Μαγνητίζει τα βλέμματα στην Ψαρρού της Μυκόνου το υπερπολυτελές γιοτ «Mar» με το μέγεθος και την πολυτέλειά του, το οποίο ανήκει στον εμίρη του Άμπου Ντάμπι.
- Το πλωτό παλάτι «Mar» ανήκει από το 2023 στον εμίρη του Άμπου Ντάμπι και εθεάθη στη Μύκονο. Η αξία του υπολογίζεται στα 250 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το κόστος ενοικίασής του φτάνει το 1.800.000 ευρώ την εβδομάδα.
- Το σκάφος ναυπηγήθηκε το 2020 στην Ιταλία από την «Benetti». Με μήκος 107 μέτρα, φιλοξενεί έως 16 επισκέπτες σε 8 καμπίνες, συμπεριλαμβανομένης μιας εντυπωσιακής master σουίτας με ιδιωτικά μπαλκόνια για τον ιδιοκτήτη.
- Οι εσωτερικοί του χώροι διαθέτουν ψηλά ταβάνια, δίνοντας την αίσθηση επίγειου παλατιού. Το προσωπικό 34 ατόμων βρίσκεται σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο για να εξασφαλίσει κορυφαία ασφάλεια και εξυπηρέτηση στους επιβάτες.
- Οι VIP παροχές του περιλαμβάνουν ελικοδρόμιο, πισίνα 18 μέτρων και beach club. Διαθέτει επίσης «όαση ευεξίας» με γυμναστήριο, χαμάμ, αίθουσα μασάζ, σαλόνι ομορφιάς, ιδιωτικό κινηματογράφο και ποικιλία από water toys.
Για ακόμα μια χρονιά, το Νησί των Ανέμων γίνεται ο απόλυτος πόλος έλξης, από διάσημους καλλιτέχνες και αθλητές, μέχρι επιχειρηματίες και αρχηγούς κρατών.
Αυτές τις μέρες, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην εντυπωσιακή θαλαμηγό «Mar», η οποία λόγω της αρχιτεκτονικής της είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητη.
Ένα πλωτό παλάτι ιταλικής φινέτσας
Αν και η ταυτότητα των VIP επιβαινόντων που απολαμβάνουν τις διακοπές τους παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, το σκάφος έχει ήδη γίνει θέμα συζήτησης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mykonoslive.tv, το πλωτό αυτό παλάτι ανήκει από το 2023 στον εμίρη του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Σουρούρ μπιν Μοχάμεντ Αλ Ναχιάν. Η αξία του προκαλεί ίλιγγο, καθώς υπολογίζεται στα 250 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ), ενώ για όποιον θα ήθελε να το νοικιάσει, το κόστος αγγίζει το αστρονομικό ποσό του 1.800.000 ευρώ την εβδομάδα.
Δείτε το βίντεο:49
Το «Mar» αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ που έχουν ναυπηγηθεί ποτέ στην Ιταλία. Κατασκευάστηκε το 2020 στο φημισμένο ιταλικό ναυπηγείο «Benetti». Διαθέτει εντυπωσιακό μήκος 107 μέτρων (όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου) και ξεχωρίζει για τη χαρακτηριστική μακρόστενη πλώρη του.
Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 16 επισκέπτες σε 8 υπερλούξ καμπίνες, περιλαμβάνοντας μια εντυπωσιακή master suite με ιδιωτικά μπαλκόνια για τον ιδιοκτήτη.
Υπηρεσίες 5 αστέρων και «βασιλικές» ανέσεις
Οι εσωτερικοί χώροι του σκάφους είναι σχεδιασμένοι με ψηλά ταβάνια, δίνοντας την αίσθηση ενός επίγειου παλατιού, ενώ το προσωπικό 34 ατόμων βρίσκεται επί ποδός 24 ώρες το 24ωρο για να εξασφαλίσει κορυφαία ασφάλεια και service.
Οι VIP παροχές του «Mar» περιλαμβάνουν ελικοδρόμιο, πισίνα 18 μέτρων και exclusive beach club, «όαση ευεξίας» στο χαμηλότερο κατάστρωμα με γυμναστήριο, τουρκικό χαμάμ, αίθουσα μασάζ και σαλόνι ομορφιάς, ιδιωτικό κινηματογράφο και μεγάλη γκάμα water toys (τζετ-σκι, wakeboard, καγιάκ).