Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του αγαπημένου ηθοποιού Γεράσιμου Μιχελή.
Ο Γεράσιμος Μιχελής, μια εξαιρετικά ευγενική φυσιογνωμία, που γνώρισε την απόλυτη επιτυχία μέσα από το «Παρά Πέντε», όπου έπαιξε εξαιρετικά τον ρόλο του «κακού», ένας άνθρωπος με ευαισθησίες και καλλιέργεια, συγγραφέας δοκιμίων και ποιημάτων, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, έχοντας δώσει μια σκληρή μάχη για την υγεία του.
Την αποκάλυψη έκανε τόσο η Ενορία του Αγίου Ιωάννη Ραγκαβά όσο και ο Σπύρος Μπιμπίλας, που μίλησαν για μια σκληρή μάχη του ηθοποιού.
Ο ίδιος παρέμενε δραστήριος όλο αυτό το τελευταίο διάστημα και δεν σταμάτησε την παρουσία του στα social media, παρά μόνο το τελευταίο δίμηνο.
Στα τέλη του 2023 αποχαιρετούσε τη χρονιά με χαμόγελο και αισιοδοξία, αποκαλύπτοντας ωστόσο το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.
«Ο χρόνος αλλάζει σε λίγο.
Το ίδιο εύχομαι και για μας!
Πριν τον αποχαιρετήσω, πρόλαβα να του πω ένα γενναίο ευχαριστώ. Για τις αναπάντεχες δυσκολίες που μου δώρισε.
Όλα φτάνουν στην υπέρβαση, ξεπερνιούνται, καταργούνται, σιωπούν! Όλα!
Μου έμαθε πολλά.
Και πόσα πολλά έχω ακόμη να μάθω με τον νέο που έρχεται όπου να 'ναι.
Ας είναι ευσπλαχνικός μαζί μας.
Φιλάνθρωπος κι ειρηνικός. Με το καλό να μας έρθει!», έγραφε ο Γεράσιμος Μιχελής, μια ανάρτηση που συνόδευσε με φωτογραφία από τη νοσηλεία του.
Τον περασμένο Δεκέμβριο ο ηθοποιός είχε παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Δρόμος Ευθύς». Η εκδήλωση είχε γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ραγκαβά, στον αγαπημένο του ναό, όπως ο ίδιος έγραφε, με την παρουσία πολλών καλών του φίλων και συναδέλφων. Η Κερασία Σαμαρά είχε διαβάσει αποσπάσματα, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου ήταν εκεί για να στηρίξει τον φίλο της.
Ο ίδιος είχε ευχαριστήσει με λόγια αγάπης:
Έδειχνε να απολαμβάνει τις βόλτες στον ήλιο, σχολίαζε την επικαιρότητα, ενώ το περασμένο Πάσχα είχε γράψει ένα συγκλονιστικό μήνυμα:
«Ώρα κοινής ησυχίας.
Ώρα ανάπαυσης.
Όλα παραδομένα στη σιωπή των ημερών, προσδοκώντας μια νέα Άνοιξη.
Ο Ευτύχης, στη γωνιά του, ροχαλίζει ανενόχλητος.
Μάνα και γιος, αντικρυστά, ανταλλάσσουν λόγια αγάπης με χαμόγελο.
Το άρωμα των ζουμπουλιών σπάει την μύτη σου.
Καλό αγώνα αγάπη μου.
Καλή Ανάσταση να έχουμε μάνα.
Ο Θεός να μας συγχωρέσει για τα σφάλματά μας.
Λίγο νεράκι να ρίξω στα ζουμπούλια.
Μας έφεραν την Άνοιξη.
Δες ομορφιά!».
Η τελευταία του ανάρτηση ήταν στις 25 Μαΐου και αφορούσε στο βιβλίο του: