Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης αναφέρθηκε -μετά από ερώτηση που δέχθηκε- στο εύρημα δημοσκόπησης σχετικά με το πόσο οι πολίτες συμφωνούν ή όχι με την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο.
Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε ότι η σημαντική αυτή μέτρηση δείχνει ότι η κοινωνία θέλει ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές, ωστόσο τόνισε πως «αν θα φτάσουμε και σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή είναι κάτι το οποίο θα συζητηθεί την ώρα της συνταγματικής αναθεώρησης».
Η απάντηση του Π. Μαρινάκη για τη μονιμότητα στο Δημόσιο
«Είμαστε από τις κυβερνήσεις που αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτα πλέον δεν είναι ίδιο. Αυτοί που για δεκαετίες κάποιοι αποκαλούσαν ειρωνικά νοικοκυραίους φαίνεται ότι κουράστηκαν να επιβαρύνεται η ζωή τους από τις δυνατές φωνές των πολύ λίγων, των πολύ μικρών μειοψηφιών.
Η χώρα χρειάζεται τομές. Τομές όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με παράλληλη ενίσχυση των δημοσίων. Η επιστολική ψήφος, ένα νέο σύστημα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να εισπράξει παραπάνω χρήματα αντιμετωπίζοντας τη φοροδιαφυγή και δίνοντας τα χρήματα αυτά στους πολίτες, στην οικονομία, στην υγεία, στην παιδεία. Χρειάζεται αξιολόγηση όχι του 97% των αρίστων επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αξιολόγηση με συνέπειες, και για να απαντήσω και στον πυρήνα του ερωτήματός σας... Διαχρονικά, η Νέα Δημοκρατία πίστευε ότι πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση σε κάθε έναν. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρείται από την αξιολόγηση. Άρα, και στο Δημόσιο αξιολόγηση. Προφανώς πρέπει να έχει και συνέπειες. Το ποιες θα είναι αυτές οι συνέπειες και το αν θα φτάσουμε και σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή είναι κάτι το οποίο θα συζητηθεί την ώρα της συνταγματικής αναθεώρησης με το σύστημα».