Νοίκιασε το αξίας 1,8 εκατ. σπίτι της σε μουσικό και εκείνος το έβαλε κρυφά στο Airbnb -Γιατί δεν μπορεί να τον διώξει - iefimerida.gr

Νοίκιασε το αξίας 1,8 εκατ. σπίτι της σε μουσικό και εκείνος το έβαλε κρυφά στο Airbnb -Γιατί δεν μπορεί να τον διώξει

Νοίκιασε το σπίτι της σε μουσικό κι εκείνος το έβαλε στο Airbnb
Νοίκιασε το σπίτι της σε μουσικό κι εκείνος το έβαλε στο Airbnb
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα στέλεχος του Netflix έκανε το λάθος να νοικιάσει το σπίτι της αξίας 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων στο Λος Άντζελες σε έναν μουσικό, ο οποίος στη συνέχεια φέρεται να το μετέτρεψε παράνομα σε Airbnb και σταμάτησε να πληρώνει ενοίκιο.

Η 31χρονη Νικίτα Σριράμ, εργάζεται ως στέλεχος εμπορικής στρατηγικής και ανάπτυξης προϊόντων στο Netflix έχοντας αποφοιτήσει από το Harvard Business School πριν από μερικά χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να αναλάβει τη δουλειά της το 2021 και εκμεταλλεύτηκε τις χαμηλές τιμές των κατοικιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2022 αγοράζοντας ένα σπίτι στην περιζήτητη περιοχή Mid-Wilshire έναντι 1,675 εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα η αξία του ξεπερνά τα 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Η 31χρονη Νικίτα Σρίραμ
Η 31χρονη Νικίτα Σρίραμ

Ωστόσο, η Σρίραμ ήταν ήδη δεσμευμένη με μισθωτήριο συμβόλαιο εκείνη την εποχή και αποφάσισε να νοικιάσει το νέο της ακίνητο μέχρι να είναι έτοιμη να μετακομίσει, όπως δήλωσε στους LA Times.

Ψάχνοντας τον κατάλληλο ενοικιαστή

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού όμως, δεν μπορεί να διώξει τώρα τον ενοικιαστή της, έναν περιοδεύοντα μουσικό και λέει ότι έχει μετατρέψει το σπίτι της σε Airbnb για να βγάζει χρήματα κάτι που του αποφέρει πάνω από 215.000 δολάρια. Την ίδια ώρα δεν της πληρώνει το ενοίκιο!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νίκος Ζαρζαμπέκ, περισσότερο γνωστός στους θαυμαστές του ως Νικ Ντράιβερ, δεν ήταν η πρώτη επιλογή της Σρίραμ όταν έψαχνε ενοικιαστές. Είχε επιλέξει αρχικά ένα ζευγάρι ανδρών που εργάζονταν για μια start up. Αλλά η εταιρεία απέτυχε τον Αύγουστο του 2022 και η Σρίραμ αποφάσισε να νοικιάσει το σπίτι της στον μουσικό, ο οποίο είχε ξανακάνει αίτηση για το ακίνητο.

«Δεν σκέφτηκα τίποτα εκείνη τη στιγμή. Σκέφτηκα ότι απλά του άρεσε πολύ το σπίτι» λέει. «Αλλά εκ των υστέρων, ήταν ύποπτο. Οι περισσότεροι ενοικιαστές προσπαθούν να μετακομίσουν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεν βλέπεις ανθρώπους να κάνουν αίτηση για το ίδιο σπίτι με διαφορά τριών μηνών».

Το κρυφό σχέδιο του ενοικιαστή

Με την πρώτη ματιά, ο Ζαρζαμπέκ εμφανίστηκε ως αξιόπιστος ενοικιαστής - με 1 εκατομμύριο δολάρια στην τράπεζα, ένα λευκό Tesla και ένα γυαλιστερό Rolex στον καρπό του. «Μίλησε για το σπίτι με ευγένεια και προσφέρθηκε να βάλει χαλιά για να μην γρατζουνίσει τα πατώματα» είπε το στέλεχος του Netflix. « Είπε ότι θα το μεταχειριζόταν σαν να ήταν δικό του».

Ο μουσικός Νικ Ζαρζαμπέκ
Ο μουσικός Νικ Ζαρζαμπέκ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όντως έτσι έκανε. Σύντομα έγινε σαφές ότι ο Ζαρζαμπέκ είχε βάλει στο στόχαστρο το σπίτι της Σρίραμ επειδή ήταν ο τέλειο για Airbnb. Το ακίνητο είχε δύο σπίτια, πράγμα που σήμαινε δύο Airbnb στην τιμή του ενός. Υπήρχε μια διώροφη κύρια κατοικία με τρία υπνοδωμάτια και μια δεύτερη κατοικία ενός υπνοδωματίου με σοφίτα.

Όλα κυλούσαν καλά τον πρώτο καιρό

Μετά την ξενάγηση στο σπίτι, η Σρίραμ δεν είδε ποτέ ξανά τον Ζαρζαμπέκ - αλλά ισχυρίζεται ότι τελικά έγινε ένα πολύ σημαντικό παράσιτο στην καθημερινή της ζωή.

Για τον πρώτο χρόνο της μίσθωσης, ο Ζαρζαμπέκ προκάλεσε ελάχιστα προβλήματα. Πλήρωνε το ενοίκιο των 8.500 δολαρίων κάθε μήνα και δεν απαιτούσε επισκευές. «Φαινόταν πολύ υπεύθυνος ενοικιαστής, αλλά τώρα ξέρω ότι αυτό συνέβαινε επειδή ήθελε να μην πάω ποτέ στο ακίνητο», δήλωσε η Σρίραμ.

Πώς ανακάλυψε ότι ο μουσικός νοίκιαζε το σπίτι της στην Airbnb

Ωστόσο, 16 μήνες αργότερα, οι καταχωρίσεις του Ζαρζαμπέκ στο Airbnb για το ακίνητο αποκαλύφθηκαν στις 29 Δεκεμβρίου 2023, όταν ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε τόσες πολλές φορές στη σειρά που η αστυνομία κλήθηκε αυτόματα στο ακίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σρίραμ κάλεσε την εταιρεία σεκιούριτι και της είπαν ότι η αστυνομία τους ειδοποίησε ότι οι επισκέπτες του Airbnb είχαν ενεργοποιήσει τον συναγερμό.
Στην αρχή η Σρίραμ και ο φίλος της, ο ηθοποιός Πίτερ Μπανακοβσκι, νόμιζαν ότι έγινε κάποιο μπέρδεμα, αλλά μπαίνοντας στο Airbnb διαπίστωσε ότι το σπίτι της προσφερόταν προς ενοικίαση.

Το κυρίως σπίτι ήταν καταχωρημένο για 688 δολάρια ανά διανυκτέρευση, ενώ το πίσω σπίτι για 496 δολάρια ανά διανυκτέρευση, σύμφωνα με τις καταχωρήσεις της Airbnb.

Ήταν καταχωρημένο στην Airbnb κάτω από έναν λογαριασμό με το όνομα Rich Jacobs - αν και δεν είναι σαφές αν το όνομα αυτό είναι ψευδώνυμο ή αν ο Ζαρζαμπέκ επικοινώνησε με κάποιον για να ενεργήσει ως «οικοδεσπότης» για το ακίνητο εκ μέρους του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κόλπο για να μην ανακαλύψει ότι νοίκιαζε το σπίτι της στο Airbnb

Ο οικοδεσπότης μάλιστα, φρόντισε να μην δείχνει εξωτερικές φωτογραφίες του σπιτιού για να το κρατήσει κρυφό από την Σρίραμ, ανεβάζοντας μόνο μια φωτογραφία του κοντινού εμπορικού κέντρου Grove και στη συνέχεια στιγμιότυπα από τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Στη συνέχεια, παρέχοντας μια ψεύτικη διεύθυνση στους χρήστες της Airbnb, λέγοντάς τους αρχικά ότι το ακίνητο βρισκόταν στη διεύθυνση 1830 S. La Brea Ave, η οποία στην πραγματικότητα είναι η διεύθυνση ενός μοτέλ που ονομάζεται Starlight Inn και βρίσκεται ένα μίλι μακριά από το σπίτι.

Η καταχώρηση πήγαινε πολύ καλά, με το μεγάλο σπίτι να κερδίζει 4,76 αστέρια στα πέντε και τον ξενώνα να βαθμολογείται με 4,46. «Ωστόσο, οι γραπτές κριτικές για το σπίτι προκάλεσαν ανησυχίες. «Εύκολο να βρεθεί μόλις βρεθεί η σωστή διεύθυνση. Το ακίνητο είναι καταχωρημένο με διαφορετική διεύθυνση που έχει στείλει ο ιδιοκτήτης» έγραψε κάποιος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο οικοδεσπότης υιοθέτησε έναν πολύ άσχημο και επιθετικό τόνο μαζί μας όταν δυσκολευτήκαμε να μάθουμε πώς να ακυρώσουμε την κράτησή μας στην ιστοσελίδα σας», δήλωσε ένας άλλος επισκέπτης.

Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του

Αφού έμαθε για το σχέδιο του Ζάρζαμπεκ, η Σρίραμ προσπάθησε να αντιμετωπίσει τον ενοικιαστή της μέσω τηλεφώνου. Της είπε να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του.

Παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της, η Σρίραμ κατέστρωσε ένα σχέδιο για να τον αντιμετωπίσει αυτοπροσώπως, νοικιάζοντας το Airbnb για τον εαυτό της, ώστε να μπορεί να επικοινωνεί μαζί του μέσω της λειτουργίας συνομιλίας του ιστότοπου.

«Σταμάτα να καταχωρείς αυτό το ακίνητο. Δεν είσαι εξουσιοδοτημένος να υπενοικιάζεις αυτό το ακίνητο!» έγραψε.

Καθώς το δράμα συνεχίστηκε και τα σπίτια βγήκαν από το Airbnb και στη συνέχεια καταχωρήθηκαν εκ νέου, η Σρίραμ κατέθεσε αίτηση έξωσης μέσω του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες. Τον Απρίλιο, κατέθεσε αίτηση παύσης προς τον δικηγόρο του Ζαρζαμπέκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά ενώ η Σρίραμ αγωνίζεται να προσανατολιστεί στους περίπλοκους νόμους των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, το σπίτι της συνεχίζει να νοικιάζεται στην Airbnb.

Η Airbnb δεν προσέφερε καμία βοήθεια στο στέλεχος του Netflix - έτσι πήρε για άλλη μια φορά την κατάσταση στα χέρια της, εμφανιζόμενη στο ακίνητο κάθε φορά που φαινόταν να έχει κρατήσεις (πληροφορίες που συγκέντρωσε απευθείας από τον ιστότοπο).

Εξηγούσε την κατάσταση στους επισκέπτες, οι οποίοι έδειχναν κατανόηση, αλλά ήταν φυσικά απογοητευμένοι από την κατάσταση. «Ένιωσα απαίσια. Δεν ήθελα να καταστρέψω τις διακοπές τους», δήλωσε η Σρίραμ. «Αλλά αυτή είναι η μόνη μας διέξοδος από τη στιγμή που η Airbnb δεν μας παρείχε καμία βοήθεια».

Στο πλαίσιο της αγωγής έξωσης, η Σρίραμ κάλεσε την Airbnb για πληροφορίες σχετικά με τον Ζαρζαμπέκ. Ανακάλυψε ότι, αν και επικοινωνούσε μαζί της χρησιμοποιώντας έναν κωδικό περιοχής της Νέας Υόρκης, ο αριθμός που ήταν καταχωρημένος στον λογαριασμό του στην Airbnb είχε κωδικό +44, που είναι ο κωδικός του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσα έβγαλε από την ενοικίαση του σπιτιού στο Airbnb

Αποκόμισε επίσης πληροφορίες σχετικά με τα κέρδη του μέσω της κλήτευσης και έμαθε ότι κατά τη διάρκεια των 16 μηνών της παραμονής του ακινήτου στην Airbnb, η καταχώριση του απέφερε 215.954 δολάρια, δηλαδή κατά μέσο όρο περίπου 14.500 δολάρια τον μήνα.

«Αν η πόλη δεν μπορεί να βρει πώς να πατάξει την Airbnb, θα πρέπει να δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για τη διαχείρισή της», δήλωσε η Σρίραμ.

Πήρε επιτέλους έγκριση για έξωση - Αλλά δεν μπορεί να τον βρει πουθενά!

Αφού πέρασε μήνες δίνοντας νομικές μάχες, η Σρίραμ τελικά έλαβε πρόσφατα έγκριση της αγωγής παράνομης κατακράτησης - γεγονός που της επιτρέπει να προχωρήσει στην έξωση του Ζαρζαμπέκ.

Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από έναν σερίφη, και το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες έχει επί του παρόντος υπερφορτωθεί με αιτήσεις έξωσης και έχει αναμονή τριών μηνών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σρίραμ και ο σύντροφός της θα μπορούσαν να μηνύσουν τον Jarzabek για αποζημίωση, δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού εκτιμούν ότι έχουν χάσει 100.000 δολάρια από την αρχή του έτους, αλλά η μήνυση σε κάποιον σε διαφορετική χώρα είναι μια πολύπλοκη και δαπανηρή διαδικασία.

«Το Instagram του δείχνει ότι έχει ημερομηνίες περιοδείας σε παμπ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Μπανακόφσκι. «Καταλαβαίνω γιατί έχουμε προστασία έξωσης για τους ανθρώπους στο Λος Άντζελες, αλλά γιατί είναι παράνομο για εμάς να πάρουμε πίσω το σπίτι μας από έναν τύπο που δεν είναι καν στη χώρα;».

Οι πρόσφατες αναρτήσεις του Ζαρζαμπέκ στο Instagram τον δείχνουν να βολτάρει στο Λονδίνο και το Παρίσι - ενώ παράλληλα συνεχίζει να νοικιάζει το σπίτι της Σρίραμ στο Airbnb και να αγνοεί τις προσπάθειες επικοινωνίας της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σπίτι ακίνητο ενοικιαση Airbnb μουσικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ