Μπορείτε να βρείτε «την κρυμμένη τίγρη» σ' αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση; Ελάχιστοι τα καταφέρνουν - iefimerida.gr

Μπορείτε να βρείτε «την κρυμμένη τίγρη» σ' αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση; Ελάχιστοι τα καταφέρνουν

Μπορείτε να βρείτε την κρυμμένη τίγρη σ' αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση
Μπορείτε να βρείτε «την κρυμμένη τίγρη» σ' αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν μπορείτε να εντοπίσετε το κρυμμένο μήνυμα σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση, τότε πρέπει να νιώθετε ιδιαίτερα περήφανοι.

Η εικόνα σας προκαλεί να βρείτε την «κρυμμένη τίγρη» στη σκηνή της ζούγκλας - και είναι πιο δύσκολο απ' ό,τι νομίζετε. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει όχι μία αλλά δύο τίγρεις, με τη μία να είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπιστεί από την άλλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα με το αρκετά προφανές ριγωτό ζώο στη μέση, αντί για μια δεύτερη τίγρη, η εικόνα περιέχει το κείμενο «η κρυμμένη τίγρη», το οποίο είναι γραμμένο στα αγγλικά (the hidden tiger).

Αυτό το κείμενο είναι που πρέπει να βρείτε για να λύσετε το δύσκολο παζλ. Η οπτική ψευδαίσθηση υπάρχει εδώ και χρόνια και επανεμφανίζεται τακτικά σε ιστότοπους όπως το Reddit.

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι το μήνυμα καλύπτεται από το πολυάσχολο τοπίο της εικόνας. Ωστόσο, όσοι αναζητούν κάποιο στοιχείο θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην ίδια την τίγρη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κείμενο είναι στην πραγματικότητα κρυμμένο στη γούνα της τίγρης μεταμφιεσμένο στις εμβληματικές μαύρες ρίγες της. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στον κορμό και το πίσω πόδι της και θα δείτε το κείμενο να ελίσσεται σε όλο το σώμα της.

Μπορείτε να βρείτε την κρυμμένη τίγρη σ' αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση;
Μπορείτε να βρείτε «την κρυμμένη τίγρη» σ' αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση;

Η αξία των οπτικών ψευδαισθήσεων για τους επιστήμονες

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι συχνά απλώς λίγο διασκεδαστικές, αλλά έχουν επίσης πραγματική αξία για τους επιστήμονες.

Οι γρίφοι του εγκεφάλου βοηθούν τους ερευνητές να ρίξουν φως στην εσωτερική λειτουργία του μυαλού και στον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στο περιβάλλον του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω στο 2017, οι επιστήμονες Kim Ransley και Alex O. Holcombe, του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, τόνισαν τη σημασία των ψευδαισθήσεων για την κατανόηση του εγκεφάλου.

«Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μας δείχνουν ότι δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στην πραγματικότητα», έγραψαν στο The Conversation. «Μπορούν επίσης να δώσουν μια ιδέα για τη νοητική επεξεργασία που μας παρέχει την εμπειρία του ορατού κόσμου. Πράγματι, η επεξεργασία που συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλό μας είναι η βάση για πολλές ψευδαισθήσεις. Αντί να παρέχει πληροφορίες από τα μάτια μας σε σχεδόν ακατέργαστη μορφή, όπως θα έκανε μια φωτογραφική μηχανή, ο εγκέφαλος προσπαθεί να προσδιορίσει τι υπάρχει πραγματικά εκεί έξω. Όταν οι πληροφορίες που εισέρχονται στο μάτι είναι διφορούμενες, ο εγκέφαλος πρέπει να κάνει εκπαιδευμένες εικασίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οπτική ψευδαίσθηση τίγρης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ