Upskilling, ευελιξία, βιωσιμότητα & συμπερίληψη – H Bayer δημιουργεί σήμερα την επαγγελματική ζωή του αύριο - iefimerida.gr

Upskilling, ευελιξία, βιωσιμότητα & συμπερίληψη – H Bayer δημιουργεί σήμερα την επαγγελματική ζωή του αύριο

Συμπερίληψη
Ένα νέο εργασιακό περιβάλλον διαμορφώνεται από την Bayer Hellas
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιος είναι ο καθοριστικός παράγοντας που σηματοδοτεί την εξέλιξη; Η έρευνα είναι αυτοσκοπός ή παρέχει τα χρήσιμα εργαλεία για τη δημιουργία νέων προτύπων; Και τελικά πόσο συμβάλλει η ευελιξία στην πρόοδο, την καταξίωση και το «χτίσιμο» της υγιούς επαγγελματικής ζωής;

H Bayer Ελλάς, αποτελώντας ένα ιδιαίτερο case study με θετικές πρακτικές για τους ανθρώπους της, έρχεται να απαντήσει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στα παραπάνω ερωτήματα, ενώ ανοίγει και τον διάλογο για τις αναγκαίες παροχές προς τους σύγχρονους επαγγελματίες για μια καλύτερη ζωή. Η προσήλωση στις αξίες και την κατανόηση των αναγκών του έμψυχου δυναμικού είναι το πρώτο βήμα. Υπάρχουν και άλλα όμως, που η κορυφαία εταιρεία βιοεπιστημών ενσωματώνει στις καθημερινές πρακτικές, τη στρατηγική αλλά και το όραμά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης του ανθρώπου

«Be You, Be Bayer»! Σε αυτό το motto κρύβεται όλη η φιλοσοφία της Bayer. Ειδικότερα, η Bayer Ελλάς - παραμένοντας πιστή στις αρχές του brand παγκοσμίως - φροντίζει να εξασφαλίζει ελκυστικές συνθήκες εργασίας και ευκαιρίες ατομικής ανάπτυξης στους εργαζομένους της. Παράλληλα, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα εργασιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και προάγει τη συμπερίληψη. Ενώ, φέρνει σε πρώτο πλάνο την υγεία, την ευεξία και την ασφάλεια όλων, φροντίζοντας μάλιστα να έχει και μετρήσιμα αποτελέσματα για την απόδοσή της. Έτσι, κάθε 6 μήνες πραγματοποιεί σχετική έρευνα για την ικανοποίηση των εργαζομένων που σημειώνει μεγάλο ποσοστό συμμετοχής.

Η Bayer Ελλάς κατανοεί τον πολυδιάστατο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει κάθε σύγχρονος επαγγελματίας, ενώ δεν ξεχνά πως και η προσωπική ζωή είναι καίριας σημασίας για την πρόοδό του. Τα συνολικά πακέτα παροχών και ο υβριδικός τρόπος εργασίας αποτελούν εχέγγυο για την ανάπτυξη και την ευημερία του, ενώ η συμβουλευτική σε όλα τα επίπεδα γίνεται χρήσιμος οδηγός τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και σε θέματα συναισθηματικής και ψυχικής υγείας.

Η διαφορετικότητα ορίζει την ενότητα

Η ισότητα των ευκαιριών σπάει τα όρια της ταυτότητας. Η Bayer Ελλάς επιθυμεί να εμπνέει εμπιστοσύνη στην ομάδα της, για να μπορούν όλοι να εκφράζουν ελεύθερα όσα σκέφτονται χωρίς δισταγμό. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί το καλύτερο για τον καθένα χωριστά, αλλά και την κοινότητα ως σύνολο. Σε αυτό το πλαίσιο, συστάθηκε και το εννεαμελές Ειδικό Συμβούλιο I&D (Συμπερίληψης και της Διαφορετικότητας), με κύριο έργο την ανάπτυξη στρατηγικής και την εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης που προάγει την πολυπολιτισμικότητα, καθώς και την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των στελεχών. Η κα Αγγέλικα Τζέμου, Head of HR, Μέλος ΔΣ & DE&I Country Lead, τονίζει πως «μέσω του I&D Council, προωθούνται πρακτικές και νοοτροπίες που ενισχύουν την κατανόηση της διαφορετικότητας και καταπολεμούν τις διακρίσεις. Η συμβολή των εργαζομένων, με τις ατομικές τους διαφορές, εμπειρίες, γνώσεις, καινοτομία, μοναδικές ικανότητες και ταλέντα, αποτελεί σημαντικό κομμάτι όχι μόνο της ταυτότητας και της φήμης μας, αλλά και των επιτευγμάτων της Bayer.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, έχει το συμβούλιο YAB – Young Advisory Board (απαρτιζόμενο από μία ομάδα ενθουσιωδών Millenials) ολοκληρώνει την διετή θητεία του, με σκοπό την ανάδειξη ανερχόμενων ταλέντων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύει και πάλι την εφαρμογή μιας ακόμα συμπεριληπτικής προσέγγισης στις συζητήσεις και στις αποφάσεις της εταιρείας και εξασφαλίζει την επιθυμητή ποικιλομορφία μέσα στην οποία όλοι οι εργαζόμενοί συμβάλουν στη συνεχή ενδυνάμωση της κουλτούρας της Bayer Ελλάς. «Επικεντρωνόμαστε στη μοναδικότητα των ανθρώπων μας και στις ανάγκες τους, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου οι τέσσερις γενιές που απαρτίζουν το εργασιακό μας δυναμικό μπορούν να συνυπάρξουν, να αλληλεπιδρούν και να συνεργάζονται αποτελεσματικά», συνεχίζει η κα Τζέμου.

Το reskilling και η νέα πραγματικότητα

Η Bayer Ελλάς θέτει τον άνθρωπο, την κοινωνία και την αειφορία στο επίκεντρο των προσπαθειών της και επιδιώκει να υιοθετεί σταθερά πρακτικές υψηλής απόδοσης. Γνωρίζει πως το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στις νέες δεξιότητες. Στο διεθνοποιημένο εργασιακό περιβάλλον οι πειραματισμοί, η ψηφιοποίηση και τα ευέλικτα μοντέλα εργασίας είναι πλέον απαραίτητα, αφού πρώτα όμως έχει δημιουργηθεί ένα «δίχτυ» προστασίας για τους εργαζομένους, που θα μπορεί να απορροφά τους κραδασμούς από την ισχυρή ανταγωνιστικότητα. Το αύριο θεμελιώνεται σήμερα και οι προκλήσεις γίνονται το εφαλτήριο για μια νέα ουσιαστική και δημιουργική πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ