Eurovision 2025: Η Πολωνή τραγουδίστρια επιστρέφει στη σκηνή μετά από 30 χρόνια -Έχει το παρατσούκλι «Mrs Professor» στο The Voice - iefimerida.gr

Eurovision 2025: Η Πολωνή τραγουδίστρια επιστρέφει στη σκηνή μετά από 30 χρόνια -Έχει το παρατσούκλι «Mrs Professor» στο The Voice

Η εκπρόσωπος της Πολωνίας στην Eurovision 2025
Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εβδομάδα της Eurovision 2025 ξεκινά, σήμερα, και επίσημα με τον α’ ημιτελικό.

15 χώρες ρίχνονται στη μάχη της πρόκρισης, διεκδικώντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Αναλυτικά, απόψε διαγωνίζονται οι παρακάτω χώρες, με την ακόλουθη σειρά:

  1. Ισλανδία
  2. Πολωνία
  3. Σλοβενία
  4. Εσθονία
  5. Ουκρανία
  6. Σουηδία
  7. Πορτογαλία
  8. Νορβηγία
  9. Βέλγιο
  10. Αζερμπαϊτζάν
  11. Άγιος Μαρίνος
  12. Αλβανία
  13. Ολλανδία
  14. Κροατία
  15. Κύπρος

Την βραδιά του α’ ημιτελικού, οι φαν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα τραγούδια της Ισπανίας και της Ιταλίας, δύο εκ των Big 5, αλλά και της οικοδέσποινας Ελβετίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Eurovision 2025 θα «ανοίξουν» οι Væb-Róa, τα αδέλδια από την Ισλανδία, ενώ ένα από τα τραγούδια που έχει συζητηθεί ιδιαίτερα είναι αυτό της Εσθονίας «Espresso Macchiato» με τον Τόμι Κας. Το τραγούδι προκάλεσε αντιδράσεις, διχάζοντας ους Ιταλούς καθώς οι στίχοι διακωμωδούν στερεότυπα που ακούγονται για τη χώρα: ότι είναι μαφιόζοι, πίνουν καφέ και τρώνε μακαρόνια.

Eurovision 2025: «Η θεά από την Πολωνία»

Μία από τις συμμετοχές του α’ ημιτελικού που ξεχωρίζουν είναι αυτή της Πολωνίας με την Τζαστίνα Στέκσκοβα. Και αυτό γιατί η τραγουδίστρια επιστρέφει στην Eurovision μετά από 30 χρόνια.

Ήταν το 1995, όταν η Τζαστίνα συμμετείχε στον διαγωνισμό με το «Sama». Αυτή ήταν η δεύτερη χρονιά της χώρας της στον μουσικό διαγωνισμό και είχε κατακτήσει την 18η θέση ανάμεσα στους 23 υποψήφιους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκτοτε, η Τζαστίνα έχει χαράξει τη δική της διαδρομή στον χώρο της μουσικής, έχοντας 19 studio άλμπουμ, πάνω από 200 τραγούδια, ενώ έχει εμφανιστεί σε περίπου 3.000 συναυλίες.

Η πρώτη της επαφή με την σκηνή ήταν στα τρία της χρόνια, όταν τραγούδησε το «’O sole mio». Η ίδια θυμάται να έμεινε άναυδη όταν το κοινό άρχισε να την χειροκροτεί.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα της Eurovision, που στο άρθρο της την χαρακτηρίζει ως «Η θεά από την Πολωνία», το ταλέντο της Τζαστίνα έχει αναγνωριστεί από ινδάλματα του καλλιτεχνικού χώρου, ανάμεσά τους ο Πλάθιντο Ντομίνγκο και ο συνθέτης Χάουαρντ Σορ. Η Τζαστίνα, εκτός από τραγουδίστρια, είναι συνθέτρια, βιολίστρια, ηθοποιός και φωτογράφος. Συμμετείχε ως κριτής στο The Voice of Poland, έχοντας το παρατσούκλι «Mrs Professor».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Eurovision 2025: Η εμφάνιση της Πολωνίας

Η Τζαστίνα τραγουδά το Gaja στη σκηνή της Eurovision 2025 έχοντας δίπλα της τέσσερις χορευτές. Όλοι τους με δερμάτινα ρούχα χορεύουν στους ρυθμούς του δυναμικού τραγουδιού, ενώ φωτιές πετάγονται εδώ και εκεί. Κάποια στιγμή αφού παίζει σόλο βιολί, αιωρείται επάνω σε δύο σχοινιά.

Το τραγούδι, όπως το περιέγραψε το BBC, «περιλαμβάνει ένα ξόρκι το οποίο καλεί τη μητέρα Γη να «την καθαρίσει» από μια τοξική σχέση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurovision 2025 Πολωνία εμφάνιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ