Ο κανόνας στο επιτραπέζιο παιχνίδι UNO που αγνοούσαμε -Η ανάρτηση στο Twitter που άλλαξε όσα γνωρίζαμε - iefimerida.gr

Ο κανόνας στο επιτραπέζιο παιχνίδι UNO που αγνοούσαμε -Η ανάρτηση στο Twitter που άλλαξε όσα γνωρίζαμε

Χέρι κρατά κάρτες από το επιτραπέζιο παιχνίδι UNO
Κάρτες από το επιτραπέζιο παιχνίδι UNO / Φωτογραφία: Shutterstock

Το UNO έριξε μια «βόμβα» που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που παίζουμε το δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι καρτών σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα επιτραπέζια παιχνίδια ανά τον κόσμο, το οποίο βασίζεται σε μια ειδική τράπουλα με κάρτες διαφόρων συμβόλων και αριθμών. Στην πραγματικότητα το UNO μοιάζει πολύ με το γνωστό παιχνίδι «Αγωνία» που παίζαμε μικροί με μια απλή τράπουλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού του UNO

Την περασμένη εβδομάδα, ο επίσημος λογαριασμός του επιτραπέζιου παιχνιδιού στο Twitter έκανε μια ανακοίνωση που προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Φαίνεται πως σχεδόν όλοι οι παίκτες στον κόσμο συνήθιζαν να παίζουν το επιτραπέζιο παιχνίδι αγνοώντας έναν βασικό, ιδιαίτερα κρίσιμο κανόνα.

«Εκ της διευθύνσεως: Δεν μπορείς να ρίξεις ένα “πάρε 2 κάρτες” πάνω σε κάρτα “+2”. Ορίστε, κάψτε μας» ήταν το Tweet του UNO στο Twitter που προκάλεσε την αντίδραση παικτών από όλο τον κόσμο.

Πώς παίζεται το επιτραπέζιο παιχνίδι UNO

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το παιχνίδι, η τράπουλα περιλαμβάνει μια σειρά από κάρτες με αριθμούς, σύμβολα και χρώματα. Κάθε παίκτης μπορεί να ρίξει μια κάρτα μόνο αν εκείνη που βρίσκεται κάτω είναι ίδιου χρώματος ή απεικονίζει τον ίδιο αριθμό ή σύμβολο. Ανάμεσα στις άλλες κάρτες υπάρχουν και εκείνες που αναγράφουν «+2» και «+4», που υποδηλώνουν πως ο επόμενος παίκτης πρέπει να φορτωθεί με δύο ή τέσσερις κάρτες αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συχνά λοιπόν στο επιτραπέζιο παιχνίδι, όταν ένας παίκτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τέτοια κάρτα και προκειμένου να αποφύγει την ποινή (νικητής είναι εκείνος που απαλλάσσεται πρώτος από όλες του τις κάρτες) ρίχνει μια ίδια κάρτα προσθέτοντας τον αριθμό στον επόμενο (δηλαδή ο επόμενος υποχρεούται να πάρει 4 κάρτες). Κι όμως αυτό, σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του επιτραπέζιου παιχνιδιού, απαγορεύεται.

Βροχή οι αντιδράσεις στο Twitter για τον κανονισμό του επιτραπέζιου παιχνιδιού

Όπως προφητικά έγραψε ο διαχειριστής του επιτραπέζιου παιχνιδιού UNO, η ανάρτηση στο Twitter προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από παίκτες που για χρόνια έμαθαν να παίζουν με λάθος τρόπο. «Μπορώ να μιλήσω με τον υπεύθυνο;» γράφει κάποιος κάτω από την ανάρτηση στο Twitter.

«Αρνούμαι να πιστέψω πως θα το λέγατε ποτέ αυτό», σημειώνει κάποιος άλλος, σοκαρισμένος από τον άγνωστο κανόνα που αλλάζει τα πάντα στο επιτραπέζιο παιχνίδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ωραία, δεν θα φορτώνομαι με 32 κάρτες όταν όλη η συμμορία κάνει αλυσίδα αυτά τα +2», σημειώνει ανακουφισμένος κάποιος άλλος, που έχει δεχτεί ένα κάρο κάρτες από παίκτες που αγνοούσαν τον κανόνα του UNO.

«Είστε τρελοί, πιστεύετε πως θα χάσω τέτοιες ξεκαρδιστικές στιγμές για έναν κανόνα που κανείς δεν ακολουθεί;», σχολιάζει μια χρήστης από τη Γαλλία, η οποία επιμένει πως θα πρέπει να μπορεί να ρίξει μια τέτοια κάρτα πάνω από ένα «+2».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ