Το δάκρυ της Καμίλα, το μπορντό της Μαρί Σαντάλ, η στοργική κίνηση του Φελίπε: Όσα έγιναν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου - iefimerida.gr

Το δάκρυ της Καμίλα, το μπορντό της Μαρί Σαντάλ, η στοργική κίνηση του Φελίπε: Όσα έγιναν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου

Η Μαρί Σαντάλ και η βασίλισσα Καμίλα
Η Μαρί Σαντάλ και η βασίλισσα Καμίλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, στην οποία ηγείτο η βασίλισσα Καμίλα και η οποία πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνδσορ, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας θέλησε να τιμήσει τον τέως μονάρχη της Ελλάδας, ο οποίος ήταν δεύτερος εξάδελφος του βασιλιά Καρόλου και νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βασιλιάς Κάρολος βρισκόταν σήμερα το πρωί στο Γουίνδσορ, αλλά αποχώρησε για το Κλάρενς Χάουζ πριν αρχίσει η τελετή, καθώς έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις δημόσιες εμφανίσεις του μετά τη διάγνωση του καρκίνου και τη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνδσορ, λίγο μετά τις 13:00, παρουσία πολλών εκπροσώπων βασιλικών οίκων της Ευρώπης καθώς και φίλων της οικογένειας Γλίξμπουργκ.

Η βασίλισσα Καμίλα, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, χαιρέτισε έναν προς έναν τους καλεσμένους και συνομίλησε με την οικογένεια του εκλιπόντος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα μπορντό η Μαρί Σαντάλ

Ο Παύλος Γλίξμπουργκ, ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Η Μαρί Σαντάλ, μάλιστα, έκλεψε τις εντυπώσεις, ξεχωρίζοντας ντυμένη από πάνω μέχρι κάτω στα μπορντό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί τους ήταν τα τέσσερα παιδιά τους, καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, συνοδευόμενα από τους συζύγους και τις συζύγους τους.

Εντός του ναού, οι παρευρισκόμενοι πήραν τις θέσεις τους όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Στη μία πλευρά, στην πρώτη γραμμή, κάθισαν η χήρα του τέως μονάρχη, Άννα Μαρία, και δίπλα της ο Παύλος Γλίξμπουργκ με τη Μαρί Σαντάλ, η Αλεξία, ο Νικόλαος, η Θεοδώρα, ο Φίλιππος και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με την αδελφή της, Ειρήνη, αδελφές του τέως βασιλιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δεύτερη σειρά κάθισαν τα παιδιά του Παύλου Γλίξμπουργκ και πίσω τους ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με τη σύζυγό του, Λετίθια, και τον τέως βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος. Δίπλα του κάθισε η πριγκίπισσα Μπενεντίκτε της Δανίας, αδελφή της βασίλισσας Μαργκρέτε, που αποχώρησε από το θρόνο νωρίτερα φέτος και η οποία είναι αδελφή της Άννας Μαρίας.

O βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με την σύζυγο του Λετίθια, ο Χουάν Κάρλος και δίπλα του η πριγκίπισσα Μπενεντίκτε της Δανίας
O βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με τη σύζυγό του, Λετίθια, ο Χουάν Κάρλος και δίπλα του η πριγκίπισσα Μπενεντίκτε της Δανίας

Από την άλλη πλευρά, στην πρώτη σειρά κάθισαν η βασίλισσα Καμίλα και δίπλα της η πριγκίπισσα Άννα και τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Η συγκίνηση της βασίλισσας Καμίλα

Κατά τη διάρκεια της τελετής, όπως μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, η βασίλισσα Καμίλα φάνηκε ιδιαίτερα συγκινημένη, σκουπίζοντας ένα δάκρυ στα μάτια της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
To δάκρυ της βασίλισσας Καμίλα
To δάκρυ της βασίλισσας Καμίλα

Έντονη ήταν και η συναισθηματική φόρτιση της Μαρί Σαντάλ, η οποία έδειχνε πολύ λυπημένη κατά τη διάρκεια της τελετής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παιδιά του τέως βασιλιά ανέγνωσαν την «Ιθάκη», του Κωνσταντίνου Καβάφη

Όπως έγινε γνωστό από την ιστοσελίδα Greek Royal Family, που ανάρτησε όλο το πρόγραμμα της επιμνημόσυνης δέησης, τέσσερα από τα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανέγνωσαν την «Ιθάκη», του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Η χήρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία
Η χήρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία

Η «παράξενη» απουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ, την τελευταία στιγμή

Ο Παύλος Γλίξμπουργκ, ο οποίος δεν ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει, πήρε τελικά τη θέση του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος ανακοίνωσε την τελευταία στιγμή πως δεν θα παρευρίσκετο, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους».

Μάλιστα, το παλάτι του Κένσινγκτον έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για όσους ανησύχησαν πως κάτι μπορεί να συμβαίνει με την υγεία της Κέιτ Μίντλετον, πως η ανάρρωσή της πηγαίνει καλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, σύμφωνα με βασιλικούς εμπειρογνώμονες, η απόφαση αυτή του πρίγκιπα Γουίλιαμ να ακυρώσει την εμφάνισή του και μάλιστα την τελευταία στιγμή είναι «πολύ παράξενη».

Στοργική χειρονομία του βασιλιά Φελίπε προς τον πατέρα του

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός είναι η στιγμή που ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας αποχωρεί από τον ναό κρατώντας το χέρι του πατέρα του, Χουάν Κάρλος.

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, κρατούσε ένα μπαστούνι και στηρίχτηκε στο μπράτσο του γιου του.

Ο Χουάν Κάρλος υποβασταζόμενος από τον γιο του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας
Ο Χουάν Κάρλος υποβασταζόμενος από τον γιο του, βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια κίνηση που τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν «χειρονομία στοργής», εάν λάβει κανείς υπ' όψιν τις εκρηκτικές σχέσεις των δύο ανδρών μετά την εξορία του βασιλιά Χουάν Κάρλος στο Άμπου Ντάμπι. Μια κίνηση που, όπως σημειώνουν, έχουμε να δούμε από πέρυσι, στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ