Νέες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά της «Οδύσσειας» από τον Κρίστοφερ Νόλαν ήρθαν στη δημοσιότητα μέσα από το περιοδικό Entertainment Weekly.
Τα στιγμιότυπα προσφέρουν μια πρώτη ματιά στους Ματ Ντέιμον, Αν Χάθαγουεϊ, Τομ Χόλαντ, Ρόμπερτ Πάτινσον και Χιμές Πατέλ στους ρόλους των πρωταγωνιστών του ομηρικού έπους.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης συνεργάζεται ξανά με τον Ματ Ντέιμον, ο οποίος ενσαρκώνει τον Οδυσσέα, καταγράφοντας το δεκαετές και γεμάτο δοκιμασίες ταξίδι της επιστροφής του στην Ιθάκη μετά τον Τρωικό Πόλεμο. Σε μία από τις εικόνες, ο Ντέιμον εμφανίζεται δίπλα στον Χιμές Πατέλ, που υποδύεται τον Ευρύλοχο.
Στην ταινία συμμετέχει επίσης η Αν Χάθαγουεϊ, σε ακόμη μία συνεργασία της με τον Νόλαν μετά τον Dark Knight: Rises και το Interstellar. Στην «Οδύσσεια» αναλαμβάνει τον ρόλο της Πηνελόπης, ενώ ο Τομ Χόλαντ υποδύεται τον Τηλέμαχο, γιο του Οδυσσέα.
Το καστ συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, ο Ρόμπερτ Πάτινσον στον ρόλο του Αντίνοου, καθώς και οι Ζεντάγια, Λουπίτα Νιόνγκο, Έλιοτ Πέιτζ, Σαρλίζ Θερόν, Τζον Μπέρνθαλ, Μπένι Σάφντι, Τζον Λεγκουιζάμο, Μπιλ Ίργουιν, Σαμάνθα Μόρτον, Τζέσι Γκαρσία και Γουίλ Γιουν Λι.
Η Universal Pictures περιγράφει την ταινία ως «ένα μυθικό έπος δράσης, γυρισμένο σε διάφορες τοποθεσίες ανά τον κόσμο με ολοκαίνουργια τεχνολογία φιλμ IMAX». Σε ένα από τα δημοσιευμένα στιγμιότυπα, ο Κρίστοφερ Νόλαν φαίνεται να σκηνοθετεί δίπλα σε κάμερα IMAX.
Η «Οδύσσεια» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 17 Ιουλίου 2026.