Η πατάτα είναι απλώς το αγαπημένο φαγητό όλων. Μικρών-μεγάλων. Και συνήθως σε κάθε της μορφή.
Το πώς τις προτιμά ο καθένας και το πώς επιλέγει να τις φτιάχνει είναι προσωπική επιλογή. Κάθε συνταγή για πατάτες ωστόσο έχει τα μυστικά της. Και αν μια συνταγή έχει τα περισσότερα μυστικά, είναι αυτή για την τηγανητή πατάτα.
Ειδικοί στην... κουζίνα υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα μικρό μυστικό κατά την προετοιμασία της πατάτας για τηγάνισμα που βοηθά τις πατάτες να γίνουν τραγανές και να κρατήσουν το σχήμα τους.
Το μυστικό συστατικό για τις πατάτες: ξίδι
Το μυστικό ακούει στο πιο πασπαρτού υλικό στην κουζίνα μας: το ξίδι.
Το ξίδι βοηθά στην εξισορρόπηση των φυσικών συστατικών της πατάτας, και έτσι θα έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα, με τη σωστή υφή και ωραίο χρώμα της.
Αν βάλετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε, σε νερό με ξίδι, θα καταφέρετε να έχετε πατάτες τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.
Πώς χρησιμοποιούμε το ξίδι στις τηγανητές και στις βραστές πατάτες
Αφού κόψετε τις πατάτες σε μπαστουνάκια, τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό και προσθέστε μια δόση ξίδι. Συνιστάται να τις αφήσετε για μισή ώρα. Μετά πρέπει να τις στραγγίσετε και να τις στεγνώσετε προσεκτικά σε χαρτί κουζίνας πριν τις τηγανίσετε σε καυτό λάδι.
Αν φτιάχνετε βραστές πατάτες, μπορείτε να προσθέσετε μια δόση ξίδι κατά τη διάρκεια του βρασμού. Έτσι οι πατάτες θα διατηρήσουν το σχήμα τους και θα μαγειρευτούν πιο ομοιόμορφα. Αυτό το τέχνασμα αποτρέπει τις πατάτες από το να γίνουν χυλώδεις, να σπάσουν και να αρχίσουν σταδιακά να διαλύονται.