Το παλιό Γραφείο Πολέμου του Τσόρτσιλ έγινε πολυτελές ξενοδοχείο -Με σουίτες, σπα, εστιατόρια με αστέρια Michelin - iefimerida.gr

Το παλιό Γραφείο Πολέμου του Τσόρτσιλ έγινε πολυτελές ξενοδοχείο -Με σουίτες, σπα, εστιατόρια με αστέρια Michelin

Η σουίτα του Τσώρτσιλ
Η σουίτα του Τσόρτσιλ

Το παλιό Γραφείο Πολέμου του Ηνωμένου Βασιλείου από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ο Ουίνστον Τσόρτσιλ άνοιξε τις πόρτες του ως πολυτελές ξενοδοχείο.

Το Old War Office (ή OWO) ήταν το τότε υπουργείο Δικαιοσύνης, σε μια τοποθεσία όπου κάποτε βρισκόταν το Παλάτι του Whitehall.

Ο όμιλος Hinduja Group από την Ινδία (της ομώνυμης οικογένειας και πλουσιότερης στο Ηνωμένο Βασίλειο) απέκτησε το αρχιτεκτονικό στολίδι του Whitehall, απέναντι από την Downing Street, πριν από λίγα χρόνια και ένωσε τις δυνάμεις του με τα Raffles Hotels για να μετατρέψουν το κτίριο-ορόσημο των 100 ετών σε έναν κόμβο με πολυτελείς κατοικίες, εστιατόρια και σπα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διευθύνων σύμβουλος του Raffles London at OWO, που έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία του Hinduja Group και της γαλλικής πολυεθνικής ομάδας φιλοξενίας Accor, ανέλαβε ο Γάλλος Philippe Leboeuf, θρύλος της υψηλής φιλοξενίας, με προϋπηρεσία σε εμβληματικά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Η σουίτα του Τσόρτσιλ:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αρχιτεκτονικό στολίδι του Λονδίνου

Το εμβληματικό κτίριο σχεδιάστηκε από τον Βρετανό William Young και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε σε τεχνοτροπία μπαρόκ το 1906. Διαθέτει χαρακτηριστικά της εδουαρδιανής αρχιτεκτονικής, όπως ξυλόγλυπτες επενδύσεις τοίχων, χειροποίητα μωσαϊκά, σκαλιστούς τρούλους, επιβλητικούς πολυελαίους και μια μαρμάρινη, εσωτερική σκάλα με κόκκινο χαλί και το αυθεντικό λογότυπο του Old War Office (OWO).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mli
Mli
Η μαρμάρινη σκάλα του Raffles London at OWO
Η μαρμάρινη σκάλα του Raffles London at OWO

Τον εσωτερικό σχεδιασμό ανέλαβε ο διεθνούς κύρους σχεδιαστής Thierry Despont, ενώ η συνολική ανακαίνιση ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο λίρες.

Το κτίριο, που κάποτε ήταν το κέντρο επιχειρήσεων για στρατιωτικούς ηγέτες, αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο Raffles στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πολυτελή δωμάτια που ξεκινούν από 1.100 λίρες ανά διανυκτέρευση. Εκτείνεται σε 14 επίπεδα (επτά ορόφους και έξι υπόγεια), συνολικής επιφανείας 76.000 τετραγωνικών μέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σουίτες, εστιατόρια και μπαρ

Διαθέτοντας 120 δωμάτια και σουίτες, μια αίθουσα χορού 600 ατόμων και το πρώτο σπα Guerlain του Λονδίνου, το Raffles London at The OWO είναι η πιο φρέσκια και πολυαναμενόμενη ξενοδοχειακή άφιξη στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οι σουίτες του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν την Churchill suite με δύο υπνοδωμάτια, πρώην Aίθουσα Συμβουλίου του Στρατού, και την Granville suite με ένα υπνοδωμάτιο, που πήρε το όνομά της από τη διάσημη Πολωνή πράκτορα Κριστίν Γκράνβιλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη, το πολυτελές ξενοδοχείο διαθέτει εννέα εστιατόρια, υπό την επιμέλεια του Ιταλο-Αργεντινού σεφ Mauro Colagreco, που έχει καταφέρει να κερδίσει τρία αστέρια Michelen.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει και τρία μπαρ, το πρώτο από τα οποία θα ονομάζεται «The Guards-Bar & Lounge», ως φόρο τιμής στη φρουρά του Βρετανικού Ιππικού.

Τέλος, η ταράτσα του ξενοδοχείου έχει μια πανοραμική θέα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το spa Guerlain στο Raffles London at OWO
Το spa Guerlain στο Raffles London at OWO

Οι διάσημοι ένοικοι

Στη λίστα των διάσημων ενοίκων, εκτός του Τσόρτσιλ, συμπεριλαμβάνονται επίσης ο λόρδος Haldane, Άντονι Ίντεν (1940), ο Τζον Προφιούμο (1960-1963) και ο T. E. Lawrence, γνωστός ως «Λόρενς της Αραβίας», που υπηρέτησε στη Γεωγραφική Υπηρεσία που στεγαζόταν εκεί το 1914.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο ιστορικό κτίριο, ο συγγραφέας Ίαν Φλέμινγκ εμπνεύστηκε την ιδέα για τα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα του Τζέιμς Μποντ, ενώ εργαζόταν ως αξιωματικός της Βρετανικής Ναυτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Άλλωστε, η ιστορία του κτιρίου αυτού συνδέεται άμεσα με κατασκόπους και εσπιονάζ, καθώς από εκεί οι MI5 και MI6 διενεργούσαν επιχειρήσεις κατά τον 20ό αιώνα.

Εξωτερική άποψη του OWO
Εξωτερική άποψη του OWO

Οι θαυμαστές του θρυλικού πράκτορα 007, μάλιστα, μπορούν να αναγνωρίσουν μέρη του κτιρίου, που χρησιμοποιήθηκε ως τόπος γυρισμάτων σε ταινίες όπως «Spectre», «Octopussy» και «Licence to Kill».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ