Τη μνήμη της γιαγιάς της, Γκρέις Κέλι, θέλησε να τιμήσει η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Ανόβερου, φορώντας ένα από τα εμβληματικά φορέματά της.
Μόλις μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα της με τον Μπεν Σιλβέστερ Στράουτμαν, η 27χρονη γαλαζοαίματη δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στις οποίες εμφανίζεται με μια εντυπωσιακή χρυσή τουαλέτα, στολισμένη με χιλιάδες χάντρες.
Εκθαμβωτική η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα
Το μακρύ φόρεμα διαθέτει κλασική στρογγυλή λαιμόκοψη και κολακευτικό βαθύ άνοιγμα σε σχήμα V στην πλάτη. «Σε χρυσαφένια διάθεση, με μια αρχειακή δημιουργία του Givenchy», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της η Αλεξάνδρα, την οποία δημοσίευσε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.
Το λουκ της ολοκλήρωσε με διακριτικά χρυσά κοσμήματα και ένα απλό μαύρο clutch, αφήνοντας το εντυπωσιακό φόρεμα να κλέψει την παράσταση.
Δεν είναι γνωστό σε ποια εκδήλωση φόρεσε η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα την vintage δημιουργία του Givenchy, όμως είναι σαφές ότι δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της.
Οι τέσσερις φωτογραφίες περιλαμβάνουν την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα να ποζάρει με την τουαλέτα σε μια πολυτελή αίθουσα με καθρέφτες, ένα μπουκέτο με κίτρινα τριαντάφυλλα, μια selfie στον καθρέφτη την ώρα που δοκιμάζει το φόρεμα και μία φωτογραφία της τουαλέτας από πίσω, που αναδεικνύει τον άψογο σχεδιασμό της.
Πότε φόρεσε το συγκεκριμένο φόρεμα η Γκρέις Κέλι
Η Γκρέις Κέλι, η οποία πέθανε σε ηλικία 52 ετών έπειτα από τροχαίο δυστύχημα κοντά στο Μόντε Κάρλο, είχε φορέσει την εντυπωσιακή αυτή τουαλέτα στο γάμο του μελλοντικού, τότε, βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, με τη βασίλισσα Σοφία, τον Μάιο του 1962, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στην Αθήνα.
Ασπρόμαυρες φωτογραφίες της εποχής δείχνουν την Γκρέις Κέλι να συνδυάζει το φόρεμα με λευκά γάντια και διαμαντένια κοσμήματα, ενώ τα μαλλιά της ήταν πιασμένα σε έναν κομψό σινιόν.
«Η γιαγιά σου θα ήταν πολύ περήφανη για σένα» σχολίασε μία θαυμάστρια στην ανάρτηση της Αλεξάνδρας, με έναν άλλον να γράφει: «Εντυπωσιακό. Τι υπέροχο φόρεμα». Μία τρίτη πρόσθεσε: «Θεέ μου, αυτό το φόρεμααααα».
Ακόμη και η Αλεξάνδρας Λεκλέρ, σύζυγος του οδηγού της Formula 1 Σαρλ Λεκλέρ, δεν μπόρεσε να αντισταθεί και να μην εκφράσει τον θαυμασμό της για το φόρεμα, βάζοντας τρία emoji με καρδούλες.