Τον ελληνικό τελικό για την Eurovision 2026 παρακολούθησε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η κυρία Γκίλφοϊλ ήταν προσκεκλημένη του προέδρου της ΕΡΤ, Γιάννη Παπαδόπουλου, και μάλιστα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκδήλωση.
Η πρέσβης των ΗΠΑ παρακολούθησε τον ελληνικό τελικό της Eurovision 2026 μαζί με τον γιο της, Ρόναν.
Αποχωρώντας από την εκδήλωση μίλησε στις κάμερες, αναφέροντας ότι εντυπωσιάστηκε από την διεξαγωγή. Μάλιστα, χαρακτήρισε «απίστευτο» το Ferto και δήλωσε ότι λάτρεψε τη στιγμή που η μητέρα του Ακύλα ανέβηκε στη σκηνή.
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Εντυπωσιάστηκα από την παραγωγή του ελληνικού τελικού
«Το λάτρεψα. Ήταν υπέροχες όλες οι εμφανίσεις, όλοι αυτοί οι τραγουδιστές. Εντυπωσιάστηκα πραγματικά από την παραγωγή, την ποιότητα, τα πάντα και από το πόσο υποστήριζαν ο ένας τον άλλον. Ήταν απίστευτο το Ferto, ένα καταπληκτικό τραγούδι και τον λάτρεψα όταν έφερε τη μητέρα του στη σκηνή γιατί ξέρετε, είμαι και εγώ μητέρα ενός αγοριού. Σας ευχαριστώ πολύ» είπε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.