπάθησε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τη φήμη. Το ακριβώς αντίθετο από την Κορίνα Λάρσεν, μιας άλλης φερόμενης ερωμένης του Χουάν Κάρλος που τάραξε τα νερά της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας με τα οικονομικά σκάνδαλα του πρώην μονάρχη.

Ο Χουάν Κάρλος είχε εξωσυζυγική σχέση και με την Γερμανίδα Κορίνα Λάρσεν
Ο Χουάν Κάρλος είχε εξωσυζυγική σχέση και με την Γερμανίδα Κορίνα Λάρσεν

Γεννημένη στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα το 1948, η Μάρτα Γκάγια παντρεύτηκε σε ηλικία περίπου 20 ετών, έναν μηχανικό, τον Χουάν Μένα, που εργαζόταν για τον πατέρα της, με τον γάμο τους να διαρκεί μόλις 4 χρόνια, χωρίς να αποκτήσουν παιδιά. Ωστόσο, το 1992 έγινε πρωτοσέλιδο στα περιοδικά Point de Vue και Oggi, ως η «συναισθηματική σύντροφος του βασιλιά Χουάν Κάρλος». Όμως ποτέ, δεν έχει κάνει κάποια δημόσια δήλωση ούτε έχουν εμφανιστεί ποτέ μαζί, και δεν ζήτησε ποτέ κάποια δημόσια ή οικονομική αναγνώριση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προστατευόμενη του πρίγκιπα της Γεωργίας- Το άνδρα που ήξερε όλα τα μυστικά του Χουάν Κάρλος

Όταν αποκαλύφθηκε η σχέση τους, άρχισε να ταξιδεύει πιο συχνά και σήμερα δεν περνά πλέον πολύ χρόνο στο σπίτι της στην Μαγιόρκα, στο C`an Barverà. Πλέον, μπορεί να την βρει κανείς είτε στην Μαδρίτη είτε στην Ελβετία.

Εάν υπήρξε μια εξωσυζυγική σχέση για τον Χουάν Κάρλος που μπορεί να θεωρηθεί βαθιά, ειλικρινής και μακρά, αυτή είναι με την Μάρτα Γκάγια. Μια βαθιά αγάπη που για χρόνια ήταν παράλληλη με τη ζωή και την κοινή πορεία του με τη βασίλισσα Σοφία. Και μπορεί να είχε ο Χουάν Κάρλος πολλές σύντομες, εξωσυζυγικές σχέσεις, ωστόσο, η Μάρτα Γκάγια ήταν πάντα εκεί. Πιστή, σιωπηλή και πάντα στο παρασκήνιο. Όταν την χρειαζόταν, ήταν εκεί. Την προστάτευε πάντα ο αποθανόντας πρίγκιπας της Γεωργίας, Ζουράμπ Τσοκοτούα, ο μεγάλος υπερασπιστής των μυστικών του Χουάν Κάρλος. Μάλιστα, της παρείχε μόνιμο καταφύγιο στο αρχοντικό του στην Ελβετία.

Το περιοδικό l'Epoca τόλμησε να δώσει ένα όνομα στην φημολογούμενη ερωμένη του βασιλιά Χουάν Κάρλος, το 1992
Το περιοδικό l'Epoca τόλμησε να δώσει ένα όνομα στην φημολογούμενη ερωμένη του βασιλιά Χουάν Κάρλος, το 1992

Πώς ξεκίνησε η φιλία τους

Η φιλία τους ξεκίνησε το 1974 στην ντίσκο του διάσημου Club de Μar, στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, δίπλα στην προβλήτα όπου ο Χουάν Κάρλος είχε αγκυροβολήσει το διάσημο γιοτ του «Giraldilla». Σε αυτό το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, ο τότε πρίγκιπας Χουάν Κάρλος χόρευε επάνω στο μπαρ και γνώρισε την Μάρτα Γκάγια, που ζούσε ακριβώς απέναντι. Αυτή ήταν η αρχής μιας μακράς φιλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, η Μάρτα, άρχισε να συχνάζει στα μοδάτα μέρη της Μαγιόρκας. Πάντα προστατευμένη από τους πιστούς και λίγους φίλους της, που δεν την άφησαν ποτέ μόνη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πήγαινε στο Sporting Club, ένα τένις κλαμπ λίγα μέτρα από την ελίτ Puerto Portals, και το βράδυ, στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, όπου εργάστηκε για έναν χρόνο στις δημόσιες σχέσεις υπό τον γνωστό άνδρα της νύχτας Πέπε Όλιβερ.

Η «ευτυχισμένη» ζωή του Χουάν Κάρλος στο πλευρό της Μάρτα Γκάγια

Έτσι, μπήκε στον κύκλο του βασιλιά, τον οποίο διεύθυνε ο πρίγκιπας της Γεωργίας Ζουράμπ Τσοκοτάουα και η σύζυγός του, Μαριέτα Σάλας, της οποίας ο πατέρας δώρισε στους βασιλείς της Ισπανίας, το παλάτι του Μαριβέντ ως εξοχική κατοικία. Μαζί τους ήταν και ο τότε playboy Χουάν Μαρκές, ο αρχιτέκτονας Λουίς Γκαρσία Ρουίζ και ο επιχειρηματίας που κατείχε την αεροπορική εταιρεία Spantax, Ρούντι Μπέι.

Η επί 40 χρόνια ερωμένη του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος, Μάρτα Γκάγια
Η επί 40 χρόνια ερωμένη του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος, Μάρτα Γκάγια

Εκεί, ο μονάρχης ζούσε μια «ευτυχισμένη ζωή» όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει σε συζητήσεις του που ήρθαν στην δημοσιότητα από τις ισπανικές μυστικές υπηρεσίες. Μια ζωή πολύ πιο κοντά στα γούστα του, από την επίσημη ζωή που έκανε στην Μαδρίτη με τη βασίλισσα Σοφία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς έμαθε η βασίλισσα Σοφία, την σχέση του Χουάν Κάρλος με την Μάρτα Γκάγια

Για χρόνια, η Μάρτα και ο Χουάν Κάρλος απολάμβαναν μια σχέση που ήταν κοινό μυστικό. Ο βασιλιάς, σε ηλικία περίπου 50 ετών, είχε «χάσει το μυαλό του» μαζί της: πέρασαν πολλά Σαββατοκύριακα μαζί, πήγαν στο Γκστάαντ και απολάμβαναν κι άλλες στιγμές μαζί, εκτός από τις διακοπές. Αυτή η αγάπη τον οδήγησε να παραμελήσει τις οικογενειακές υποχρεώσεις, ακόμη και τις επίσημες. Στην αρχή, οι συναντήσεις τους φρουρούνταν με μεγάλη προσοχή, αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. Η βασίλισσα Σοφία ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που το έμαθαν.

Ο Χουάν Κάρλος με την σύζυγό του, βασίλισσα Σοφία
Ο Χουάν Κάρλος με την σύζυγό του, βασίλισσα Σοφία

Όλα συνέβησαν σε ένα δείπνο με περίπου 200 άτομα προς τιμή του δισεκατομμυριούχου Αγά Χαν. Ο βασιλιάς, η βασίλισσα και οι επιφανείς επισκέπτες είχαν φτάσει όλοι στην ώρα τους. Ωστόσο, υπήρχε ένα ακόμη άδειο τραπέζι. Σχεδόν την στιγμή του επιδορπίου, εμφανίστηκε ο συγγραφέας Χοσέ Λουίς ντε Βιλαλόνγκα με την Μάρτα Γκάγια, καθώς και ο πρίγκιπας Τσοκοτούα με την σύζυγό του. Αντί να θυμώσει, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος σηκώθηκε από την θέση του και πήγε να τους χαιρετίσει κάτι που δεν άρεσε καθόλου στην βασίλισσα Σοφία. Ήταν μια σχετικά δημόσια παρουσίαση της σχέσης του Χουάν Κάρλος με την Μάρτα Γκάγια, αλλά και ένα σκληρό πλήγμα για την βασίλισσα Σοφία.

Ποιος αποκάλυψε τη σχέση τους στον ισπανικό Τύπο και γιατί;

Ο ισπανικός Τύπος βούιξε για την φημολογούμενη σχέση του Χουάν Κάρλος με την Μάρτα Γκάγια. Οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες κατηγόρησαν τον πρώην τραπεζίτη Μάριο Κόντε για την διαρροή. Εκτός από την βασίλισσα Σοφία, ένας ακόμη που γνώριζε για τη σχέση του βασιλιά, ήταν ο Σαμπίνο Φερνάντες Κάμπο, που κατέληξε να αντικατασταθεί ως επικεφαλής του βασιλικού Οίκου από τον Φερνάντο Αλμάνσα. Μετά από αυτό το ταραχώδες καλοκαίρι, η Μάρτα Γκάγια σταμάτησε να εμφανίζεται δημόσια. Σύμφωνα με ορισμένα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο Πέδρο Ραμίρεζ, τότε διευθυντής της El Mundo, επιβεβαίωσε στον Χουάν Κάρλος πως αυτός διέρρευσε το όνομα της Γκάγια για να δώσει ένα παράδειγμα στον βασιλιά προκειμένου να διορθώσει τα σφάλματά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδοχή του Φερνάντεζ Κάμπο για το τι συνέβη, δεν έγινε ποτέ γνωστή. Πάντα προσεκτικός στα μέσα ενημέρωσης, απέφευγε κάθε ακανθώδες ζήτημα. Ερωτηθείς για το εάν θα έγραφε τα απομνημονεύματά του, χαμογελούσε και απαντούσε: «Γιατί; Αυτό που μπορώ να πω, δεν ενδιαφέρει κανέναν και αυτό που είναι ενδιαφέρον, δεν μπορώ να το πω».

Μετά τον θάνατο του Σαμπίνο το 2009, η Μάρτα Γκάγια επανεμφανίστηκε, καθώς έδωσε το παρών στην κηδεία του. Έκτοτε, η σχέση μεταξύ της Μάρτας και του Χουάν Κάρλος μεταμορφώθηκε σε μια βαθιά φιλία.

Το καλοκαίρι του 2017, ένα βίντεο ενός τουρίστα τους κατέγραψε σε μια μικρή πόλη στην Ιρλανδία. Ωστόσο, η Γκάγια ήταν πάντα πολύ διακριτική. Τον τελευταίο καιρό περνά ελάχιστο χρόνο στη Μαδρίτη και πολύ περισσότερο στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τους γνωστούς της, πάντα προσπαθούσε να έχει τη δική της ιδιωτική ζωή, πέρα από την ερωτική της σχέση με τον πρώην μονάρχη. Δεν θέλει να μείνει στην ιστορία ως η επίσημη ερωμένη. Δεν σταμάτησε ποτέ να παρακολουθεί την εξέλιξη της βασιλείας αλλά και της προσωπικής του ζωής, ακόμη και όταν εκείνος ήταν στο πλευρό της Κορίνα Λάρσεν, κάτι που έκανε την Γερμανίδα socialite και επιχειρηματία να ζηλεύει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τώρα, η Μάρτα Γκάγια είναι το πρόσωπο, που συνοδεύει τον Χουάν Κάρλος στην «εξορία» του, με το ζευγάρι να διαμένει σε μια πολυτελή σουίτα σε ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία στο Αμπού Ντάμπι.

Φωτογραφίες: Getty Images, AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ