Πέντε τρόφιμα που μαγειρεύονται στο φούρνο μικροκυμάτων - Εύκολα και γρήγορα - iefimerida.gr

Πέντε τρόφιμα που μαγειρεύονται στο φούρνο μικροκυμάτων - Εύκολα και γρήγορα

Το κόλπο για να ζεσταίνεται ομοιόμορφα το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων
Φούρνος μικροκυμάτων/Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσοι πιστεύουν πως ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μόνο για να ζεσταίνουμε τα φαγητά μας κάνει λάθος.

Προς μεγάλη έκπληξη πολλών, διάφορα φαγητά μπορούν να μαγειρευτούν μόνο με τη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων. Κι αν αναρωτιέστε αν είναι ασφαλές, σύμφωνα με μια μελέτη του Χάρβαρντ, είναι.

Όπως εξηγείται στη μελέτη, ένα άτομο μπορεί να μαγειρέψει το φαγητό του στον ατμό στο φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα νερού για να διατηρήσει περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη μέθοδο μαγειρέματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5 τρόφιμα που μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Ποια όμως τρόφιμα μπορείτε να μαγειρέψετε εύκολα στον φούρνο μικροκυμάτων για το επόμενο γεύμα σας;

Σπαράγγια

Η Βρετανίδα σεφ Σιλβάνα Φράνκο αποκάλυψε στην Telegraph έναν αλάνθαστο τρόπο μαγειρέματος των σπαραγγιών «Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μπολ, κόψτε τα σπαράγγια και τοποθετήστε τα σε αυτό. Πασπαλίστε με αλάτι και βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ταχύτητα για δύο λεπτά. Αν εξακολουθούν να είναι σκληρά, βάλτε τα για άλλα 30 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό».

Σπαράγγια
Σπαράγγια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπέικον

Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά συχνά, το μπέικον που μαγειρεύεται στα μικροκύματα δεν βγαίνει τραγανό. Για να γίνει αυτό, η Φράνκο προτείνει τη χρήση ενός ειδικού δοχείου για μπέικον, όπου το καπάκι του επιτρέπει στον «ατμό να διαφεύγει και αποτρέπει παράλληλα τις λιπαρές πιτσιλιές, ενώ η βάση του στραγγίζει το λίπος και εξασφαλίζει πως θα γίνει έξτρα τραγανό».

Τραγανό μπέικον
Τραγανό μπέικον

Ψάρια

Παραδόξως, τα ψάρια μπορούν να μαγειρευτούν καλά ενώ περιστρέφονται σε φούρνο μικροκυμάτων. Σύμφωνα με την σεφ,: «Χρησιμοποιήστε ένα πιάτο μικροκυμάτων, γεμίστε το μέχρι τη μέση με νερό σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια προσθέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού και όποια άλλα καρυκεύματα προτιμάτε. Σκεπάστε και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 3 έως 4 λεπτά, ανάλογα με το πάχος. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 2 λεπτά πριν το σερβίρισμα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
φιλέτο σολομού
Φιλέτο σολομού

Αυγά scrambled

Τα scrambled αυγά μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με το τραγανό μπέικον. Σύμφωνα με το Reddit, χτυπήστε τα αυγά σας και βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέστε τυρό και τα μπαχαρικά που επιθυμείτε, ανακατέψτε τα ξανά και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Αυγά scrambled
Αυγά scrambled
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από δύο λεπτά, τα αυγά θα πρέπει να έχουν ψηθεί μέχρι μέσα. Αυτή η διαδικασία είναι το κλειδί για επιτυχημένα αυγά scrambled γιατί αν τα βάλετε απλά στο φούρνο για δύο συνεχόμενα λεπτά, μετατρέπονται σε «λάστιχο», σύμφωνα με έναν άλλο χρήστη του Reddit.

Ρολό κιμά

Αφού ζυμώσετε το ρολό κιμά και του δώσετε το επιθυμητό σχήμα, βάλτε το σε ένα ταψί και πατήστε το start στο φούρνο μικροκυμάτων σας για 6 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος, μπορείτε να προσθέσετε μια προαιρετική σάλτσα και να συνεχίσετε το ψήσιμο για άλλα 5-7 λεπτά.

Ρολό κιμά
Ρολό κιμά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ