Η μικρή τρύπα που υπάρχει σε κάθε κατάψυξη δεν βρίσκεται εκεί... από λάθος, αλλά για να διασφαλίζει την ορθή λειτουργία της.
Η συγκεκριμένη τρύπα, επιτρέπει την αποστράγγιση της περίσσειας υγρασίας που παράγεται κατά τη διαδικασία ψύξης.
Και ακριβώς για αυτόν τον λόγο είναι κρίσιμο να την καθαρίζουμε.
Όταν η τρύπα φράξει, το νερό δεν μπορεί να φύγει. Αποτέλεσμα αυτού μπορεί να είναι πάγος στον καταψύκτη, νερά στο πάτωμα ή ακόμα και μουσκεμένο φαγητό.

Γιατί συσσωρεύεται νερό και πώς να το αποτρέψουμε;
Η αποχέτευση, η μικρή αυτή τρυπούλα δηλαδή, μπορεί να βουλώσει με υπολείμματα τροφών ή ακόμη και με κομμάτια πάγου. Η καθημερινή χρήση παίζει επίσης ρόλο: το συχνό άνοιγμα της πόρτας, η αποθήκευση ζεστών τροφίμων ή το λανθασμένο κλείσιμο της κατάψυξης παράγει περισσότερο ατμό και υγρασία.
Ετσι, κάθε φορά που καθαρίζετε τον καταψύκτη καλό είναι να ελέγχετε και να καθαρίζετε και την τρυπούλα αυτή. Ο καλύτερος τρόπος για να την καθαρίσετε είναι μπατονέτες, μικρά βουρτσάκια ή ακόμη και καλαμάκια. Μην εισάγετε ποτέ μεταλλικά ή αιχμηρά αντικείμενα, καθώς μπορεί να σπάσουν το κανάλι ή να προκαλέσουν εσωτερικές διαρροές.
Τώρα, σε ότι αφορά τη συχνότητα καθαρισμού, για τα μοντέλα no frost συνίσταται μια φορά τον μήνα ελαφριά. Για καταψύκτες που πιάνουν πάγο απαιτείται πιο βαθύς καθαρισμός ανά τρεις με έξι μήνες.
