Το μυστικό σχέδιο της βασίλισσας Ελισάβετ για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν, που ναυάγησε - iefimerida.gr

Το μυστικό σχέδιο της βασίλισσας Ελισάβετ για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν, που ναυάγησε

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ
Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μυστικό σχέδιο προκειμένου να ζήσουν ευτυχισμένοι οι Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρi είχε η βασίλισσα Ελισάβετ, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να περάσουν για κάποιο χρονικό διάστημα στην Αφρική, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, ναυάγησε.

Η είσοδος της Μέγκαν Μαρκλ στη βασιλική οικογένεια προκάλεσε ταραχή στη «Φίρμα», όπως αποκαλείται, διότι για πρώτη φορά ένα έγχρωμο άτομο εισερχόταν στους κύκλους της, όπως γράφει ο ιστορικός Ρόμπερτ Λέισι στο νέο του βιβλίο, με τίτλο «Battle of Brothers», όπου και αποκαλύπτεται το χάσμα ανάμεσα στα δύο αδέλφια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μπορεί να ήταν ένα σπουδαίο βήμα προς τα εμπρός, ωστόσο παράλληλα ήταν και μια βαθιά πρόκληση, με τεράστιες συνέπειες για τη μακροπρόθεσμη ταυτότητα αλλά και την επιβίωση της μοναρχίας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο.

Αντί όμως να δοθεί ένας εξέχων ρόλος στη Μέγκαν Μαρκλ, αλλά και στο βασιλικό ζευγάρι, που όλοι αναγνώριζαν και χαρακτήριζαν ως «βασιλικούς αστέρες», ο τότε ιδιωτικός γραμματέας της βασίλισσας Ελισάβετ, σερ Έντουαρντ Γιανγκ, έδειξε ευθύς εξαρχής να την αντιπαθεί. Όπως έκανε και η ίδια η δούκισσα του Σάσεξ, η οποια αντιλήφθηκε πως επρόκειτο για μια άκαμπτη, γραφειοκρατική φιγούρα, που επιβεβαίωνε τη σκληρή και αμείλικτη νοοτροπία του παλατιού.

Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι
Η βασίλισσα Ελισάβετ ήθελε να δώσει έναν νέο ρόλο στη Μέγκαν Μαρκλ, ο οποίος θα ταίριαζε στον χαρακτήρα της

Αντί να δοθούν νέοι ρόλοι στη Μέγκαν Μαρκλ, έκανε μια από τα ίδια

Μάλιστα, το πρόγραμμα που είχε οργανωθεί για τη Μέγκαν Μαρκλ αμέσως μετά τον αρραβώνα της με την πρίγκιπα Χάρι ήταν τόσο ασφαλές, προβλέψιμο και ελαφρώς βαρετό, όσο και ο ίδιος ο Γιανγκ. Αντί να δώσει νέους ρόλους στη δούκισσα του Σάσεξ, που να αναδείξουν τη μοναδική ταυτότητα και τα ταλέντα της Μέγκαν Μαρκλ, την έβαλε να κάνει μία από τα συνηθισμένα: να παρακολουθήσει το Trooping The Colour, να παραβρεθεί σε αγώνες στο Wimbledon, να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση και πολλά ακόμη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρέμβαση της βασίλισσας Ελισάβετ

Και τότε παρενέβη η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως αναφέρει ο ιστορικός Ρόμπερτ Λέισι στο νέο του βιβλίο «Battle Of Brothers: William, Harry», που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες και αναμένεται να προκαλέσει αναταραχή,

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν κάνει συχνά λάθος στις αποφάσεις της, αλλά όταν το κάνει είναι έτοιμη να το παραδεχθεί. Όπως συνέβη με την απόλυση του πρώην ιδιωτικού γραμματέα της, Κρίστοφερ Γκέιντ, τον οποίο και επανέφερε, καθώς είχε αναγκαστεί να απολύσει μετά από πιέσεις του πρίγκιπα Κάρολου και του πρίγκιπα Άντριου.

Στις αρχές του 2019, μόλις 18 μήνες μετά την αναγκαστική παραίτησή του, η βασίλισσα Ελισάβετ προσκάλεσε τον πρώην ιδιωτικό γραμματέα της να επιστρέψει στο πλευρό της ως μόνιμος βοηθός της. Έδωσε επίσης στον Γκέιντ έναν ειδικό ρόλο αναφορικά με τη Μέγκαν Μαρκλ, τοποθετώντας την πρόσφατα ως αντιπρόεδρο του Commonwealth Trust.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ειδικό έργο που ανέλαβε η Μέγκαν Μαρκλ για την υποστήριξη γυναικών και κοριτσιών

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε κάνει ήδη τον πρίγκιπα Χάρι πρόεδρο, με τον Γκέιτ να ορίζεται ως πρόεδρος των καταπιστευμάτων. Η ιδέα ήταν να δοθεί επίσης στη Μέγκαν Μαρκλ ένα ειδικό έργο «υποστήριξης γυναικών και κοριτσιών».

Αυτά ήταν όλα μέρος μιας νέας στρατηγικής για την πλήρη ενσωμάτωση της νέας δούκισσας στη βασιλική ζωή. «Ο λόρδος Γκέιντ θα είναι τα μάτια και τα αυτιά της Αυτού Μεγαλειότητας», εξήγησε μια πηγή του παλατιού.

Ο Γκέιντ και η βασίλισσα κάθισαν για να σχεδιάσουν ένα πλάνο με τον Ντέιβιντ Μάνινγκ -έναν σεβαστό και αγαπητό πρώην διπλωμάτη-, πρέσβη στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2003 έως το 2007 και από το 2009 σύμβουλο των πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι.

Πώς θα έδιωχναν Χάρι και Μέγκαν για να είναι όλοι ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι

Η μεγάλη ιδέα ήταν να φύγουν από τη χώρα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Κάτι που θα έδινε σε όλους μια ανάσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι είχαν κάνει μια 3ήμερη περιοδεία στην Νότια Αφρική
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι είχαν κάνει μια τριήμερη περιοδεία στη Νότια Αφρική

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήθελε έτσι να τιμήσει αλλά και να προσφέρει ευθύνες στο ζευγάρι, δίνοντάς τους κάποιο ρόλο στην αγαπημένη της Βρετανική Κοινοπολιτεία των Εθνών -ένα πολύ προσωπικό σύμβολο εμπιστοσύνης.

Και δίνοντας στο δημοφιλές ζευγάρι έναν ημι-βασιλικό ρόλο, όπου θα επισκέπτεται και θα τιμάται σε χώρες της κοινοπολιτείας. Το σχέδιο αυτό πρόσφερε επίσης την καλύτερη λύση που έχει επινοηθεί για να κάνει τον «εφεδρικό» πρίγκιπα Χάρι να νιώσει σιγουριά, αλλά παράλληλα να μην απειλεί τη θέση του κληρονόμου.

Τα ευτυχισμένα χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στη Μάλτα

Η βασίλισσα Ελισάβετ, μάλιστα, πρόσθεσε και μια προσωπική πινελιά. Γνώριζε πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επιθυμούσαν να ζήσουν μια «συνηθισμένη» ζωή. Είχε και η ίδια ζήσει κάτι αντίστοιχο στη ζωή της -την «περίοδο της Μάλτας», μεταξύ 1949 και 1951, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος υπηρετούσε ως ναυτικός αξιωματικός στο νησί της Μεσογείου και εκείνη είχε μετακομίσει για να είναι μαζί του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο έζησαν σχεδόν μια ευτυχισμένη ζωή στη Μάλτα
Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο έζησαν σχεδόν μια ευτυχισμένη ζωή στη Μάλτα

Στην Μάλτα, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ζήσει μια «φυσιολογική» ζωή, ως σύζυγος νεαρού αξιωματικού του ναυτικού και όχι ως κόρη ενός βασιλιά. Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να θεωρηθεί και η σύγχρονη Νότια Αφρική για το ζευγάρι. Θα μπορούσε αυτό να είναι το μέρος όπου ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα ένιωθαν πιο «ελεύθεροι» και φαίνεται πως η σκέψη αυτή ήταν αποδεκτή και από τους ίδιους.

Το Γιοχάνεσμπουργκ θα μπορούσε να γίνει η «Μάλτα» τους

Εξάλλου, η σχέση τους είχε γεννηθεί στην Αφρική, οπότε θα μπορούσε να ήταν αυτό το μέρος το επόμενο σημείο αναφοράς τους. Το Γιοχάνεσμπουργκ θα μπορούσε να είναι η Μάλτα τους.

Φαίνεται όμως, εκ του αποτελέσματος, πως τελικά η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Σάντριγχαμ, μετά την ανακοίνωση της απόφασής τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, δεν είχε το επιθυμητό τέλος. Και όπως αναφέρει μια πηγή του παλατιού: «Η τραγωδία είναι πως ο ευρύτερος στόχος της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν στην πραγματικότητα να τους φέρει όλους πιο κοντά, όχι να τους χωρίσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ