Η Ούρσουλα Άντρες πέρασε στην ιστορία ως το πρώτο «Bond Girl», όταν εμφανίστηκε να βγαίνει από τη θάλασσα φορώντας ένα λευκό μπικίνι και ένα στιλέτο στη μέση, στον ρόλο της Honey Ryder στην ταινία «Dr. No» το 1962.
Παρά τη μεγάλη κινηματογραφική της επιτυχία, η ηθοποιός από την Ελβετία δεν θα γιορτάσει αυτή την Πέμπτη τα 90ά της γενέθλια όπως το φανταζόταν, καθώς αντί να απολαμβάνει μια πολυτελή ζωή στο σπίτι της στη Ρώμη, έχει μπλέξει σε μια δικαστική περιπέτεια αφού από τον Ιανουάριο κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην μάνατζέρ της, Έρικ Φρέιμοντ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Φρέιμοντ φέρεται να έχασε ή να κατασπατάλησε περίπου 18,6 εκατομμύρια ευρώ από την περιουσία της, η οποία εκτιμάται συνολικά στα 21 εκατομμύρια.
Συντετριμμένη η Ούρσουλα Άντρες -Πώς έχασε την περιουσία της
Η ίδια μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Blick» δήλωσε ότι είναι συντετριμμένη, υποστηρίζοντας πως ο μάνατζέρ της τη στοχοποίησε σκόπιμα. «Για οκτώ χρόνια με πολιορκούσαν και με καλόπιαναν. Μου έλεγαν ψέματα ανελέητα και εκμεταλλεύονταν την καλή μου θέληση και την εμπιστοσύνη μου με έναν ύπουλο, ακόμη και εγκληματικό, τρόπο για να μου πάρουν τα πάντα. Και βασίζονταν στην ηλικία μου. Είμαι τόσο συντετριμμένη», εξήγησε και υποστήριξε ότι πλέον δεν μπορεί να κοιμηθεί λόγω άγχους.
Ο Φρέιμοντ φέρεται να έχασε ή να σπατάλησε τα χρήματα προχωρώντας σε αμφιλεγόμενες συναλλαγές, χωρίς τη συγκατάθεση της Άντρες, και να αγόρασε έργα Τέχνης, τα οποία όμως δεν παραδόθηκαν ποτέ στην ηθοποιό. Ο ίδιος είχε επίσης βρεθεί στο παρελθόν στο επίκεντρο υποψιών για υπεξαίρεση περιουσίας του κληρονόμου της Hermès, Nicolas Puech. Κατά τη διάρκεια ανάκρισης στο Παρίσι τον Ιούλιο, φέρεται να παραδέχθηκε ορισμένες κατηγορίες, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα αυτοκτόνησε και αποκαλύφθηκε ότι τα έργα Τέχνης που φέρεται να αγόρασε έχουν καταχωρηθεί στο όνομα της συζύγου του, για την οποία δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται σε κάποια παράνομη ενέργεια.
Τον Ιανουάριο έγινε γνωστό ότι η ηθοποιός κατέθεσε μήνυση, η οποία περιλαμβάνει κατηγορίες για υπεξαίρεση. Σε ανακοίνωση της ομάδας της επισημαίνεται ότι πρόκειται για μια απάτη μεγάλης κλίμακας και πολυπλοκότητας, που της προκάλεσε σημαντική οικονομική ζημία.
Η ίδια η Άντρες δήλωσε ότι δεν περίμενε να της συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς υπερηφανευόταν ότι είχε φροντίσει να αποταμιεύσει χρήματα για να απολαύσει με ηρεμία τη σύνταξή της. «Με έχουν εξαπατήσει με τον πιο αισχρό τρόπο! Ελπίζω οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν με όλη την αυστηρότητα του νόμου», τόνισε η ηθοποιός.