Η πολυδιάστατη επιστήμη της Λογοθεραπείας - iefimerida.gr

Η πολυδιάστατη επιστήμη της Λογοθεραπείας

Λογοθεραπεύτρια
Ευρωπαϊκό Πανεπριστήμιο Κύπρου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τι περιλαμβάνει το επάγγελμα ενός λογοθεραπευτή, είναι σημαντικό να έχουμε σαφή εικόνα για την επιστήμη της Λογοθεραπείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λογοθεραπεία έχει ως γνωστικό αντικείμενο τη μελέτη, πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση δεξιοτήτων λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης, την αλλαγή συμπεριφορών που επηρεάζουν την επικοινωνία (λεκτική και μη), την αντιμετώπιση διαταραχών των καταποτικών κινήσεων του στοματοφάρυγγα, αλλά και γενικότερα τη βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας. Έτσι, οι λογοθεραπευτές εργάζονται με παιδιά ή και ενήλικες για την αποκατάσταση διαταραχών όπως η καθυστέρηση λόγου (προφορικού ή γραπτού), οι διαταραχές στην άρθρωση και την παραγωγή των ήχων της γλώσσας, ο τραυλισμός, η βαρυκοΐα, αλλά και επιπλοκών εγκεφαλικών επεισοδίων και νευρολογικών ασθενειών. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό οι λογοθεραπευτές να διαθέτουν εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες, ψυχική αντοχή, φαντασία και ευελιξία, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα διαταραχών.

Αντιλαμβανόμαστε πως η επιστήμη της Λογοθεραπείας «γειτνιάζει» και με άλλους τομείς όπως είναι η ιατρική, η παιδαγωγική, η γλωσσολογία και η ψυχολογία, γεγονός που ενισχύει τις θετικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης. Οι λογοθεραπευτές μπορούν να εργαστούν σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, κέντρα αποκατάστασης, νοσοκομεία, σε κατ’οίκον υπηρεσίες, στη φροντίδα ηλικιωμένων και φυσικά στην έρευνα. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα επάγγελμα με υψηλή ζήτηση στα παιδιά αλλά και ανερχόμενη ζήτηση στους ενήλικες, όπου τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η ανάγκη για εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα της λογοθεραπείας και μαζί, μεγαλώνει και η ζήτηση για σπουδές υψηλού επιπέδου στον κλάδο.

Κορυφαία επιλογή για χιλιάδες νέους αποτελεί το Πτυχίο Λογοθεραπείας που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, συνδυάζοντας άρτια τη θεωρητική εκπαίδευση και την κλινική πρακτική για να εφοδιάσει τους μελλοντικούς λογοθεραπευτές με όλες τις απαραίτητες δεξιότητες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης, έχει ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας και την διασύνδεσή του με τη βιομηχανία και την κοινωνία. Μάλιστα, στον κλάδο της Λογοθεραπείας το EUC καινοτομεί με την Πανεπιστημιακή Κλινική Λόγου Ομιλίας και Ακοής, που λειτουργεί στην Πανεπιστημιούπολη όπου οι φοιτητές της Λογοθεραπείας, υπό την επίβλεψη έμπειρων λογοπαθολόγων, προσφέρουν απαράμιλλο κλινικό και κοινωνικό έργο ενώ παρέχει ένα πλήρες φάσμα διαγνωστικών και θεραπευτικών συνεδριών σε παιδιά και ενήλικες. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος της Κλινικής παρέχει στους φοιτητές κάθε υποστήριξη ώστε να αναπτύξουν τις ακαδημαϊκές και κλινικές τους δεξιότητες. Αυτή η ενδυνάμωση της θεωρητικής εκπαίδευσης με το κλινικό περιβάλλον παρέχει το πιο συγκριτικό πλεονέκτημα για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων Λογοθεραπέιας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχοντας ολοκληρώσει τρία εξάμηνα πρακτικής άσκησης στην Κλινική Λόγου, Ομιλίας και Ακοής, οι φοιτητές του Πτυχίου Λογοθεραπείας τοποθετούνται στη συνέχεια σε νοσοκομεία, κλινικές, οίκους ευγηρίας, διαγνωστικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης για περαιτέρω κλινική άσκηση, γεγονός που συμβάλλει θετικά στις μελλοντικές επαγγελματικές αναζητήσεις.

Φυσικά, από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Επιστημών Υγείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, δε θα μπορούσε να λείπει και η περιζήτητη εξειδίκευση σε επίπεδο Master (MSc): Λογοπαθολογία: Διαταραχές Επικοινωνίας, Λογοπαθολογία: Κλινική Λογοπαθολογία και Λογοπαθολογία (Εξ Αποστάσεως), με το τελευταίο να προσφέρεται από την Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του EUC.

Σπουδές 5 Αστέρων

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων QS Stars University Ratings 2021, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη διάκριση Πέντε Αστέρια (rated excellent) για τη συνολική του επίδοση. Αξίζει να τονιστεί ότι το Πρόγραμμα Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει λάβει την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων στην αξιολόγηση του 2021 του διεθνούς οργανισμού QS Top Universities (QS Stars University Ratings).Αυτή η σημαντική διάκριση αριστείας βασίστηκε στην απόδοση του προγράμματος σχετικά με την ανταγωνιστικότητα και τη δύναμή του, τη γενική ικανοποίηση των φοιτητών, την αναλογία καθηγητών-φοιτητών, καθώς και τον δείκτη απασχολησιμότητας αποφοίτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της Λογοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή να επικοινωνήσετε στο email: info@euc.ac.cy και στο 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου: 3 Οκτωβρίου 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ