Τι είναι η μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ και σε τι διαφέρουν μεταξύ τους - iefimerida.gr

Τι είναι η μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ και σε τι διαφέρουν μεταξύ τους

Μπολ με μαγειρική σόδα και ποτήρι νερό σε τραπέζι
Η διαφορά ανάμεσα στην μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μαγειρική σόδα (baking soda) και το μπέικιν πάουντερ (baking powder) είναι δύο διαφορετικά υλικά.

Ωστόσο, και τα δύο είναι χρήσιμα στο σπίτι και την κουζίνα και πολλοί τα μπερδεύουν μεταξύ τους.

Ο λόγος είναι γιατί η μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ μοιάζουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση και στο όνομα. Πρόκειται για μια άσπρη σκόνη.

Από ό,τι φαίνεται, όμως δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Τι κάνει όμως το καθένα; Βρήκαμε την πραγματική διαφορά ανάμεσα στην μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ.

Διαβάστε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ