Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια πολύ χρήσιμη και απαραίτητη συσκευή σε κάθε κουζίνα.
Ζεσταίνει το φαγητό σε χρόνο... ρεκόρ, ξεπαγώνει, μας βοηθά στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική λιώνοντας υλικά όπως η σοκολάτα και το βούτυρο, ενώ μας βοηθά ακόμη και στην αποστείρωση αντικειμένων.
Για να βάλουμε αλάτι στον φούρνο
Γιατί όμως μπορεί να βάζει κανείς αλάτι στον φούρνο μικροκυμάτων;
Μια πρώτη απάντηση είναι για καθαρισμό.
Ο καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων είναι μια απολύτως απαραίτητη διαδικασία, για την εύρυθμη λειτουργία της συσκευής.
Πώς όμως με το αλάτι μπορούμε να καθαρίσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων;
Καταρχήν, συνιστάται να βάλετε το αλάτι με ένα υγρό πανί ή μια μαλακή πετσέτα την οποία θα περάσετε από τι τις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου, πριν τον βάλετε να ζεσταθεί.
Μπορείτε ακόμη και να βάλετε ένα ποτήρι νερό και φέτες λεμονιού μέσα στον φούρνο, να το ενεργοποιήσετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να τον σκουπίσετε: Ο ατμός μαλακώνει τη βρωμιά και παίρνει τις μυρωδιές.
Το αλάτι μπορεί να σας βοηθήσει απορροφώντας της περίσσεια υγρασίας που μπορεί να συσσωρευτεί κατά το ζέσταμα, καθώς προσελκύει μικρές ποσότητες νερού από το περιβάλλον, συγκρατώντας τες.
Στην πράξη, αυτό αποτρέπει τη συσσώρευση ατμού, βοηθά να μην λερώνεται πολύ η συσκευή και βοηθά τα τρόφιμα να διατηρούν καλύτερα την υφή τους.
Ομως, για να κάνει δουλειά το αλάτι πρέπει είτε ο χρόνος ζεστάματος να είναι σχετικά μεγάλος ή να βάλετε μια καλή ποσότητα αλατιού στον φούρνο.
Το αλάτι βοηθά επίσης στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών.