Τη φράση του Νίκου Καρβέλα «το έντεχνο είναι το τραγούδι των ατάλαντων» σχολίασε η τραγουδίστρια Αλέκα Κανελλίδου.
Η Αλέκα Κανελλίδου, μιλώντας στην κάμερα του «Breakfast@Star» τόνισε, αναφερόμενη στην ατάκα του Νίκου Καρβέλα, πως ένας καλλιτέχνης που δεν έχει τα προσόντα δεν μπορεί να διακριθεί στον χώρο της μουσικής.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός μίλησε για το έντεχνο τραγούδι και είπε πως το συγκεκριμένο είδος μουσικής είναι το «τραγούδι των ατάλαντων».
Η Αλέκα Κανελλίδου τόνισε, αναφερόμενη στον Νίκο Καρβέλα:
«Ένας ατάλαντος δεν γίνεται εύκολα μεγάλος και τρανός σε αυτή τη χώρα. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει καλό και κακό τραγούδι, τίποτα άλλο πέρα από αυτό» είπε η Αλέκα Κανελλίδου.
Καρβέλας: «Το έντεχνο είναι το τραγούδι των ατάλαντων, των δυσκοίλιων»
Ο Νίκος Καρβέλας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Rainbow Mermaids» και αναφέρθηκε στη σημερινή μορφή του έντεχνου τραγουδιού, το οποίο, όπως είπε, θεωρεί «ένδειξη παρακμής του ελληνικού τραγουδιού».
«Η εντεχνίλα άρχισε να σαπίζει όταν σταμάτησε το ωραίο ελληνικό τραγούδι και έγινε έντεχνο, δηλαδή το τραγούδι των ατάλαντων, των δυσκοίλιων. Το έντεχνο είναι το τραγούδι της δυσκοιλιότητας. Προσπαθούν να βρουν δύσκολα λόγια, δύσκολες αρμονίες για να μιμηθούν τον Χατζιδάκι, είναι δακρύβρεχτα σενάρια της σύγχρονης ελληνικής μουσικής κουλτούρας» είπε ο Νίκος Καρβέλας, και πρόσθεσε:
«Τότε οι συνθέτες ήταν ελληνοπρεπείς, με προσωπικότητα και με ταλέντο, ελληνοπρεπέστατο. Από το 1990 και μετά, που τελείωσε αυτή η γενιά συνθετών, ήρθε το χάος των έντεχνων, ανθρώπων που δεν μπορώ να κρίνω. Αν το κάνω, πιάνεσαι κορόιδο. Δεν μιλάω για όλα τα τραγούδια, υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας είναι οχετός».