Όταν η Ματούλα του Κολωνακίου αφηγούνταν την περιπετειώδη ζωή της -«16 χρόνων τα έφτιαξα με τον Μπάρκουλη...» - iefimerida.gr

Όταν η Ματούλα του Κολωνακίου αφηγούνταν την περιπετειώδη ζωή της -«16 χρόνων τα έφτιαξα με τον Μπάρκουλη...»

Η Ματούλα τραγουδίστρια με τον Γιώργο Ζαμπέτα
Η Ματούλα τραγουδίστρια με τον Γιώργο Ζαμπέτα

Κακώς ονομάστηκε η Ματούλα του Κολωνακίου. Τα μεγαλύτερα «κατορθώματα» στην πολυτάραχη ζωή της τα έκανε στην Κυψέλη.

Εκεί, η Ματούλα Κουτροπούλου άφησε ιστορία, αρχίζοντας ανήλικη ακόμη, από το ιστορικό κλαμπ «Κουίντα», και σε ερωτική σχέση ευρισκόμενη με τον πολύ μεγαλύτερό της ηθοποιό Ανδρέα Μπάρκουλη. Βρέθηκε σε όλα τα «πακέτα», από τα πιο αριστοκρατικά μέχρι του υποκόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ματούλα έφυγε από τη ζωή, με την είδηση να γίνεται γνωστή χθες, καθώς βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της...

Σε συνέντευξή της πριν από μερικά χρόνια είχε διηγηθεί την περιπετειώδη ζωή της. Μας είχε πει πως ήθελε να γράψει ένα βιβλίο για το πώς έμπλεξε στα δίχτυα της ηρωίνης, δίνοντας συμβουλές στους γονιούς τι να προσέξουν στα παιδιά τους.

Ματούλα: «Μπήκα φυλακή για ναρκωτικά»

«Θέλω να γράψω το βιβλίο για το πώς μπήκα στην ηρωίνη -πολλοί ντρέπονται να πουν ότι έκαναν χρήση ηρωίνης, εγώ όχι, δεν με ενδιαφέρει να τσαλακωθώ, δεν με ενδιαφέρει να ηλεκτρίζω τα πλήθη, τα ηλεκτρίζω έτσι κι αλλιώς. Για κανένα τσιγάρο έψαχνα, ηρωίνη μου πάσαραν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λοιπόν, αυτό το βιβλίο θέλω να γράψω και με όλο το πακέτο, φυλακή, κρατούμενες όλα αυτά, και πώς μπορεί ο γονιός να καταλάβει το παιδί του, πώς μπορεί ο χρήστης να ξεκόψει. Αν θέλεις, όλα τα καταφέρνεις. Στη φυλακή οι χρήστες μπαίνουν και πεθαίνουνε, εγώ μπήκα πεθαμένη και βγήκα ζωντανή.

Δηλαδή, δεν μας φταίει τίποτα άλλο παρά ο ίδιος μας ο εαυτός. Εγώ τα ήθελα, τα έκανα και τα έπαθα. Αυτό το βιβλίο θέλω να κάνω, να το διαβάσουν και οι γονείς, να προλαβαίνουνε πριν φτάσουν στο απροχώρητο τα παιδιά τους».

Η Ματούλα τραγουδίστρια με τον Γιώργο Ζαμπέτα
Η Ματούλα τραγουδίστρια με τον Γιώργο Ζαμπέτα

Αντράκι από μικρή. Μαθήτρια έπαιζε πάντα με αγόρια:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γεννήθηκα στις 18 Αυγούστου 1947. Μαθήτρια, στο 6ο Γυμνάσιο Θηλέων, στην οδό Επτανήσου, στην Κυψέλη. Δύο στενά πιο κάτω έμενα εγώ. Τώρα έχει γκρεμιστεί, έγινε πολυκατοικία. Και μετά πήγα στο Παλλάδιο Λύκειο του Δούκα, που ήταν στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

Στο σχολείο έπαιρνα συνέχεια αποβολές. Έκανα παρέα πάντα με αγόρια, έπαιζα κλέφτες κι αστυνόμους, γκαζάκια στους δρόμους, ό,τι ήταν αντρικό παιχνίδι ήμουνα πρώτη! Ό,τι ήτανε γυναικείο, δεν το γούσταρα καθόλου. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με τις γυναίκες. Δεν ήταν σαν κι εμένα. Έκανε λάθος ο Θεός που με έκανε κορίτσι, αγόρι έπρεπε να με κάνει.

Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν 12 ετών. Λάτρευα τη μητέρα μου. Από αυτήν έχω πάρει την καλοσύνη της. Ο πατέρας μου ήταν χωροφύλακας, στην ασφάλεια του στρατηγού Παπάγου και μετά από τους έμπιστους στην ασφάλεια του Καραμανλή μέχρι το 1963, που έφυγε στο Παρίσι».

Τα εφηβικά χρόνια της στην Κυψέλη, οι τεντυμπόηδες, το κλαμπ Κουίντα και η σχέση της με τον Μπάρκουλη:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πέρασα την εφηβεία μου στην Κυψέλη, την πιο αριστοκρατική συνοικία στα χρόνια της δεκαετίας του 1960. Υπέροχη εποχή, ανεπανάληπτη! Ντομπροσύνη, μαγκιά, αλλά μαγκιά, όχι όπως την έχουνε σήμερα, μαγκιά πραγματική. Μαγκιά σημαίνει ατόφιος άνθρωπος, αυτό είναι μαγκιά και που την έχω ακόμα.

Υπέροχη και ταυτόχρονα σκληρή εποχή. Απέναντι από το σπίτι μου πιάσανε τον πρώτο τεντυμπόη και τον κουρέψανε γουλί και του βάλανε ταμπέλα στο στήθος "Είμαι τεντυμπόης" και τον κάνανε γύρω γύρω βόλτες. Ήταν γειτονόπουλο, τον λέγανε Παπαδόπουλο, συνονόματος του δικτάτορα, και πιάσανε και κουρέψανε το γειτονόπουλό μου, αντί να πιάσουν τον άλλον.

Η ώρα της διαπόμπευσης. Ο πρώτος συλληφθείς τεντυμπόης της Κυψέλης
Η ώρα της διαπόμπευσης. Ο πρώτος συλληφθείς τεντυμπόης της Κυψέλης

»Δεκαέξι χρόνων τα έφτιαξα με τον Μπάρκουλη. Ερχόταν έξω από το σχολείο μου και με περίμενε για να φύγουμε. Με γνώρισε όταν γύριζε ένα έργο στη γειτονιά μου. Εγώ ήμουνα 13 ετών τότε και πήγαινα στα γυρίσματα. Εκεί με ερωτεύτηκε, με είδε πιο προχωρημένη, κατάλαβε ότι θα γίνω αυτό που έγινα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έσκαγα από το σπίτι μου και πήγαινα με τον Μπάρκουλη στην "Κουίντα". Με κυνηγούσε ο πατέρας μου, πολύ αυστηρός, με έψαχνε στην "Κουίντα". Εγώ, κρυβόμουνα όπου εύρισκα, στα ψυγεία, κάτω από τα τραπέζια, στις βάρκες που είχε για ντεκόρ το μαγαζί.

Η Ματούλα και ο θρυλικός Μπάμπης Μουτσάτσος, ιδιοκτήτης της «Κουίντας»
Η Ματούλα και ο θρυλικός Μπάμπης Μουτσάτσος, ιδιοκτήτης της «Κουίντας»

»Στην "Κουίντα" γινότανε χαμός, φοβερές προσωπικότητες σύχναζαν. Δεν ήτανε μαγαζί για πιτσιρικάδες, αλλά εμένα ο ιδιοκτήτης, ο Μπάμπης ο Μουτσάτσος, με άφηνε, γιατί ήμουνα φαινόμενο. Έμπαινα και καθόμουνα με όποια παρέα ήθελα, ήταν όλοι γνωστοί μου».

Το όνειρό της από μικρή, να είναι ελεύθερη, τίποτα άλλο:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήθελα να είμαι ελεύθερη. Τίποτα άλλο. Εγώ πήγαινα ενάντια σε οτιδήποτε ήτανε απαγορευμένο. Δεν έκανε να βγω, έβγαινα. Δεν έκανε να καπνίζω, κάπνιζα. Δεν έκανε να φοράω μίνι, το φόραγα.

Η Ματούλα με τη Ζωή Λάσκαρη και τον Τόλη Βοσκόπουλο
Η Ματούλα με τη Ζωή Λάσκαρη και τον Τόλη Βοσκόπουλο

»Ήμουνα σε όλα τα πακέτα, από τα πιο αριστοκρατικά μέχρι του υποκόσμου. Για ένα μεγάλο διάστημα, όποια πέτρα κι αν σήκωνες ήμουνα από κάτω. Με ήξερε όλη η Ελλάδα χωρίς να με έχει δει».

Μετά τον Μπάρκουλη, ο δεσμός με τον εφοπλιστή Πατέρα:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά τον Μπάρκουλη, έκανα δεσμό με τον εφοπλιστή Γιάννη Πατέρα. Πολλά ταξίδια μαζί του στο εξωτερικό και γλέντια. Όταν χώρισα, τραγούδησα στου Ζαμπέτα, έκανα επιθεώρηση πίστας στη Θεσσαλονίκη, έκανα το μοντέλο, έκανα ραδιόφωνο. Το 1970 έβαλα ένα μονοκόμματο καλσόν και έτσι σχεδόν γυμνή ανέβηκα σε άλογο και πήγα σε κλαμπ στο Κολωνάκι».

Η Ματούλα με τον σύζυγό της, Ρομπέρτο Καριέρε. Ο γάμος τους κράτησε έξι μήνες.
Η Ματούλα με τον σύζυγό της, Ρομπέρτο Καριέρε. Ο γάμος τους κράτησε έξι μήνες.

Για τα ναρκωτικά:

«Ήταν η εποχή τέτοια. Η εποχή των χίπηδων με τη μαριχουάνα. Άρχισα να καπνίζω μαύρο. Στο Λονδίνο άρχισα και παραισθησιογόνα και κοκαΐνη. Το 1972 έκανα ένα μήνα αποτοξίνωση στη Λωζάννη, με υπνοθεραπεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1975 παντρεύτηκα τον επιχειρηματία της ντίσκο Σαν Λορέντζο, τον Ρομπέρτο Καριέρε, και γέννησα τον γιο μου, Λορέντζο. Το 1976, θες τα ψυχολογικά μου, τα προβλήματά μου, γιατί έχω χωρίσει, πέφτω στην ηρωίνη».

Η Ματούλα με τον γιο της, Λορέντζο Καριέρε
Η Ματούλα με τον γιο της, Λορέντζο Καριέρε

* Όλες οι φωτογραφίες με τη Ματούλα δόθηκαν από την ίδια για το αρχείο Μανώλη Νταλούκα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ