Μετέτρεψαν μια καλύβα 26 τετραγωνικών σε ένα κουκλίστικο σπίτι: Χωρά μια 4μελή οικογένεια -Πώς το κατάφεραν - iefimerida.gr

Μετέτρεψαν μια καλύβα 26 τετραγωνικών σε ένα κουκλίστικο σπίτι: Χωρά μια 4μελή οικογένεια -Πώς το κατάφεραν

Μικροσκοπική καλύβα μετατράπηκε σπίτι
Μια μικροσκοπική καλύβα μετατράπηκε σε ένα κουκλίστικο σπίτι/Φωτογραφία: Instagram/katyzientek.tinyliving
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τετραμελής οικογένεια χωρά σε μόλις 26 τετραγωνικά; Κι όμως, ένα ζευγάρι από το Τέξας μεταμόρφωσε μια ετοιμόρροπη καλύβα σε ένα εκπληκτικό σπίτι, ξοδεύοντας μόλις 16.000 δολάρια.

Η Κέιτι και ο Μάικλ Κρεμπς που ζουν στο Φαγιετεβίλ του Τέξας πέρασαν 9 μήνες ανακαινίζοντας μια παλιά ξύλινη καλύβα που ανήκε στους παππούδες του Μάικλ, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό. Οι Κρεμπς νοίκιαζαν διάφορους χώρους τα τελευταία 7 χρόνια, ωστόσο, όταν χτύπησε η πανδημία του κορωνοϊού, αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα για κάτι πιο μόνιμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η καλύβα πριν την ανακαίνιση
Η καλύβα πριν την ανακαίνιση

Όταν κληρονόμησαν 70 στρέμματα γης από τους παππούδες του Μάικλ – τα οποία περιλάμβαναν γεωργική γη και μια μικροσκοπική καλύβα, ήξεραν ότι ήταν «αυτό που έπρεπε να φτιάξουν και να το μετατρέψουν σε ένα μικροσκοπικό σπίτι». Το όνειρό τους ήταν να ζήσουν σε αυτό το μικρό σπιτάκι «ενώ θα μάζευαν κάποια χρήματα» προκειμένου να αποκτήσουν το «παντοτινό σπίτι τους». Το ζευγάρι, το οποίο έχει δύο παιδιά, την 7χρονη Καρολίνα και την 4χρονη Χόουπ, ελπίζουν να μείνουν σε αυτή την καλύβα μέχρι να είναι έτοιμοι να μετακομίσουν στο παλιό σπίτι των παππούδων του Μάικλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καλύβα δεν διέθετε καν υδραυλικά ή ηλεκτρικά

Βέβαια, η μετατροπή της καλύβας των μόλις 26 τετραγωνικών μέτρων σε σπίτι δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Η καλύβα χτίστηκε τη δεκαετία του ‘80 και αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως χώρος αποθήκευσης, μέχρι που η Κέιτι και ο Μάικλ αποφάσισαν να την μετατρέψουν σε σπίτι, το οποίο δεν διέθετε κατάλληλο υδραυλικό ή ηλεκτρικό σύστημα.

Η πρόσοψη του νέου τους σπιτιού
Η πρόσοψη του νέου τους σπιτιού

Και παρόλο που είχαν μπροστά τους πολλή σκληρή δουλειά, η Κέιτι ήταν ενθουσιασμένη με την ανακαίνιση της καλύβας, λέγοντας ότι «πάντα ήταν ερωτευμένη με τα μικροσκοπικά σπίτια». Μάλιστα, όπως αναφέρει, μόλις αντίκρισε την καλύβα που είχαν οι παππούδες του Μάικλ, «ήταν σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Η κρεβατοκάμαρα μετά την ανακαίνιση
Η κρεβατοκάμαρα μετά την ανακαίνιση
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι είχε σφιχτό προϋπολογισμό και ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών ανακαίνισης, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης διαχωριστικών τοίχων, της προσθήκης παραθύρων καθώς και της αποκατάστασης της οροφής. Χρειάστηκε να τοποθετήσουν δύο ακόμη παράθυρα, στα αρχικά τρία που είχε η καλύβα, προκειμένου να έχουν περισσότερο φως.

Ακολούθως έβαψαν ξανά την οροφή και τους τοίχους, ενώ όταν τελείωσαν με το εξωτερικό, άρχισαν να αποσυναρμολογούν τους εσωτερικούς τοίχους της καλύβας.

Το ζευγάρι επαναχρησιμοποίησε παλιά υλικά που υπήρχαν ήδη στην ιδιοκτησία, όπως ένα δοκάρι που βρήκαν στον παλιό αχυρώνα και το οποίο χρησιμοποίησαν στην οροφή, καθώς επίσης και την αρχική πόρτα του αχυρώνα, την οποία μάλιστα, δεν έβαψαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόκληση που αντιμετώπισαν

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε το ζευγάρι κατά την ανακαίνιση ήταν η αλλαγή του προσανατολισμού του σπιτιού και η δημιουργία νέων τοίχων για τις κρεβατοκάμαρες.

Η είσοδος στην καλύβα βρισκόταν αρχικά στην πίσω πλευρά, οπότε «κάλυψαν αυτή την είσοδο και έκοψαν μια τρύπα στην μπροστινή πλευρά για να βάλουν τη νέα πόρτα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τότε ακολούθησαν τα σχέδια της κάτοψης. Η καλύβα ήταν αρχικά ένας ενιαίος ανοιχτός χώρος, οπότε το ζευγάρι χώρισε δύο δωμάτια, συνδυάζοντας την κουζίνα και το καθιστικό για να δημιουργήσει ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο.

Πήραν ιδέες και έμαθαν πολλά για τις εργασίες ανακαίνισης παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube

Προκειμένου να ξεκινήσουν τις εργασίες, «κοίταξαν πολύ στο YouTube για να καταλάβουν πώς να κάνουν αυτό ή πώς να κάνουν εκείνο». «Κάναμε όλα τα κουφώματα μόνοι μας» είπε η Κέιτι. Πέρα από τις εργασίες εντός της καλύβας, το ζευγάρι πρόσθεσε και μία βεράντα 2,5 μέτρων στο μπροστινό μέρος, για να δείχνει πιο όμορφο το σπίτι τους. Όπως λέει η Κέιτι, η βεράντα ήταν τέλεια ιδέα καθώς «τα κορίτσια μπορούν να παίζουν έξω ακόμη κι αν βρέχει» ή «για να καθόμαστε το βράδυ όταν δύει ο ήλιος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η παλιά πόρτα του αχυρώνα μετατράπηκε σε μια ενδιαφέρουσα είσοδο
Η παλιά πόρτα του αχυρώνα μετατράπηκε σε μια ενδιαφέρουσα είσοδο

Η όλη ανακαίνιση διήρκησε περίπου 9 μήνες και κόστισε στο ζευγάρι 16.000 δολάρια, ποσό που ήταν μέσα στον προϋπολογισμό των 20.000 δολαρίων το οποίο σχεδίαζαν να ξοδέψουν. Βέβαια, είχαν και τη βοήθεια φίλων και μελών της οικογένειας, κάτι που έκανε την όλη διαδικασία της ανακαίνισης, διασκεδαστική.

Όπως λένε όμως, το καλύτερο μέρος της μετατροπής της καλύβας σε σπίτι, είναι πως είναι γεμάτο με ρουστίκ έπιπλα. Περιγράφοντας το σπίτι, η Κέιτι λέει: «Μπαίνοντας από την κύρια πόρτα, η ανοιχτή κουζίνα είναι στα αριστερά και το σαλόνι στα δεξιά. Υπάρχει μια πόρτα που οδηγεί στην κρεβατοκάμαρα, η οποία είναι 6,5 τετραγωνικά μέτρα και στα αριστερά είναι το μπάνιο, το οποίο μέσα σε 4,5 τετραγωνικά χωρά μια τουαλέτα, έναν νιπτήρα, ένα ντους και μια ντουλάπα κρυμμένη πίσω από μια κουρτίνα». Όσο για το πού κοιμούνται, υπάρχει ένα κρεβάτι κανονικού μεγέθους και ένας καναπές που ανοίγει και μετατρέπεται σε κρεβάτι.

Η κουζίνα του σπιτιού
Η κουζίνα του σπιτιού
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αρνητικά σχόλια στο TikTok

Η Κέιτι καταγράφει την ανακαίνιση της καλύβας τους στο TikTok, όπου έχει πάνω από 10.000 followers. Κι ενώ πολλοί είναι αυτοί που θαυμάζουν το έργο τους, υπάρχουν και κάποιοι που επικρίνουν το πού κοιμούνται τα παιδιά τους, με την Κέιτι να απαντά: «Ξέρω ότι είναι ασφαλή. Έχουν ένα ασφαλές σπίτι – έχουν ένα κρεβάτι» προσθέτοντας πως το μικροσκοπικό σπίτι τους δεν είναι «για πάντα», σημειώνοντας πως οι κόρες τους θα έχουν «το δικό τους δωμάτιο στο μεγάλο σπίτι στο μέλλον – αυτό είναι απλώς προσωρινό».

Η συμβουλή σε όσους θέλουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο

Θέλησε μάλιστα να δώσει κάποιες συμβουλές σε όλους όσους θέλουν να φτιάξουν το δικό τους μικροσκοπικό σπίτι, τονίζοντας τη σημασία της σχεδίασης «όλων των κατόψεων πριν ξεκινήσουν». Είπε πως πρέπει να βεβαιωθούν πως έχουν σχέδια για τις ηλεκτρικές πρίζες και τα φωτιστικά, και σημείωσε πως το ζευγάρι ήθελε αρχικά το κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο, αλλά τελικά κατέληξε να είναι στο σαλόνι, προσθέτοντας πως τώρα έχουν «έναν μεγάλο γαλβανιζέ σωλήνα στην βεράντα τους, ως υπενθύμιση πως «πρέπει να είναι όλα σχεδιασμένα πριν ξεκινήσετε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καλύβα σπίτι ανακάινιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ