Ένα μπρούντζινο άγαλμα ύψους 7,5 μέτρων που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν της Σοφία Βεργκάρα αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην πόλη Μπαρρανκίγια της Κολομβίας, γενέτειρα της διάσημης ηθοποιού.
Το εντυπωσιακό έργο, δημιούργημα του γνωστού γλύπτη Γίνο Μάρκεζ, στήθηκε στη δημοφιλή προκυμαία της πόλης και συνοδεύτηκε από επίσημη τελετή, παρουσία του δημάρχου Αλεχάντρο Τσαρ.
Ωστόσο, το γλυπτό έχει ήδη πυροδοτήσει αντιδράσεις στα social media και όχι μόνο. Πολλοί χρήστες εκφράζουν την άποψη ότι το άγαλμα δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά της ηθοποιού. «Μοιάζει με οποιαδήποτε, όχι με τη Σοφία», σχολίασε ένας χρήστης, ενώ άλλος έγραψε καυστικά: «Αυτή είναι η Τζέσικα Ράμπιτ, όχι η Βεργκάρα». Οι συγκρίσεις με το περίφημο αποτυχημένο άγαλμα του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν άργησαν να εμφανιστούν, με πολλούς να κάνουν λόγο για «τεράστια σπατάλη χρημάτων».
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MailOnline, το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε πως το άγαλμα δεν μοιάζει με τη σταρ του Modern Family.
Το άγαλμα ζυγίσει 5,5 τόνους
Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε με τη συνεργασία έξι νέων καλλιτεχνών και ζυγίζει περίπου 5,5 τόνους. Είναι μάλιστα ένα μέτρο ψηλότερο από το άγαλμα της Σακίρα που είχε τοποθετηθεί στην ίδια περιοχή τον Δεκέμβριο του 2023 — επίσης έργο του Μάρκεζ.
Κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων, ο δήμαρχος Τσαρ εξήρε τη συμβολή της Σοφία Βεργκάρα στη διεθνή προβολή της Κολομβίας. «Η Μπαρρανκίγια είναι στα πόδια σου. Σε ευχαριστούμε που δεν ξέχασες ποτέ ποια είσαι», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η ηθοποιός διατήρησε το πνεύμα και τη φωνή της καταγωγής της.



Σιγή ιχθύος από τη Βεργκάρα
Μέχρι στιγμής, η Σοφία Βεργκάρα -που ζει στο Λος Άντζελες- δεν έχει σχολιάσει δημοσίως την τιμή που της έγινε. Η σιωπή της έχει προκαλέσει εικασίες, με ορισμένους να θεωρούν πως αποφεύγει να πάρει θέση στις επικρίσεις.
Παρά την αισθητική αμφισβήτηση, το έργο αναμένεται να εξελιχθεί σε ακόμα ένα αξιοθέατο της πόλης και πιθανώς σε σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της Μπαρρανκίγια.