Απόλυτα εχθρικός απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη δηλώνει ο Νίκολας Κέιτζ, επισημαίνοντας τους κινδύνους αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
- Ο Νίκολας Κέιτζ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην Τεχνητή Νοημοσύνη, αναζητώντας τρόπους να παραμείνει επίκαιρος σε έναν ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο και δηλώνοντας ότι δεν είναι φιλικός προς τη συγκεκριμένη τεχνολογία.
- Αποκάλυψε ότι αρνήθηκε να δώσει συγκατάθεση για χρήση ΑΙ στην παραγωγή «Spider-Noir» της Amazon, εκτιμώντας ότι αυτή η απόφαση πιθανότατα σηματοδοτεί το τέλος της συνεργασίας του με το συγκεκριμένο στούντιο.
- Πλέον, αναζητά συνεργασίες με σκηνοθέτες της Gen Z που εστιάζουν στην ανθρώπινη αφήγηση, ενώ τονίζει την ανάγκη να συντηρήσει την οικογένειά του περιορίζοντας τον αριθμό των ταινιών που κάνει.
- Ως λύση στις επαγγελματικές του ανάγκες και τη νέα του κατεύθυνση, ο Κέιτζ ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχει σε μια σεζόν της τηλεοπτικής σειράς «True Detective».
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός διευκρίνισε ότι επιθυμεί να συνεχίσει να εξελίσσεται ως καλλιτέχνης, αλλά αρνείται να προδώσει τις αρχές του χάριν της τεχνολογικής προόδου.
«Προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να επιβιώσω ως ηθοποιός του κινηματογράφου σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό, που αναπτύσσεται με εκθετικούς ρυθμούς, κατακλυζόμενος από τόσες πολλές πληροφορίες και με τόσο μεγάλη ταχύτητα» δήλωσε ο Νίκολας Κέιτζ, απευθυνόμενος στο κοινό του New York Comic Con.
Νίκολας Κέιτζ: «Πώς επιβιώνεις απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη;»
Ο διάσημος ηθοποιός στη συνέχεια έθεσε κάποια ερωτήματα, για τα οποία αναζητεί και ο ίδιος απάντηση: «Πώς μπορείς να παραμείνεις επίκαιρος όταν όλα αλλάζουν με τόσο γρήγορους ρυθμούς; Ακόμα το ψάχνω αυτό και δεν έχω ακριβή απάντηση. Πώς επιβιώνεις απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη; Η Amazon είναι μια εταιρεία φιλική προς την Τεχνητή Νοημοσύνη, αρκεί να σκεφτεί κανείς την επένδυση των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην OpenAI. Εγώ δεν είμαι ηθοποιός φιλικός προς την Τεχνητή Νοημοσύνη, οπότε βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Δεν ανήκω στο κλαμπ τους. Δεν υπέγραψα τη συγκατάθεση για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στο "Spider-Noir", οπότε μάλλον δεν θα ξανασυνεργαστώ με αυτό το στούντιο, αλλά δεν πειράζει».
«Η ανάγκη είναι η μητέρα της εφεύρεσης»
Ο ηθοποιός και παραγωγός τόνισε ότι αναζητά τώρα να συνεργαστεί με σκηνοθέτες της Gen Ζ που προσπαθούν να διατηρήσουν την ανθρώπινη υπόσταση στην αφήγησή τους: «Θέλω να γίνω μέρος αυτού. Η ανάγκη είναι η μητέρα της εφεύρεσης. Μπορείτε να κάνετε τη σύνδεση. Τι εννοώ με τη λέξη "ανάγκη"; Να συντηρώ την οικογένειά μου χωρίς να κάνω πάρα πολλές ταινίες τη μία μετά την άλλη. Οπότε, νομίζω ότι μάλλον θα κάνω άλλη μια τηλεοπτική σεζόν».
«Νομίζω ότι ίσως κάνω μια σεζόν του "True Detective"» πρόσθεσε ο Κέιτζ. «Μια χαρά. Είμαι ο πρώτος που το ανακοινώνει αυτό, σωστά;», κατέληξε ο ηθοποιός.