Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τον γύρο με χοιρινό ή κοτόπουλο. Με το τζατζίκι ή την σος, τις πατάτες και την ντομάτα για τη φρεσκάδα, όλα τυλιγμένα σε μια πίτα. Πως θα σας φαινόταν όμως η ιδέα για γύρο χταπόδι;
Ναι, καλά διαβάσατε. Ένα εστιατόριο στο Λονδίνο έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το μενού του. Ο λόγος για το Pescobar που βρίσκεται στην αγορά του Κάμντεν και σερβίρει γύρο χταπόδι.
Ψήνεται κι αυτός κάθετα όπως ο κλασικός γύρος και κόβεται σε φέτες. Στη συνέχεια, μπαίνει σε μια πίτα σε σαλάτα και σος και κοστίζει 17,5 λίρες. Στην περιγραφή του στην ιστοσελίδα του το εστιατόριο αναφέρει: «Ψημένο στην εντέλεια, τρυφερό και γεμάτο γεύση. Κατάλληλο για έναν βασιλιά των θαλασσινών». Η φαντασία πάντως των ιδιοκτητών δεν σταματά εκεί, καθώς προσφέρουν – και πάλι έναντι 17,5 λιρών – χοτ ντογκ με χταπόδι και μάλιστα ένα ολόκληρο πλοκάμι.
Το βίντεο που έκανε viral το γύρο χταπόδι
Η δημοτικότητα του συγκεκριμένου γύρου φαίνεται πως έχει ενισχυθεί μετά από ένα βίντεο που ανάρτησε μία influencer συγκεντρώνοντας πάνω από 5,8 εκατομμύρια προβολές. Σε ένα κλιπ μόλις 15 δευτερολέπτων, η Ολίβια δείχνει το πρωτότυπο κεμπάπ την ώρα που ψήνεται και στη συνέχεια σερβιρισμένο μέσα σε πίτα με συνοδεία πατάτες τηγανιτές.
Τα σχόλια από κάτω ήταν πολλά, με κάποιον να αναφέρει: «Δεν μπορώ να φανταστώ τι υφή θα είχε ένα χταπόδι που έχει μαγειρευτεί αργά όλη την ημέρα». «Θα ήθελα να μην το είχα δει αυτό» πρόσθεσε ένας ακόμα με έναν άλλον να σχολιάζει: «Απλά και μόνο επειδή μπορείς, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις κιόλας». Ένας ακόμη αστειεύτηκε γράφοντας πως «θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο… Στην Κίνα το χταπόδι θα ήταν ακόμα ζωντανό». Πολλοί πάντως, αναρωτήθηκαν με τι μπορεί να είχαν ενώσει το χταπόδι ώστε να μην πέφτει την ώρα που ψήνεται ή κόβεται.
Αν κρίνει πάντως από τον κόσμο που περιμένει έξω από το εστιατόριο στις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχει κοινοποιήσει στην σελίδα του στο Instagram, το εστιατόριο, φαίνεται πως ο «χταπογύρος» όπως τον σχολιάζει κάποιος Έλληνας, πρέπει να είναι πολύ πετυχημένος.