Βασιλικό σοκ στη Βρετανία: Τι τρέχει με την Κέιτ Μίντλετον -Υπεβλήθη σε πολύ σοβαρό χειρουργείο στην κοιλιά - iefimerida.gr

Βασιλικό σοκ στη Βρετανία: Τι τρέχει με την Κέιτ Μίντλετον -Υπεβλήθη σε πολύ σοβαρό χειρουργείο στην κοιλιά

Σε σοβαρό χειρουργείο υπεβλήθη η Κέιτ Μίντλετον
Σε σοβαρό χειρουργείο υπεβλήθη η Κέιτ Μίντλετον / Splash News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βασιλικό σοκ στη Βρετανία σήμερα, καθώς το παλάτι ανακοίνωσε ότι η Κέιτ Μίντλετον υπεβλήθη σε πολύ σοβαρό χειρουργείο στην κοιλιά και λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα υποβληθεί σε επέμβαση για διογκωμένο προστάτη.

Οι δύο ανακοινώσεις του βρετανικού παλατιού ήρθαν με διαφορά ακριβώς 90 λεπτών.

Τα βρετανικά ΜΜΕ εικάζουν ότι δεν ήταν προγραμματισμένο να βγουν και οι δύο ανακοινώσεις σήμερα και ότι μιλάμε για δύο διαφορετικές καταστάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κέιτ Μίντλετον υπεβλήθη χθες σε ένα σοβαρό προγραμματισμένο χειρουργείο και προφανώς το επιτελείο της είχε αποφασίσει εκ των προτέρων να το ανακοινώσει μία ημέρα μετά. Στην ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν επιθυμεί να μοιραστεί περαιτέρω λεπτομέρειες και θέλει να κρατήσει ιδιωτικά τα προσωπικά της δεδομένα για την υγεία της.

Από την άλλη πλευρά, σε ό,τι αφορά τον βασιλιά Κάρολο, τα βρετανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι το παλάτι αναγκάστηκε να εκδώσει σήμερα την ανακοίνωση, καθώς οι γιατροί συνέστησαν σήμερα στον βασιλιά Κάρολο να ακυρώσει τις βασιλικές του υποχρεώσεις που είχε προγραμματίσει για αύριο και μεθαύριο.

Σε αντίθεση με την Κέιτ, πάντως, ο Κάρολος προχώρησε σε λεπτομέρειες για την υγεία του, θέλοντας προφανώς να ευαισθητοποιήσει και άλλους άνδρες να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο προστάτη.

Το θέμα της υγείας των δύο ανώτερων βασιλικών μελών, του βασιλιά και του πλέον αγαπημένου προσώπου της οικογένειας, της Κέιτ, έχει προκαλέσει σοκ στους Βρετανούς, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα προ διπλής εκπλήξεως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι τρέχει με την Κέιτ Μίντλετον

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε χθες μια πολύ σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ θα απέχει από τα βασιλικά καθήκοντα και τις δημόσιες εμφανίσεις για τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες, μέχρι το Πάσχα.

«Με βάση τις τρέχουσες ιατρικές συμβουλές, είναι απίθανο να επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις μέχρι και μετά το Πάσχα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα βρετανικά μέσα αναφέρουν ότι το Παλάτι του Κένσινγκτον διευκρίνισε, μετά την πρώτη του ανησυχητική ανακοίνωση, ότι η επέμβαση ήταν επιτυχημένη και ότι δεν πρόκειται για καρκίνο. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο.

Όπως αναφέρει το BBC, είναι σαφές από το χρονικό διάστημα που αναμένεται να μείνει η Κέιτ Μίντλετον στο νοσοκομείο και από τον τόνο της ανακοίνωσης που εξέδωσε το παλάτι ότι η κατάσταση της υγείας της είναι σοβαρή. Το βρετανικό μέσο επισημαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, αναφέροντας ότι «πολλές ήσσονος σημασίας παθήσεις μπορούν να χειρουργηθούν και ο ασθενής να επιστρέψει στο σπίτι του αμέσως μετά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασιλικές πηγές δεν ήθελαν να πουν αν πρόκειται για κάτι που μπορεί να επηρεάσει την πριγκίπισσα της Ουαλίας μακροπρόθεσμα ή αν θα έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Σε δήλωση από το παλάτι αναφέρεται ότι η πριγκίπισσα «εκτιμά το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η ανακοίνωση» και τόνισε ότι θέλει τα προσωπικά της ιατρικά στοιχεία να παραμείνουν ιδιωτικά. Και συνεχίζει: «Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο μια κατάσταση κανονικότητας για τα παιδιά της».

Το παλάτι, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, είπε ότι δεν θα παρέχει περαιτέρω ενημερώσεις για την υγεία της πριγκίπισσας, παρά μόνο αν υπάρχουν σημαντικές νέες πληροφορίες.

Η Telegraph αναφέρει ότι το παλάτι του Κένσινγκτον δεν αποκλείει να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το χειρουργείο της πριγκίπισσας εν ευθέτω χρόνω. Πηγές σημείωσαν ότι πρόκειται για ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες της πριγκίπισσας και άρα είναι αποκλειστικά δικό της θέμα. Ωστόσο, πιστεύεται ότι όταν και εφόσον είναι έτοιμη να μιλήσει γι' αυτό, μπορεί να επιλέξει να το κάνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κέιτ Μίντλετον, πάντως, δεν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και το πρόβλημα υγείας δεν ήταν κάτι που προέκυψε το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά κάτι που διαπιστώθηκε το τελευταίο διάστημα.

Η Μίντλετον είχε παραστεί σε πλήθος βασιλικών υποχρεώσεων τον περασμένο Δεκέμβριο και δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ήταν αδιάθετη κατά τις δημόσιες εμφανίσεις της, επισημαίνει το BBC. Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση ήταν τα περασμένα Χριστούγεννα. Εκτοτε δεν εμφανίστηκε δημοσίως.

Φρουρά έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η Κέιτ Μίντλετον

H Kέιτ Μίνλτετον χειρουργήθηκε στo London's Clinic, κοντά στο Regent's Park στο κεντρικό Λονδίνο, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο ανεξάρτητο ιδιωτικό νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για την Telegraph, πάντως, η επιλογή του συγκεκριμένου νοσοκομείου από την πριγκίπισσα αποτέλεσε έκπληξη, καθώς τις τρεις φορές που στο παρελθόν είχε χρειαστεί να νοσηλευθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, λόγω υπερέμεσης κύησης, είχε εισαχθεί σε άλλο νοσοκομείο -το ίδιο και τις τρεις φορές- της βρετανικής πρωτεύουσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τηλεοπτικές κάμερες και δημοσιογράφοι ήδη έχουν συγκεντρωθεί στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου, μετά την ανακοίνωση το απόγευμα της Τετάρτης που σόκαρε τους Βρετανούς. Επίσης, αρκετοί αστυνομικοί έχουν πάρει διακριτικά θέσεις στους δρόμους που περιβάλλουν το νοσοκομείο.

Ανάρρωση στο σπίτι για δύο με τρεις μήνες

Μόλις πάρει εξιτήριο, η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναμένεται να αναρρώσει στο σπίτι της, στο κάστρο Γουίνδσορ.

Kέιτ και Γουίλιαμ, όπως επισημαίνει ο Guardian, δεν πρόκειται να κάνουν κάποιο επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό το επόμενο διάστημα. Πέρα από την Κέιτ, και ο Γουίλιαμ αναμένεται να αναβάλει τις βασιλικές του υποχρεώσεις για όσο διάστημα η Κέιτ νοσηλεύεται καθώς και κατά το πρώτο διάστημα της επιστροφής της στο σπίτι.

Οι γονείς της, Κάρολ και Μάικλ Μίντλετον, και τα αδέλφια της, Πίπα και Τζέιμς Μίντλετον, πρόκειται να στηρίξουν την ανάρρωσή της στο σπίτι του βασιλικού ζεύγους στο κάστρο Γουίνδσορ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τρία παιδιά του ζευγαριού θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο κανονικά, όπως εκτιμάται ότι έγινε χθες και σήμερα, για να κυλούν τα πράγματα «όσο πιο φυσιολογικά γίνεται» για εκείνα.

Ο βασιλικός ειδικός Phil Dampier είπε στο Fabulous: «Ο Γουίλιαμ θα είναι ο βράχος της Κέιτ όσο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, αλλά και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα της προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους. Στο σπίτι ο Γουίλιαμ θα φροντίζει τα παιδιά, αλλά φυσικά τον βοηθάει επιδέξια η Ισπανίδα νταντά των παιδιών Μαρία Μποράλο, η οποία είναι πάντα εκεί γι' αυτά. Την αγαπούν όλοι πολύ και τα παιδιά είναι σε ασφαλή χέρια».

Η τελευταία εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα εθεάθη τελευταία φορά να εκτελεί βασιλικά καθήκοντα με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις στην εκκλησιαστική λειτουργία της ημέρας των Χριστουγέννων στο Σάντριγχαμ.

Η τελευταία εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η τελευταία εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον
Η τελευταία εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον
Η τελευταία εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον
Η τελευταία εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι τρέχει με τον Κάρολο

Ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σχετικά με την κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου, ανέφερε ότι η κατάστασή του είναι καλοήθης και ότι υποβάλλεται σε «διορθωτική επέμβαση». «Όπως και χιλιάδες άνδρες κάθε χρόνο, ο βασιλιάς αναζήτησε θεραπεία για διογκωμένο προστάτη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέιτ Μίντλετον παλάτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ