Πώς να αποκωδικοποιήσετε τους εφιάλτες σας: Τι μπορεί να σημαίνει αν δείτε φίδια, θάνατο ή απιστία - iefimerida.gr

Πώς να αποκωδικοποιήσετε τους εφιάλτες σας: Τι μπορεί να σημαίνει αν δείτε φίδια, θάνατο ή απιστία

Γυναίκα βλέπει εφιάλτη ξαπλωμένη στο κρεβάτι και ξυπνά
Οι πιο κοινοί εφιάλτες και τι σημαίνουν/Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήπως ανήκετε κι εσείς σε εκείνη την ομάδα ανθρώπων που βλέπει εφιάλτες και το πρωί τρέχει να βρει στο διαδίκτυο τι μπορεί να σημαίνουν;

Η ειδικός των ονείρων Λόρι Λοουενμπέργκ, προσπάθησε να αναλύσει μερικούς από τους εφιάλτες που έψαξαν οι Βρετανοί – και όχι μόνο – στο διαδίκτυο προκειμένου να βοηθήσει εκείνους που πάσχουν από άσχημα όνειρα να καταλάβουν τι προσπαθεί να τους πει το υποσυνείδητό τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ίδια: «Βλέπουμε εφιάλτες όταν το υποσυνείδητο θέλει να μας βοηθήσει να διορθώσουμε ένα δύσκολο ζήτημα στη ζωή μας. Έτσι, όσο τρομακτικοί κι αν είναι, είναι καλοί για εμάς, γιατί ρίχνουν φως σε κάτι που είναι λάθος, κάτι το οποίο αγνοούμε ή κάτι που δεν έχουμε χειριστεί σωστά». Ας δούμε, λοιπόν, τους 10 τοπ εφιάλτες, η ερμηνεία των οποίων αναζητείται συχνότερα καθώς και τι πραγματικά σημαίνουν.

Φίδια

Αν και ο καθένας έχει προσωπικές σχέσεις με σύμβολα που εμφανίζονται στα όνειρα, υπάρχουν κάποιες «αρχέτυπες» έννοιες που συνήθως ισχύουν για τους περισσότερους από εμάς.

Το φίδι αντιπροσωπεύει κάτι τοξικό στη ζωή μας
Το φίδι αντιπροσωπεύει κάτι τοξικό στη ζωή μας

Σύμφωνα με την Λόρι, το να ονειρευόμαστε φίδια, συνήθως αντιπροσωπεύει κάτι τοξικό στη ζωή μας. Αυτό το άτομο μπορεί να εμφανίζει μια συμπεριφορά που θα μπορούσε να μας βλάψει ή έχει τη δυνατότητα να μας απειλήσει με κάποιο τρόπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πτώση δοντιών

Τα όνειρα που περιλαμβάνουν μια αναγκαστική επίσκεψη σε έναν οδοντίατρο, συνδέονται συχνότερα με θέματα επικοινωνίας στην πραγματική μας ζωή. Το να δείτε να σας πέφτουν τα δόντια στον ύπνο σας, μπορεί να σημαίνει ότι την προηγούμενη μέρα είπατε κάτι που δεν θα έπρεπε, όπως να αποκαλύψετε ένα μυστικό ή να μπείτε σε «ξένα χωράφια». Εάν λέτε συχνά πράγματα χωρίς να τα σκέφτεστε πρώτα ή εάν έχετε την τάση να λέτε πράγματα τα οποία μετανιώνετε το αμέσως επόμενο λεπτό, είναι πιθανό να δείτε αυτό τον εφιάλτη.

Ένα άλλο κοινό στοιχείο αυτού του ονείρου είναι το πώς θα φαίνεστε χωρίς δόντια. Αυτό τείνει να συνδέεται με την συνειδητή ανησυχία για το πώς οι άλλοι μπορεί να σας βλέπουν αφότου έχετε πει κάτι που δεν πρέπει.

Να σας κυνηγούν

Αυτό το όνειρο προκαλείται συνήθως λόγω αποφυγής και συνήθως το βλέπουν όσοι προσπαθούν να ξεφύγουν από ζητήματα αντί να τα αντιμετωπίσουν. Αυτό το όνειρο θέλει να σας πει ότι όσο περισσότερο προσπαθείτε να αποφύγετε ένα ζήτημα, τόσο περισσότερο αυτό θα συνεχίσει να σας προκαλεί προβλήματα.
Ένα αντίστοιχο όνειρο είχε μια γυναίκα στην Καλιφόρνια, που είδε να την κυνηγούν και κατάπιε το δαχτυλίδι των αρραβώνων της προκειμένου να μην της το πάρουν.

Πτώση

Αυτό το όνειρο τείνουμε να το βλέπουμε όταν αισθανόμαστε απογοητευμένοι από κάποιον ή κάτι στην πραγματική μας ζωή. Όταν τα σχέδια για κάτι που είχαμε μεγάλες ελπίδες καταρρέουν ή όταν κάτι μειώνει την γενική μας διάθεση, το υποσυνείδητο αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ένα όνειρο στο οποίο πέφτουμε από μεγάλο ύψος με κατεύθυνση το άγνωστο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό είναι επίσης ένα κοινό όνειρο για άτομα που πάσχουν από προβλήματα ψυχικής υγείας και μπορεί να είναι μια προειδοποίηση από το σώμα τους, πως μπορεί να «πέσουν» σε ένα ακόμη καταθλιπτικό επεισόδιο.

Θάνατος

Ο θάνατος είναι το τέλος της ζωής. Μπορεί να ονειρευτείτε ότι πεθαίνετε όταν κάτι στη ζωή σας τελειώνει ή πρόκειται να αλλάξει δραστικά, όπως το τέλος μίας σχέσης, η αλλαγή καριέρας ή όταν ανακαλύπτετε ότι είστε έγκυος. Αυτές οι αλλαγές στη ζωή κάποιου, το υποσυνείδητο τις ταυτίζει με το θάνατο – το τέλος του παλιού σας εαυτού.

Εάν ονειρευτείτε ότι κάποιος άλλος πεθαίνει, τότε υπάρχει πιθανότητα κάποια αλλαγή να συμβεί σε αυτό το άτομο ή μια αλλαγή στη σχέση σας με αυτό το πρόσωπο. Είναι σύνηθες επίσης, να ονειρεύεστε ένα παιδί να πεθαίνει, όταν εισέρχεται σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του: όταν αρχίζουν να περπατούν, όταν πηγαίνουν σχολείο, όταν μαθαίνουν να οδηγούν, όταν παντρεύονται και ούτω καθεξής.

Ο θάνατος στα όνειρά μας, μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε τις αλλαγές στη ζωή μας, και είναι ένας τρόπος για να αντιληφθούμε ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας κάτι που δεν χρειαζόμαστε πλέον και να γίνουμε πιο δεκτικοί και ανοιχτοί στην επόμενη αλλαγή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πνιγμός

Ένας εφιάλτης που μας δείχνει να πνιγόμαστε, συμβαίνει συνήθως σε όσους έχουν πολλά στο μυαλό τους, όπως ευθύνες, χρέη ή συναισθήματα. Όπως και το όνειρο που δείχνει πτώση, παρόμοιο είναι κι αυτό, αν και εδώ υπάρχει λίγο περισσότερος έλεγχος.

Τι σημαίνει αυτό; Δώστε προσοχή στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε προσπαθώντας να βγείτε στην επιφάνεια του νερού.

Ζωύφια

Όταν κάποιος ή κάτι μας ενοχλεί, μπορεί να αρχίσουμε να βλέπουμε εφιάλτες στα όνειρά μας με την μορφή των ζωυφίων.

Τα ζωύφια είναι ένα εξέχον σύμβολο στα όνειρα πολλών ανθρώπων ειδικά από την έναρξη της πανδημίας. Συχνά αναφέρονται στην ασθένεια ως ένα «ζωύφιο που τριγυρνά» και το οποίο δε θέλουμε να μας τσιμπήσει.

Απιστία

Εάν είχατε βιώσει στο παρελθόν μία απιστία, το να το ονειρευτείτε τώρα δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη επίπεδα δυσπιστίας μέσα σας που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Ωστόσο, εάν η απιστία δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα για εσάς και αυτό το όνειρο μοιάζει να εμφανίζεται από το πουθενά, τότε είναι πιθανό να σας προειδοποιεί για κάτι στην τρέχουσα σχέση σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τι μπορεί να σημαίνει να δείτε ότι ο σύντροφός σας, σας απατά
Τι μπορεί να σημαίνει να δείτε ότι ο σύντροφός σας, σας απατά/Φωτογραφία: Shutterstock

Ο σύντροφός σας μπορεί να εργάζεται πάρα πολύ, να αφιερώνει πολύ χρόνο σε παιχνίδια, ή ίσως ένα νέο μωρό να καταλαμβάνει όλη την ώρα και την προσοχή, με αποτέλεσμα να μην αφιερώνετε ο ένας στον άλλον τον ελεύθερο χρόνο σας, όπως στο παρελθόν. Ό,τι κι αν είναι, το υποσυνείδητό σας το φέρνει στην επιφάνεια, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε πώς να αντισταθμίσετε τον χαμένο χρόνο.

Να σκοτώνετε κάποιον

Ενώ ο θάνατος είναι το φυσικό τέλος, ο φόνος είναι κάτι που συμβαίνει ξαφνικά. Έτσι, εάν σκοτώνετε κάποιον στον εφιάλτη σας, πιθανότατα προσπαθείτε να το αλλάξετε ή να βάλετε ένα τέλος σε κάτι αρνητικό στην πραγματική σας ζωή.

Εάν σταματήσατε πρόσφατα το κάπνισμα, χωρίσατε ή πήρατε διαζύγιο, ή εάν αλλάξατε διατροφικές συνήθειες και έχετε αρχίσει να χάνετε βάρος, τότε είναι πιθανό να δείτε αυτό τον εφιάλτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να χαθείτε

Αυτό το όνειρο προκαλείται συχνά από αναποφασιστικότητα ή αβεβαιότητα στην πραγματική ζωή και από την ιδέα να μην γνωρίζουμε «ποια κατεύθυνση» πρέπει να ακολουθήσουμε για να επιτύχουμε έναν στόχο.

Τείνουμε να λέμε «έχω χαθεί» όταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε κάποιες οδηγίες ή όταν προσπαθούμε να συνεχίσουμε μια συζήτηση που δεν βγάζει νόημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εφιάλτης όνειρο Φίδι δόντι απιστία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ